e
Banner

Etiketler: demiryolu



Demiryollarında serbestleşme için düğmeye basıldı!



Kanun Hükmünde Kararname ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı teşkilat yapısında yapılan değişikliklerin demiryolu, denizyolu ve karayolunda sıçramalara yol açacağını belirten sektör temsilcileri, yeni sürecin doğru ve planlı yönetilmesi gerektiği uyarısında bulunuyor.





Demiryolu için kurulan limanın inşası devam ediyor


Yayın: 08-10-2012
Kategori: Denizyolu

Azerbaycan’ın başkenti Bakü yakınlarındaki Elet kasabasında inşa edilen uluslararası standartlara uygun limanın inşası hızla devam ediyor. Limandan Bakü- Tiflis -Kars (BTK) demiryolu ile taşınacak transit yüklerin, Hazar Denizi’ne kıyısı bulunan (Rusya, Kazakistan, Türkmenistan, İran) ülkelere ulaştırılması planlanıyor.





TCDD’ye ‘birlikte çalışalım’ önerisi



Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) Yüksek Hızlı Tren çalışmaları, uluslararası demiryolu uzmanlarından da övgü aldı.

 




TMMOB'dan "ulaşımda demiryolu gerçeği" raporu


Yayın: 15-10-2012
Kategori: Demiryolu

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası "Ulaşımda Demiryolu Gerçeği Raporu"nu açıkladı.

 




Türkiye’nin Uzun Vadeli Stratejisi ve 10. Kalkınma Planı


Yayın: 16-10-2012
Etiketler: demiryolu ibrahim öz

Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018)’nın hazırlıklarının yapıldığı bu dönemde, çalışmalara dolaylı olarak katkıda bulunmak istiyoruz. Kalkınma Planları, piyasa ekonomisinin geçerli olduğu ülkelerde orta vadede uygulanacak ekonomi politikalarının genel gelişme yönünü, amaçlarını, araçlarını ve kaynaklarını ortaya koyan ve kamu kesimi için emredici özel kesim için yol gösterici nitelikte olarak uygulamaya konuluyor.





Faber Mermer geleceği demiryolunda görüyor


Yayın: 17-10-2012
Kategori: Demiryolu

1993 yılında kurulan Faber Mermer, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde aktif olarak çalışan 8 Mermer ve Traverten ocağından çıkardığı malzemeleri Denizli’de bulunan fabrikasında işleyerek yurtiçi ve yurtdışı pazarlara gönderiyor. Ham ürün sınıflarında Çin, Hindistan gibi ülkelere, bitmiş ürünlerde ABD, Kanada, Batı Avrupa ve Ortadoğu’ya ihracat yapan şirketin iç piyasada da önemli bir iş hacmi bulunuyor.

 




MSC ’den demiryolu taşımacılığı


Yayın: 18-10-2012
Kategori: Demiryolu

Dünyanın ikinci büyük konteyner operatörü olan MSC demiryolu taşımacılığı  




Kars Nahçıvan'a trenle kenetleniyor


Yayın: 19-10-2012
Kategori: Demiryolu
Etiketler: demiryolu kars nahcivan

TÜRKİYE’yi İran ve Türkmenistan’a ulaştıracak ‘Kars-Susuz-Dilucu ve Nahçıvan’ demiryolu projesi yaklaşık 800 milyon dolara mal olacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, “Proje çalışmaları, maliyet çalışmaları yapılacak. Süreç bundan sonra işleyecek” dedi.

 




İran-Türkiye arası demiryolu taşımacılığı artacak


Yayın: 20-10-2012
Kategori: Demiryolu

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, İran sınırındaki Van Kapıköy’de yapımı süren Türkiye’nin ilk tren x-ray sisteminin yıl sonunda faaliyete geçmesinin planlandığını bildirdi.





Fransa’da Demiryolu işçileri grevde


Yayın: 29-10-2012
Kategori: Demiryolu
Etiketler: demiryolu fransa grev

Fransa Ulusal Demiryolu Şirketi (SNCF) çalışanlarının grevi, başta Paris olmak üzere Fransa genelinde hayatı felce uğrattı.