e
Banner

Etiketler: gümrük



Gümrüklerde kolay ve güvenli ticaret yeniden şekillendi!



Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Personel Kıyafeti tanıtımında konuşan Yazıcı, ''Gümrük personelimizin kıyafetinde yaptığımız yenilik, gümrüklerde değişimin simgesel parçası'' dedi.





Gümrük ürünleri İstanbul’da satışa çıkarılacak!


Yayın: 13-12-2012
Kategori: Gümrük

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Erenköy İşletme Müdürlüğü, aralarında tespihten eşarba, dokuma yolluktan fotokopi makinesine kadar 57 grup eşyayı satılığa çıkardı.





'Basitleştirilmiş Gümrük Hattı, Rusya'ya ihracatı kolaylaştırıyor'



Türkiye ile Rusya arasındaki ticarette sevk edilen mallara ilişkin bilgilerin iki ülkenin gümrük idareleri arasında elektronik yolla önceden değişimine dayanan bir sistem olan Basitleştirilmiş Gümrük Hattı (BGH), firmalara dış ticaret işlemlerinde çeşitli kolaylıklar sağlıyor.





Azerbaycan bazı ürünlerin gümrük işlemlerini kolaylaştırdı


Yayın: 19-12-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: azerbaycan gümrük

Azerbaycan Bakanlar Kurulu, ülkeye giriş yapan bazı ürünlerin gümrük işlemlerinin kolaylaştırılmasına ilişkin yeni usul ve esasları onayladı.





Kar nedeniyle gümrük kapıları kapandı


Yayın: 20-12-2012
Kategori: Gümrük

Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava Edirne’de etkisini sürdürüyor.





Yazıcı’dan 'Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması' açıklaması



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yetkilendirilmiş yükümlü uygulamasını 1 Ocak 2013'ten itibaren başlatacaklarını bunun alt başlıklarının ise izinli gönderici ve ihracatta yerinde gümrükleme gibi faaliyetler olduğunu söyledi.





Bakan Çağlayan: ‘Şu an 237 gümrük bölgesine ulaştık’



Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Bir ülkede birden fazla gümrük bölgesi var ve şu an 237 gümrük bölgesine ulaştık. Gitmediğimiz pazar, olmadığımız yer yok" dedi.





200 bin tona kadar 'etandiol'e sıfır gümrük


Yayın: 31-12-2012
Kategori: Gümrük

Bakanlar Kurulu, bazı ürünlerin ithalatında tarife kontenjanı uygulanmasını, bazı ürünlerin tarife kontenjanlarında da değişiklik yapılmasını kararlaştırdı.





Hayati Yazıcı’dan 'gözünün yaşına bakmam' uyarısı



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 2012 yılı içerisinde Türkiye sınırlarından 11 milyon araç, 90 milyon kişinin giriş ve çıkış yaptığını söyledi. Yazıcı "rüşvet verenin de, alanın da, bu tür işlere göz yumanın da gözünün yaşına asla bakmayız" dedi.





Gümrük işlemleri kolaylaşacak


Yayın: 10-01-2013
Kategori: Gümrük

Serbest bölgeler dahil Türkiye Gümrük Bölgesi'nde yerleşik ve en az 3 yıldır faaliyette bulunan gerçek veya tüzel kişilere yetkilendirilmiş yükümlü statüsü tanınacak.