e
Banner

Etiketler: avrupa



Avrupa'nın gözü bizim pazarımızda


Yayın: 10-11-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi

OAİB Koordinatör Başkanı Kahraman, Avrupa ülkelerinin krizden kurtulmak adına ihracat pazarlarını çeşitlendirmeye çalıştıklarını belirterek 'krizdeki ülkelerin Türkiye'nin geleneksel pazarlarına göz diktiğini' söyledi.





Avrupa'ya ucuz ve hızlı nakliyat başlıyor


Yayın: 12-11-2012
Kategori: Lojistik

AB'ye yönelik nakliyatlarda 'Yeni Bilgisayarlı Transit İşlemlerine Geçiş Sistemi' (NCTS), AB Komisyonu ile birlikte yürütülen teknik çalışmaların tamamlanmasıyla 1 Aralık 2012'de hayata geçirilecek.





Ramzey 1 milyonuncu motosikletini Tunus’a ihraç etti



Motosiklet, Moped ve yedek parça üretimiyle Afrika, Ortadoğu ve Avrupa pazarlarına ihracat yapan Ramzey Motosiklet, İstanbul Tuzla'daki yeni fabrikasında 1 milyonuncu üretimi yaptı. Ramzey 1 milyonuncu motosikletini Tunus'a ihraç etti.




CTT yeni işbirlikleriyle büyüyor



Avrupa, Türkiye ve Türki Cumhireyetler’i hattındaki taşımalarda müşteriye özel çözümleriyle önemli bir büyüme yakaladıklarını belirten CTT Genel Müdürü Hilal Ergun, aldıkları R2 belgesi ile operasyonlarını güçlendirirken, yeni partnerlik anlaşmalarıyla Rusya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleri taşımalarında kapasitelerini artıracaklarını söylüyor.




Avrupalı yatırımcıların yeni lojistik üssü Türkiye oluyor



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ortadoğu, Kafkaslar, Orta Asya gibi coğrafyalara yakınlığı, lojistikte doğal bir merkez olması, genç ve kalifiye iş gücüyle Türkiye’nin, lojistikte yabancı yatırımcılar açısından önemli fırsatlar sunduğunu ve cazip hale geldiğini söylüyor.




Haksız kotalar Avrupa’ya ihracatı tehdit ediyor!


Yayın: 28-05-2013
Kategori: Karayolu

Avrupa taşımalarında Türk araçlarına uygulanan kota ve vize uygulamalarının ciddi bir haksız rekabet oluşturduğunu vurgulayan Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Bu yolla Türkiye’de üretilen sanayi ürünlerinin Avrupa piyasasına erişiminin engellenmeye çalışıldığı açıktır” diyor.




Kimya sektörünün lojistikte sağ kolu: Gökbil



Sıvı dökme kimyasal ürünlerin ithalat ve ihracat taşımalarını kendi tank konteynerleri ile gerçekleştiren Gökbil, Türkiye – Avrupa hattında birçok kimya devinin 13 yıldır iş ortağı. Yakında Hollanda’da kendi personelini istihdam etmeye hazırlanan Gökbil, bu sayede Avrupa kimya endüstrisi ile doğrudan temas içinde olacak…





GTT'nin pusulası Avrupa, Amerika ve Afrika'yı gösteriyor



Türkiye – Avrupa hattında 8 yıldır hizmet sunan Dubai merkezli Türk şirketi GTT Lojistik’in hizmetleri, Avrupa içinde sınırlı kalmıyor. Firma, Antwerp limanını aktarma limanı olarak kullanarak Güney Amerika ve Güney Afrika ve Batı Afrika’ya ortalama 30 gün transit süre ile denizyolu parsiyel servis hizmeti de sunuyor.




Avrupa pazarını besliyor ve bu pazardan besleniyoruz



Haziran 2013 itibariyle 13. yılına girecek olan Reibel Taşımacılık, Türk lojistik sektörünün güvenilir ortaklarından biri olarak gerek Avrupa gerekse Orta Doğu, Rusya ve CIS ülkelerine yönelik lojistik hizmetler sunuyor.




Hava taşımacılığına fırtına engeli!


Yayın: 06-12-2013
Kategori: Havayolu

Kuzey Avrupa'yı etkisi altına alan sert fırtına ve olumsuz hava koşulları hayatı olumsuz etkilerden, başta Türk Hava Yolları olmak üzere bir çok havayolu şirketi bir çok ülkede uçak seferlerini gerçekleştiremiyor.