e
Banner

Etiketler: denizyolu



Colin’s Uzakdoğu’ya denizden ulaşıyor


Yayın: 01-03-2019
Kategori: Tekstil

Türk hazır giyim markalarından Colin’s, Uzakdoğu’dan önemli satın almalar gerçekleştiriyor. Ayrıca üretim faaliyetlerinin bir kısmını Çin ve Vietnam’da yürütüyor. Bölgeden yıllık ortalama 500 TEU’ya ulaşan bir alım gerçekleştirdiklerini belirten Colin’s Lojistik ve IT Direktörü Ergin Ersin, sevkiyatlarda ağırlıklı olarak denizyolunu kullandıklarını söylüyor. 




Kumport 10 yeni dev vinçle hizmet verecek


Yayın: 01-08-2019
Kategori: Denizyolu

Türkiye’nin en büyük üç konteyner limanı arasında yer alan Kumport’un birinci faz büyüme stratejisinin son adımını oluşturan 50 milyon dolarlık yatırımın en önemli halkası liman vinçleri İstanbul’a geldi. Kumport, teslim aldığı 8 adet saha vinci (RTG) ile birlikte 24 sıraya ulaşabilen 2 adet rıhtım vinci (SSG) sayesinde 20 bin TEU ve üzerindeki yeni nesil mega gemilere hizmet verebilecek. Kumport CEO’su Özgür Soy, toplam değeri yaklaşık 30 milyon dolar olan 10 adet vinç ile operasyonel verimliliklerini artırmaya odaklandıklarını söyledi. 




Hyundai Glovis büyümeye demir attı


Yayın: 28-08-2019
Kategori: Denizyolu

Ro-Ro gemileriyle Türkiye limanlarına da hizmet vermeye başlayan Hyundai Glovis, iki gemiyle Uzak Doğu’dan ve Kuzey Avrupa’dan iki haftada bir servis sunuyor. Geçen yıl 20 bin TEU’luk yükü denizden yürüttüklerini aktaran Hyundai Glovis Türkiye SCM Müdürü Gülfem Bilgi, Türkiye’ye önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini ve en doğru çözümü sunan stratejik iş ortağı olma hedefleri doğrultusunda bunu sürdüreceklerini belirtiyor. 
 




Türkiye’nin yükünü denizyoluna indirmek zorundayız


Yayın: 02-09-2019
Kategori: Denizyolu

Dünyada bugün mevcut yükün yüzde 88’inin denizyolu ile taşındığını, Türkiye’de ise tam tersine karayoluyla taşınan yük oranın toplam yükün yüzde 90’ını oluşturduğuna dikkat çeken İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, “11. Kalkınma Planı’na göre toplam konteyner elleçlemesi miktarının 2023’te 13.5 milyon TEU’ya, denizyolu yük elleçlemelerinde transit yük oranının yüzde 15.5’ten yüzde 17.3’e çıkması hedefleniyor. Yükümüzü mutlaka parasız otoyollar olan denizlere indirmeliyiz” dedi. 




Koronavirüs nedeniyle karayolu taşımacılığı ve RO-RO seferlerine yeni düzenleme


Yayın: 16-04-2020
Kategori: Karayolu

Koranavirüs salgını nedeniyle uluslararası taşımacılıkta yeni kurallar açıklandı. Karayolu taşımacılığı ve RO-RO seferlerine yönelik yeni kararlar alındı.




Frachtbox hizmet ağını genişletti


Yayın: 08-05-2020

Lojistik ve gümrük firmalarının online pazarlamasını yapan internet portalı Frachtbox, web sitesini yeniledi. Kullanıcılara daha hızlı ve kolay erişim sunan yeni portala; online destek butonu, tek tuşla tüm rota navlunlarının güncellenebilmesi ile bilgilendirilmesi, Intermodal ve deniz taşımacılığı, bloglar gibi yepyeni özellikler eklendi. Frachtbox Kurucusu Mehmet Can, sitelerini güncel teknolojik gelişmeler ışığında kullanıcı ihtiyaçlarına göre yeniden yarattıklarını söyledi.




Tamer Kıran: Denizcilikte dümeni ilk 10’a kırmalıyız


Yayın: 24-08-2020
Kategori: Denizyolu

Türk denizcilik sektörünün birçok alanda önemli rakamlara ulaştığına, ancak bunun yeterli olmadığına dikkat çeken İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, “Milli gelir içinde denizciliğin katkısını en az 2 katına çıkarmamız, dünya denizciliğinden daha fazla pay almamız, ülke olarak dünya denizciliğinde lider 10 ülke arasında yer almak öncelikli hedefimiz olmalıdır” dedi. 




Globelink Ünimar e-ticaret lojistiğine hazırlanıyor



ETGB belgesi ile mikro ihracat hizmeti sunmaya başlayan Globelink Ünimar, e-ticaret lojistiği alanında da faaliyet göstermeye hazırlanıyor. E-ticaret lojistiğine yönelik yürüttükleri çalışmalara hız vererek marka güvencelerini bu alana da taşıyacaklarını belirten Globelink Ünimar İcra Kurulu Üyesi, Satış ve Pazarlama Direktörü Koray Çıtak, ayrıca bozulabilir ürün taşımacılığı çözümlerini genişleteceklerini, depolama ve yurtiçi dağıtım alanında yeni yatırımlar yapacaklarını söyledi. 




Yeniay 2021’de yüzde 25 büyüme hedefliyor



Yeniay 2021 yılı için büyüme hedefini yüzde 25 olarak belirledi. Gerçekleştirdikleri yatırımlarla 2021’e hazır olduklarını belirten Yeniay Lojistik’in kurucu ortaklarından Nermin Önder, Türkiye’de ilk 10 acente içinde yer aldıkları hava kargoda büyümeye devam edeceklerini, denizyolunda atılım yapacaklarını, mikro ihracat alanında ise adımlarını hızlandıracaklarını söyledi. 




Lima Lojistik İtalya yatırımıyla otomotiv taşımalarını hızlandıracak



Lima Lojistik, otomotiv lojistiğindeki iddialı geçen yıl İtalya’da (Milano) açtığı ofisle güçlendirdi. Lima Lojistik Kurucu Ortağı Cenker Ural, İtalya ofisi üzerinden Avrupa otomotiv trafiğini ithalat ve ihracat olarak iki yönlü hızlandırmayı hedeflediklerini söyledi.