e
Banner

Etiketler: demiryolları



Hareketin Geleceği


Yayın: 20-09-2012
Kategori: Demiryolu

Habertürk yazarlarında Muherrem Sarıkaya bugün köşesinde demiryollarına yer verdi.





Demiryollarının altın dönemi


Yayın: 25-09-2012
Kategori: Demiryolu

1,5 asırlık tarihi geçmişiyle ülkenin en önemli kuruluşlarından biri olan TCDD, 156 yıl önce başlayan büyüme çalışmalarını son 10 yıl içinde zirveye ulaştırdı.

 




Demiryolları 2023’e hazırlanıyor


Yayın: 29-11-2012
Kategori: Demiryolu

 “Yenilikçi Demiryolları ile Geleceğe Yolculuk” vizyonuyla 2023 hazırlanan Türkiye demiryolu sektörü, hedefine adım adım ilerliyor.





Demiryolu 2023 hedefine sorunsuz ulaşır



Demiryolu sektörü, 2023 yılına kadar yük taşımacılığındaki payını ’in üzerine, yolcu taşımacılığındaki payını ise ’un üzerine çıkarmayı planlıyor. Taşıma türleri arasında bir dengenin kurulmasını arzulayan lojistik sektörü, demiryolu vizyonu içerisinde tüm sorunların aşılmasını bekliyor.





Demiryolları kalkınmanın lokomotifidir


Yayın: 13-12-2012
Kategori: Demiryolu

“Güçlü ekonominin en temel unsurlarından birisi sağlıklı, dengeli, birbirini tamamlayan bir ulaşım sisteminin tesis edilmesidir. Böyle bir sistemin iskeletini de demiryolu oluşturuyor. Bugün devlet politikası haline gelen demiryolu ülkemizin en dinamik sektörlerinden birisi...”





Binali Yıldırım: Demiryollarını ayağa kaldırıyoruz



“10 yılda öyle bir ivme, öyle bir çıkış yakaladık ki, bundan sonra kimse demiryollarını ihmal etmeye, yapılan bu yatırımları durdurmaya teşebbüs edemeyecek. 2023 yılına kadar doğudan batıya kuzeyden güneye 10 bin kilometre hızlı demiryolu, 4 bin kilometre konvansiyonel demiryolu yapacağız.”





Lojistik sektörü ‘şiddetli depremin’ faturasını ödüyor



Fiyat odaklı keskin rekabetin lojistik sektörünü artık sürdürülemez bir noktaya taşıdığını söyleyen Konsped Genel Müdürü Mete Tırman, tabanı kaynayan sektörde depremin şiddetinin de arttığına dikkat çekiyor. 2012’nin bu açıdan bir önceki yılı arattığını ve kâr marjlarının neredeyse dibe vurduğunu kaydeden Tırman, her yıl ölçeğini büyütmesi beklenen demiryolu taşımalarında da tablonun tersine döndüğünü vurguluyor. Tırman, demiryolunda geciken yapısal dönüşümün de sektöre kan kaybettirdiği görüşünde.