e
Banner

Etiketler: demiryolu



Dünden Bugüne Türkiye’nin Demiryolu Serüveni


Yayın: 03-12-2012
Kategori: Demiryolu

Demiryolunun 1830’lu yıllardan itibaren önce İngiltere’de ardından tüm dünyada kullanılması insanoğlu için bir devrimdi. Sanayi devrimiyle üretilen kitlesel yükler demiryoluyla çok uzak yerlere ulaşabiliyor, toplumlar sadece ekonomik anlamda değil, sosyal ve kültürel alanlar da gelişiyor, hatta demiryolu savaşta dahi üstünlük sağlamanın en önemli unsurlarından birisi haline geliyordu





Yıldırım: ‘Demiryollarının şahlanışını Türkiye izleyecek’


Yayın: 06-12-2012
Kategori: Demiryolu

Bakan Yıldırım, Demiryolları için hız kesmeden 2-3 yıl daha yatırıma devam edeceğiz. Daha sonrasında ise demiryollarının şahlanışını tüm Türkiye izleyecek'' dedi.





Demiryolu Sektörü Terminolojisi



Hemen her sektörde olduğu gibi demiryolu endüstrisinin de kendine özgü bir dili, yani terminolojisi var. Üstelik Apleti’den Cihet’e, Katar’dan Gabari’ye, Hamule’den İltisak’a kadar binlerce farklı terimi barındıran demiryolu sözlüğüne serbestleşme sonrasında yeni kavramlar da eklenecek.





Demiryolu projesine Afganistan da dahil ediliyor


Yayın: 13-12-2012
Kategori: Demiryolu

Türkiye-Pakistan arasındaki demiryolu projesine Afganistan da dahil ediliyor.





Trabzon'da Lojistik ve Demiryolu Paneli yapılacak


Yayın: 13-12-2012
Kategori: Lojistik

Trabzon'da "Asya ile Ticarette Doğu Karadeniz Bölgesi Lojistik Potansiyelinin Belirlenmesi ve Yeni İpekyolu Ticaretinde Demiryolunun Önemi" konulu panel organize edilecek.





Raylardaki ihmalin izleri silindi!


Yayın: 15-12-2012
Kategori: Demiryolu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, demiryollarında yarım asırlık ihmalin izlerini Marmaray'la, YHT ile yeni konvansiyonel hatlar yaparak ve yolları yenileyerek 10 yılda sildiklerini söyledi.





Ortadoğu ülkeleri demiryolu lobisini güçlendirecek.


Yayın: 17-12-2012
Kategori: Demiryolu

 

Başkanlığını TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın yaptığı Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC) Ortadoğu Bölgesel Kurulu (RAME)’nun 2012 Eylem Planı kapsamındaki “Birbiriyle Bağlantılı, Rekabetçi Bir Demiryolu Taşımacılığı Sistemine Doğru - Ortadoğu Bölgesinde Demiryolları İçin Projeler ve Öngörüler” konferansı, 4-5 Kasım tarihlerinde Ürdün’ün başkenti Amman’da gerçekleştirildi.





Bursa'nın demiryolu hasreti bitiyor


Yayın: 19-12-2012
Kategori: Demiryolu

Bursa Yüksek Hızlı Tren'in temeli 23 Aralık'ta atılacak. Böylece şehrin 59 yıllık demiryolu hasreti sona erecek.





Bakü-Tiflis-Kars yeni demiryolu hattı için işbirliği


Yayın: 24-12-2012
Kategori: Demiryolu

Türkiye ile Gürcistan Hükümeti Arasında 'Bakü-Tiflis-Kars' Yeni Demiryolu Hattının 'Kars-Akhalkalaki' Kısmı Üzerinde Gürcistan'da Yapılması Planlanan Demiryolu Tüneli İnşaatının Kolaylaştırılmasına İlişkin Anlaşma onaylandı.





Bursa’nın 59 yıllık hasret bitiyor


Yayın: 24-12-2012
Kategori: Demiryolu

Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli Hızlı Tren Projesi'nin ilk adımı olan Bursa-Yenişehir hattının temeli törenle atıldı.