e
Banner

Etiketler: antrepo



Tekstil, KITA Logistics’in DNA’sında var


Yayın: 01-08-2014
Kategori: Lojistik

KITA Logistics denilince akla özellikle mühendislik seviyesinde ‘proje lojistiği’, son dönemde daha hızlı irtifa kazandığı ‘hava kargo’ taşımaları ve elbette ‘tekstil lojistiği’ geliyor.  KITA Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ataman, tekstil lojistiği için “Adeta şirketimizin DNA’sında var” diye konuşuyor.




Boskar, CAT forkliftlerle kârlılığı garanti ediyor


Yayın: 06-08-2014
Kategori: Depolama - Antrepo

Kuruluşundan bugüne sırasıyla Balkancar, Boss, Samsung, Yale markalarının mümessili olan Boskar, 2008 yılından beri ise alanında bir dünya markası olan CAT Forklift ve Depo Ekipmanları’nın Türkiye distribütörlüğünü yürütüyor. 





Gümrük Yönetmeliği ve YGM tebliğindeki değişiklikler


Yayın: 23-04-2015
Kategori: 10 Soruda

Cavit UĞUR / UTİKAD Genel Müdürü




UTİKAD antrepolardaki sorunlara çare arıyor


Yayın: 10-07-2015
Kategori: Depolama - Antrepo

2 Aralık’ta Gümrük Yönetmeliği kapsamında yapılan değişikliğin antrepolarda maliyetleri artırdığını ve operasyon süreçlerini olumsuz etkilediğini vurgulayan UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin, uygulamanın dış ticaretteki akışı etkilemeyecek şekilde güncellenmesi gerektiğinin altını çizdi.




ANTREPOLARDAKİ SORUNLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR


Yayın: 29-07-2015

Turgut Erkeskin - UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı




Rodaport’tan 25 milyon USD’lik antrepo


Yayın: 30-06-2017
Kategori: Denizyolu

Güney Marmara’daki Gemlik Körfezi’nde ‘yeni nesil liman’ anlayışıyla faaliyet gösteren genel hizmet limanı Rodaport, lojistik maliyetlerini düşüreceği yeni yatırımı antrepoyu 25 milyon USD ile hayata geçirdi. Firma, özellikle Anadolu’daki işletmelerin fiziksel koşullardan ötürü artan lojistik maliyetlerini düşürerek dış ticarete 50 bin dolar katkı sağlıyor. 




10 Soruda: Götürü Teminat Uygulaması



Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile antrepo işleticilerinin götürü teminat usulünden faydalanması sağlandı. Götürü teminat uygulamasından sadece Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’na veya Onaylanmış Kişi Statü Belgesi’ne sahip yükümlüler ile antrepo işleticilerinin yararlanabileceğini belirten Gümrüklü Antrepo İşletmecileri Derneği (GAİD) Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Değirmenci, yeni uygulamanın nedenlerini, sonuçlarını ve antrepo işletmecilerinin sorunlarını 10 Soruda açıkladı.  




GAİD’den Güney Anadolu çıkarması



Gümrüklü Antrepo İşletmecileri Derneği (GAİD), sınıra yakın konumu nedeniyle gümrükleme ve lojistik sektörü açısından önem taşıyan Güney Anadolu’da kamu ve iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi.