e
Banner

Etiketler: ekonomi



300 milyonluk pazara lojistikle ulaşabiliriz


Yayın: 04-06-2015
Kategori: Ekonomi Gündemi

AB ve ABD arasında müzakerelerine başlanan Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması’nın Türkiye için önemli bir sorun teşkil ettiğine dikkat çeken Şikago Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. A. Kerem Coşar, buna karşı Gümrük Birliği’nden(GB) çıkmanın faturasının kalmaktan daha ağır olabileceği uyarısında bulundu. Çoşar, alternatif olarak AB'nin bundan sonra Serbest Ticaret Anlaşması imzalayacağı ülkelerden Türkiye’ye doğrudan gelen malların GB dışında tutulması önerisinde bulundu.




Mustafa Sönmez: FED’in faiz kararı iştah kaybını artıracak


Yayın: 13-01-2016
Kategori: Ekonomi Gündemi

ABD Merkez Bankası FED’in faiz oranını 0,25 puan artırmasının Türkiye’ye yansımalarını değerlendiren Ekonomist Mustafa Sönmez, son 2,5 yılda dolar karşısında %60 değer kaybeden TL’nin değer kaybının süreceğini söyledi. Sönmez, yine bu kararın yabancı sermaye girişini de olumsuz etkileyeceğini vurguladı. 




Enerji'de 380 milyar dolarlık iptal


Yayın: 15-01-2016
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: ekonomi enerji

Düşük petrol fiyatları nedeniyle geleceğe dair yatırımları olumsuz etkilenen uluslararası enerji şirketleri, bugüne kadar toplam 380 milyar dolar değerindeki projelerini erteleme kararı aldı. 




Türk müteahhitlerden 2016 yılı analizi


Yayın: 01-02-2016
Kategori: Ekonomi Gündemi

Türkiye Müteahhitler Birliği, “2016 zor bir yıl olacak” başlıklı 2016 yılı ilk çeyrek analizini açıkladı. Raporda, 2016 yılında yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinin, ana pazarlardaki çalkantıların yanı sıra, Rusya kaynaklı risklerin etkisi altında kalmayı sürdüreceği değerlendirildi. Küresel piyasaların artan oranda jeopolitik riskleri de fiyatlamaya başladığı vurgulandı. 




Ekonomi ve Lojistik Zirvesi 12 Mayıs’ta


Yayın: 01-02-2016

Kamu, lojistik ve reel sektör temsilcileri, kapsamı ve içeriği itibariyle Türkiye’de bir ilk olan Ekonomi ve Lojistik Zirvesi’nde buluşacak. “Rekabetçi Ekonomi İçin Güçlü Lojistik” sloganıyla UTA Lojistik Dergisi tarafından düzenlenen ve birçok ilgili bakanlık, birlik ve derneğin destek verdiği zirvede, ekonomi ve lojistik sektörünün yol haritası çizilecek. 




Avrupa’dan deniz rüzgarına dev yatırım


Yayın: 02-02-2016
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: ab ekonomi rüzgar

Avrupa Rüzgar Enerjisi Derneğinin (EWEA) 2015 yılı deniz rüzgar türbini istatistikleri raporu açıklandı. Buna göre, Avrupa'da 2015 yılında 3 bin 19 megavat elektrik üretim kapasiteli deniz rüzgar tesisi devreye alındı.




TİM Başkanı: Yeni pazarlar Türkiye'ye fayda sağlayacak



TİM Başkanı Büyükekşi, Türk ihracatçısının komşu ve çevre pazarlardaki sıkıntıları aşmak adına yeni pazarlar üzerine çalışma yapmasının fayda sağlayacağını söyledi.




Ekonomi ve Lojistik Zirvesi resmi web sitesi yayında


Yayın: 04-02-2016
Etiketler: ekonomi lojistik zirve

Kapsamı ve içeriği itibariyle Türkiye’de bir ilk olan Ekonomi ve Lojistik Zirvesi; kamu, lojistik ve reel sektör temsilcilerini 12 Mayıs’ta İstanbul’da buluşturacak.




Türkiye 2016’da %4,1 büyüyecek


Yayın: 18-03-2016
Kategori: Ekonomi Gündemi

İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, Türkiye’nin bu yıl %4,1 büyüyeceğini, dış açığın %3,8, dolar kurunun ise yılın sonunda 3.15 TL civarında beklediğini açıkladı. 




YILIN LOJİSTİKTE BAŞARI ÖDÜLLERİ BELLİ OLDU



Ekonomi ve Lojistik Zirvesi kapsamında düzenlenen Yılın Lojistikte Başarı Ödülleri Töreni Hilton İstanbul Bomonti Otel'de gerçekleştirildi. www.lojistikhatti.com üzerinden gerçekleştirilen oylama sonuçlarına göre verilen Yılın Lojistikte Başarı Ödülleri lojistik sektörünün önemli isimlerini bir araya getirdi. 11 kategoride verilen ödüllere yaklaşık 12 bin kişi oy kullandı.