e
Banner

Etiketler: demiryolu



Bütünleşik bir sisteme lojistik merkezlerle ulaşılabilir


Yayın: 18-09-2018

Ali Ercan Güleç / DTD Başkanı




Yeşilyurt demiryolu avantajını kullanıyor


Yayın: 06-12-2018
Kategori: Denizyolu

12 yılda 45 milyon ton yük elleçleyen Karadeniz’in ilk özel limanı olan Yeşilyurt, demiryolu ile denizyolu entegrasyonunun en güzel örneklerinden birini oluşturuyor. TCDD’ye ait Gelemen Lojistik Depolama Tesisi’nin limanda elleçlenen yükün demiryolu ağı kullanılarak sevkiyatında büyük kolaylık sağladığını belirten Yeşilyurt Grup Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yeşilyurt, limanın faaliyete başladığı günden itibaren bölge ticaret hacmine yıllık yaklaşık 3-4 milyon tonluk ilave bir katkı sunduğunu söylüyor. 




Demiryolunda 30 yıllık tecrübe: KONSPED


Yayın: 21-01-2019
Kategori: Demiryolu

30 yıldır hizmet kalitesi, tecrübesi ve sektöre getirdiği yeniliklerle Türkiye demiryolu taşımacılık sektörüne adını altın harflerle yazdıran şirketlerden biri olan Konsped, Avrupa, Orta Asya ve BDT ülkelerine kurduğu demir ağlarla müşterilerine karayoluna alternatif çözümler sunuyor. 2019’da özellikle Bakü-Tiflis-Kars hattında etkinliklerini daha da arttıracaklarını belirten Konsped Satış ve Pazarlama Müdürü Bahadır Yüksel, ayrıca İran pazarını yakın markaja aldıklarının altını çizdi. 

 





Transorient demiryolunda yeni sürprizlerle yol alacak


Yayın: 22-01-2019
Kategori: Demiryolu

2016 yılında “Yılın Demiryolu Forwarderı” ödülüne layık görülen Transorient, Avrupa pazarına intermodal ve kısa mesafeli deniz taşımacılığı servisi sunuyor. Bu servislerle karayoluna hatta denizyoluna göre daha rekabetçi navlunlar sunabildiklerinin altını çizen Transorient Yönetici Ortağı Nil Tunaşar, 2019’da intermodal ağlarına iki yeni ülke ekleyeceklerini, multimodal hizmetlerini yeni dağıtım ağlarıyla genişleteceklerini ve Çin’de oluşturdukları bağlantılarla bu pazarın iddialı oyunculardan biri haline geleceklerini söylüyor. 




Tarihin akışını değiştiren icat: Demiryolu


Yayın: 23-01-2019

Ali Ercan Güleç / DTD Başkanı




Mete Tırman: STK’lar neden var?


Yayın: 27-01-2020
Kategori: Demiryolu

Mete Tırman / Konsped Genel Müdürü




Demiryolu Sektöründe Verimlilik


Yayın: 24-02-2020

Ali Ercan GÜLEÇ - Demiryolu Taşımacılığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı




Arkas’tan demiryoluyla temassız operasyon


Yayın: 20-04-2020
Kategori: Demiryolu

Arkas Lojistik, “Temassız Operasyon” mottosuyla tüm dünyanın COVID-19 virüsüyle savaştığı bu günlerde, uzun zamandır yaptığı demir yolu yatırımları sayesinde kara yolunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle talebi artan demir yolu taşımacılığında da aktif rol oynuyor. 




Mars Logistics, Marmaray'ı ihracat yükü için kullanan ilk firma oldu


Yayın: 18-05-2020
Kategori: Demiryolu

Marmaray ile Avrupa'ya ilk ihracat treni hareket etti. Mars Logistics Marmaray hattını uluslararası ihracat yük taşımacılığı için kullanan ilk firma oldu. Mars Logistics Yönetim Kurulu Üyesi Gökşin Günhan yaptığı açıklamada, Marmaray hattının kullanımı ile İstanbul’un yük taşımacılığından kaynaklanan sorunlarının kısmen eriyeceği ve daha az karbondioksit emisyonu sağlanarak karayolu taşımacılığının çevresel olumsuz etkilerinin azalacağını belirtti.




Arkas Lojistik’ten Çin’den Avrupa’ya Marmaray bağlantılı servis


Yayın: 12-06-2020
Kategori: Demiryolu

Arkas Lojistik’ten demiryolunda öncü bir hamle daha... 2017 yılında BTK (Bakü-Tiflis-Kars) demiryolu hattında ilk demiryolu taşımasını başlatan Arkas Lojistik, Çin-Türkiye Demir İpek Yolu’nda Marmaray bağlantısı ile transit olarak Avrupa’ya yük taşımaya başladı.