e
Banner

Etiketler: demiryolu



İzmir yılda 700 milyon TL kazanacak


Yayın: 12-11-2012
Kategori: Demiryolu

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir in, Türkiye ekonomisine önemli girdi sağlayan şehirlerden biri olduğunu belirterek, İzmirin her türlü altyapı sorununun giderilmesi gerektiğini söyledi.





Ankara konteyner treni ile denize açıldı


Yayın: 13-11-2012
Kategori: Demiryolu

Ankaralı sanayicinin doğrudan İzmir ve Mersin limanlarına bağlantısını sağlayan konteyner treni, Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi’nden ikinci kez Mersin Limanı’na uğurlandı.





Gemlik’e demiryolu müjdesi


Yayın: 13-11-2012
Kategori: Demiryolu

Borusan Lojistik, Gemlik ve limanlarının demiryoluna bağlanması için TCDD’yi ikna etti.





AB İlerleme Raporu’nda taşımacılıkta ‘reformları hızlandırın’ vurgusu



Avrupa Komisyonu 2012 İlerleme Raporu’nda Türkiye’nin taşımacılık faslında gerçekleştirdiği hazırlıklar olumlu olarak değerlendirilirken, demiryolunda reformların hızlandırılması için kapsamlı bir kanuna ihtiyaç olduğu, havayolunda yatay havacılık anlaşmasının imzalanması gerektiği, denizyolunda ise özellikle tehlikeli maddelerin taşınmasına yönelik gerekli tedbirlerin alınması konusunda daha fazla adım atılması gerektiği vurgulanıyor.





Türkiye'ye 5 bin km'lik hızlı tren müjdesi



TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, ''Önümüzdeki 10 yıl içerisinde Türkiye genelinde 5 bin kilometre hızlı tren hattı yapacağız'' dedi.





BALO, Anadolu ile Avrupa’yı demiryolunda buluşturacak



2011 yılında temelleri atılan ve Anadolu sanayicisi için Avrupa’ya demiryolu köprüleri kuracak olan BALO Projesi, milli bir organizasyon olma yolunda..





Demiryolu Gözardı Edilemez!



Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, ulaşımda Demiryolu’nun önemine dikkat çekerek, Demiryolu nun Giresun’a ve dolayısıyla Doğu Karadeniz bölümüne ulaşmasıyla ulusal boyutta sağlanan gelişim, gelecekte uluslararası boyuta taşınacaktır” dedi.





İspanya, Türkiye'deki demiryolu projeleri ile ilgileniyor



Türkiye ile İspanya arasında dün gerçekleştirilen zirvede, Türkiye'nin 2023 planı çerçevesindeki demiryolu projeleri de ele alındı. İspanyol tarafı, bu konuda işbirliğinin devam ettirilmesine istekli olduğunu beyan etti.





Demiryolunda serbestleşme için geri sayım başladı



Hem özel sektörün önünü açacak hem de uluslararası rekabette Türkiye’ye ivme kazandıracak olan “Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Hakkında Kanun” için gözler TBMM’de. Özel sektör, demiryolu taşımacılığı alanındaki tekel duruma son vererek serbest rekabet ortamı yaratacak olan kanunun, hedeflere daha fazla uzaklaşılmadan yürürlüğe girmesini istiyor. 





Demiryolu sanayici için gözde taşıma yolu oldu



Düşük maliyeti ve çevreci özellikleriyle diğer taşıma modlarından ayrılan demiryolu, bu yönleriyle hem üreticinin hem de ihracatçının ilgisini çekiyor.