e
Banner

Etiketler: eib



Egeli ihracatçı elini lojistik köyle güçlendirmek istiyor


Yayın: 06-10-2012
Kategori: Lojistik

2011’de ihracat yapılan ülke sayısını 198’den 210’a çıkaran Egeli ihracatçılar lojistik köy istiyor.





Gıda ihracatçıları hava kargo istiyor


Yayın: 21-12-2016
Kategori: Gıda

Yaş meyve sebze, çiçek, balık, yumurta başta olmak üzere raf ömrüne duyarlı gıda ürünlerinin ihracatının daha katma değerli gerçekleştirilebilmesi için ihracatçılar, Türk Hava Yolları (THY) bünyesindeki Turkish Cargo’nun kapasitesinin ve destinasyon sayısının arttırılmasını talep ediyor. 




Türk kirazı ve üzümü Uzakdoğu’ya hava kargo ile ulaşacak


Yayın: 09-11-2017
Kategori: Havayolu

İhracatının büyük bölümünü Avrupa Birliği ülkeleri ve Rusya pazarına  yapan Türk yaş meyve ve sebze ihracatçıları, ihraç pazarlarını çeşitlendirmek amacıyla Uzakdoğu ülkelerini hedef pazar olarak belirledi.




Uzakdoğu hattında havayoluna talep artıyor


Yayın: 01-03-2019
Kategori: Lojistik
Etiketler: birol celep eib

Uzakdoğu’ya su ürünleri, sebze ve meyve ihracatında havayolu taşımacılığında gözle görülür bir artış görüldüğü belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Birol Celep, bu nedenle havayoluna yönelik yatırımlara hız ve öncelik verilmesi, Turkish Cargo’nun daha geniş gövdeli uçakları bu destinasyonlara yönlendirerek ihracata katkı sunması gerektiğini söyledi. 




Türk elmasına Uzakdoğu vizesi


Yayın: 13-05-2020
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: eib elma ihracat uzakdoğu

Çin’e geçen sene Haziran ayı itibariyle kiraz ihracatı yolunun açılmasından sonra şimdi de Türk elması Tayland pazarına giriyor.




Akdeniz havzasında büyümenin anahtarı “lojistik”


Yayın: 07-09-2020
Kategori: Lojistik
Etiketler: eib jak eskinazi

89’uncu kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında online düzenlenen 6. Uluslararası İzmir İş Günleri toplantısının “Akdeniz Havzasında Ticaretin Geleceği” konulu ilk oturumunda, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi konuşmacı oldu. Panelde Tunus Ticaret Müşaviri Emre Semiz, Kahire Ticaret Müşaviri Mehmet Güneş, Roma Ticaret Müşaviri Malik Belhan, Barselona Ticaret Ataşesi Elif Berrak Taşyürek, Marsilya Ticaret Ataşesi Serdar Alper’in katılımıyla Tunus, Mısır, İtalya, İspanya ve Fransa’da lojistikte yeni fırsatlar değerlendirildi.




Ege ihracatçısı denizyolu taşımacılığında yeni çözümler bekliyor


Yayın: 23-12-2021
Kategori: Denizyolu

2021 yılı Ocak-Şubat döneminde 200’ün üzerinde ülke ve bölgeye 14 milyar 766 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Ege ihracatçılarının lojistik gündeminde denizyolu taşımacılığı ve Kemalpaşa Lojistik Köy projesi var. Lojistik köy projesinin bölgedeki limanların verimli kullanılmasına katkı sunacağını belirten EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, ayrıca Alsancak Limanı’ndan Ro Ro seferlerinin artırılmasının ve büyük tonajlı gemilerin girebileceği yatırımlar yapılmasının ihracatın gelişimine katkı sunacağını söyledi. 




EİB, Güneydoğu Asya'da lojistik merkezi kuracak


Yayın: 21-12-2022
Kategori: Ekonomi Gündemi

EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, pandemi döneminde Türkiye’nin tedarikçi konumuyla yakaladığı başarının sürekli hale getirilmesi için lojistik sektörünün güçlendirilmesinin zorunluluk olduğunu söyledi. EİB olarak İzmir Kemalpaşa’da kurulacak lojistik merkezi için STK’lar ile işbirliği içinde olduklarını belirten Eskinazi, Güneydoğu Asya'da bir lojistik merkezi kurulması için de çalışma yürüttüklerini açıkladı. 




Navlunda rüzgar tersine döndü!


Yayın: 22-12-2023

Pandemi sonrası navlun ve enerji fiyatlarında Türk ihracatçısı lehine oluşan tablonun tersine döndüğünü ifade eden EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Ancak talebin zaten nazlı olduğu bu süreçte düşen navlun fiyatları bizim ihracatçılarımızın Uzakdoğulu rakiplerine göre konumlarının zayıflamasına yol açıyor” dedi.