e
Banner

Etiketler: gümrük



Sertrans ‘Yetkilendirilmiş Yükümlü’ belgesi aldı



Sertrans Logistics, gümrük işlemlerini kendi bünyesinde yaparak ihracatçının hayatını kolaylaştıracak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen Yetkilendirilmiş Yükümlü belgesi sayesinde Sertrans, gümrük işlemlerini bundan böyle kendi bünyesinde yapacak. 




Transit Rejimi Ön Beyan Uygulaması’nda neler var?


Yayın: 21-08-2017
Kategori: Depolama - Antrepo
Etiketler: gümrük ön beyan

Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile gümrük işlemlerinde radikal değişikliklere gidildi. Yapılan değişiklikle transit rejiminde ön beyan uygulaması 15 Ağustos’ta başlıyor. Değişikliklere ilişkin açıklamalarda bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gümrük Yönetmeliği'nin transit rejimi hükümlerinin ayrıntılardan arındırılarak sadeleştirildiği, teknik detayların ve iş akışlarının düzenlendiği bir uygulama tebliği hazırladıklarına işaret eti.




10 SORUDA: GÜMRÜK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİKLER


Yayın: 20-09-2017
Kategori: 10 Soruda

Fatih UZUN / Nazalı Gümrük ve Dış Ticaret Ortağı, Gümrük Müşaviri, Eski Gümrük Müfettişi




İstanbul’da 2 yeni gümrük ve ticaret merkezi kurulacak


Yayın: 21-05-2018
Kategori: Gümrük

Küresel lojistik pazarından daha çok pay alabilmek için Gümrük ve Ticaret Merkezi Modeli'ni oluşturduklarını vurgulayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bu kapsamda İstanbul’da iki gümrük ve ticaret merkezi kurulacağını açıkladı. Bu merkezlerin lojistik merkezlerden farklı bir modelle oluşturulacağını söyleyen Tüfenkci, “Buralar sadece taşıma aktarma merkezleri olmayacak. Aynı zamanda ticaretin döndüğü, ticaretin bütün aktörlerinin içerisinde yer aldığı bir sistem olacak” dedi.  




Ağır nakliyecilerin gümrük süreçlerini kolaylaştıracak işbirliği



Ağır Nakliyeciler Derneği (AND) ile Tan Group arasında AND üyelerinin faydalanabileceği gümrük işlemlerini kapsayan bir iş birliği anlaşması imzalandı.