e
Banner

Etiketler: avrupa



TÜRKİYE - AVRUPA LOJİSTİKLE BİRBİRİNE BAĞLI


Yayın: 18-05-2017
Kategori: Karayolu

Türkiye ile Avrupa arasında karşılıklı diplomatik açıklamaların tonu son süreçte sertleşse de, ekonomik veriler ve ticaretin kolaylaştırılmasında kilit rol oynayan lojistik alandaki ilişkiler iki tarafın da birbiri için vazgeçilmez olduğunu gösteriyor. 




Türkiye’ye doğrudan yabancı yatırım yüzde 3 arttı


Yayın: 06-06-2017
Kategori: Ekonomi Gündemi


EY’nin Avrupa Yatırım Çekiciliği 2016 Araştırması’na göre; Avrupa’ya yapılan doğrudan yabancı yatırımlar 2016’da bir önceki yıla göre artış göstererek 5 bin 845 proje ile rekor seviyeye çıkarken, Türkiye’ye yapılan doğrudan yabancı yatırımlar %3 yükselerek 138 projeye ulaştı. Projeler sayesinde yaratılan yeni istihdam Avrupa genelinde 259 bin 673 olurken, Türkiye’de 7 bin 179 olarak gerçekleşti 




DAIMON Uzakdoğu ve Doğu Avrupa taşımalarında iyi tanınıyor


Yayın: 21-06-2017
Kategori: Lojistik

Daimon Logistics, Uzakdoğu’dan yaptığı ithalat, Doğu Avrupa’ya yaptıkları ihracat taşımalarıyla tekstil ve hazır giyim sektörünün büyümesine katkıda bulunuyor. Daimon Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Onur Sinan, “Piyasada tanınan bilinen tüm tekstil firmaları ile ya çalışıyoruz, ya geçmişte çalıştık ya da hedefimizde çalışmak var. Daimon navlun faturası bir kere de olsa tüm firmalara ulaşmıştır” diyor. 




Tırsan Avrupa’da 3. Almanya'da 2. fabrikasını açıyor



Tırsan, Almanya’nın Ulm şehrindeki yeni üretim tesisinin açılışını 5 Temmuz’da dev bir organizasyonla gerçekleştirecek. Avrupa’nın en hızlı büyüyen treyler markası olan Tırsan, yeni üretim tesisi ile birlikte müşterilerinin taleplerine daha hızlı cevap verecek. 




Ford Trucks global büyümesini Avrupa pazarına taşıyor


Yayın: 07-07-2017
Kategori: Ticari Araçlar

Orta Doğu, Kuzey ve Sahra Altı Afrika, Rusya ve Türki Cumhuriyetlerde devam eden bayi yapılanması çalışmaları ile uluslararası pazarlarda güçlenmeye devam eden Ford Otosan’ın ağır ticari araç markası Ford Trucks, global büyümesini şimdi Avrupa pazarına taşıyor. 




DKV'den Avrupa nakliyecilerine çifte fırsat


Yayın: 25-05-2018
Kategori: Karayolu

Avrupa Elektronik Geçiş Hizmeti (EETS) için Mayıs ayı itibariyle ön siparişler alınmaya başlandı. 3,5 tonun üzerindeki araçların Avrupa otoyol ücretlerini tek cihaz ile yapmasına imkan veren yeni sisteme erken kayıt yaptıranlar EETS kutusunu avantajlı şartlarda edinebilecek. Operasyonel maliyetlerini aşağı çekecek ve büyük kolaylık sağlayacak tek kutu ile ödeme sistemi, nakliye firmalarına önemli avantajlar sağlıyor.




KTL, yurt içini tamamladı, yurt dışında atağa geçti



Türkiye’deki yapılanmasını tamamlayan Kınay Taşımacılık ve Lojistik (KTL), global bir forwarder şirketi olma hedefi doğrultusunda yurt dışı yatırımlarını hızlandırdı. Uzakdoğu, Ortadoğu ve Afrika marketlerinde oldukça etkin olduklarını belirten Kınay Yönetim Kurulu Başkanı Sina Kınay, “KTL UK ve KTL Benelux yatırımlarımızla Avrupa pazarında da yakın zamanda etkili olmayı hedefliyoruz. Amerika marketinde de kısa süre içerisinde ciddi yatırımlarımız olacak” dedi. Kınay, 2021 yılı içinde 5 farklı Kuzey Afrika ülkesinde ve Çin’in farklı şehirlerinde ofis açacaklarını söyledi. 




MSC’den Avrupa’ya Express Servis


Yayın: 05-11-2020
Kategori: Denizyolu

Dünyanın en büyük konteyner taşıyıcıları arasında yer alan Mediterranean Shipping Company (MSC), Avrupa’ya kara nakliyesine alternatif ve ekonomik avantajlar sağlayan yeni bir EXPRESS servis başlatıyor. Gebze – Trieste arasında karşılıklı gerçekleşecek olan express servis ile Trieste’ye gelen yükler Avrupa’nın 9 ülkesine kapı teslim olarak gönderilecek.




Favori Kargo Avrupa’ya açılıyor


Yayın: 05-11-2020
Kategori: Lojistik

Ortadoğu’nın birçok ülkesinde faaliyet gösteren yerli e-ticaret ve kargo taşımacılığı şirketi Favori Kargo, Avrupa'ya ihracat yapma kararı aldı. Şirket, merkez üssü olarak Macaristan’ı seçti.




Medlog, Tekirdağ’dan tren seferlerine başladı


Yayın: 16-11-2020
Kategori: Demiryolu

Türkiye ihracatı son zamanlarda rekorlar kırsa da sınırlardaki sıkışıklık ve transit geçiş vizelerinde yaşanan sorunlar, zaman ve döviz kaybına sebep oluyor. Bu duruma çözüm getirmek isteyen Medlog Lojistik, yeni bir demiryolu hattını devreye aldı. Tekirdağ’da yeni açılan Medlog Tren İstasyonu’ndan Avrupa’ya 13 Kasım’da seferlere başlandı.