e
Banner

Etiketler: covid-19



IATA koronavirüsün Afrika ve Orta Doğu’da havayolu taşımacılığına etkilerini açıkladı


Yayın: 19-03-2020
Kategori: Havayolu
Etiketler: covid 19 iata

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), Afrika ve Orta Doğu'daki hükümetlere, hava yolculuğu talebindeki düşüş nedeniyle havayolu şirketlerine acil durum desteği sağlamaya çağırıyor. COVID-19 krizi.




How some countries around the world are supporting road transport on COVID-19?


Yayın: 15-04-2020
Kategori: Dünyadan

“Faced with the global COVID-19 crisis, some countries around the world have risen to the challenge and have introduced measures to keep road transport and the flow of goods moving,” said IRU Secretary General Umberto de Pretto.





Mercedes-Benz Türk'ten 150 adet medikal kabin bağışı


Yayın: 23-04-2020

Mercedes-Benz Türk, yeni tip koronavirüs COVID-19 salgını sebebiyle ortaya çıkan medikal malzeme ihtiyaçlarına iki farklı pleksi kabin üreterek destek veriyor. Şirketin Hoşdere Otobüs Fabrikasında üretmeye başladığı 50 adet numune alma kabini ve Aksaray Kamyon Fabrikasında üretmeye başladığı 100 adet entübasyon kabini, Sağlık Bakanlığına bağışlanarak ihtiyaç duyulan hastanelere teslim edildi. 




COVID-19 yeni fırsatlar yaratacak


Yayın: 06-05-2020
Kategori: Lojistik

DFDS tarafından düzenlenen video panelde bir araya gelen lojistik sektörü temsilcileri, ”COVID-19 Döneminde Ticaretin Sürekliliği” için yapılanları ve yeni fırsatları değerlendirdi. Değerlendirmelerde çevreci yeni teknolojilere yatırımın artacağı, tedarik zinciri ilişkilerinin yeniden gözden geçirileceği vurgulandı. Bu süreçte Çin’in hedef pazarlarda yaşayacağı olası kayıplarla, Türkiye'nin bir üretim üssüne dönüşme olasılığının ticareti olumlu etkileyeceği öngörüldü.




10 Soruda: COVID-19’un Taşıma Sözleşmeleri & Nakliyat Sigortalarına Etkisi



COVID-19 salgının üretim, lojistik ve uluslararası tedarik zincirinde önemli aksaklıklara neden olduğunu belirten Tilegal Avukatlık Bürosu Ortaklarından Av. Savaş İnandıoğlu  “Salgın sebebiyle denizyolu, karayolu ve havayolu ile taşınan yükte meydana gelen hasarlar ile ilgili taşıyanların sorumluluklarının taşıma sözleşmesinin içeriğine ve tabi olduğu hukuk sistemine göre belirlenmesi gerekmektedir. Yine hasarların nakliyat sigortası teminatı kapsamında olup olmayacağı ile ilgili olarak ilk izlenimlerin salgının nakliyat emtia sigortası üzerindeki etkisinin sınırlı olacağı, poliçede yer alan diğer düzenlemelerle birlikte değerlendirilmesi gerektiği yönünde olduğunu görüyoruz“ dedi.




Normalleşme lojistik sektörünü nasıl etkiledi?


Yayın: 08-06-2020
Kategori: Lojistik

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle atılan normalleşme adımlarının lojistik ve taşımacılık sektörüne etkilerini değerlendirdi.




Karayolu taşımacılığında sorunlar tartışıldı


Yayın: 22-06-2020
Kategori: Karayolu
Etiketler: covid 19 karayolu

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD’ın Webinar serisinin ilki olan "COVID-19 Öncesi ve Sonrasında Uluslararası Karayolu Taşımacılığında Sorunlar ve Gelecek Öngörüleri" 17 Haziran’da gerçekleşti. Sektör temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği webinarda karayolu taşımacılığının geleceğine dair önemli bilgiler paylaşıldı.