e
Banner

Etiketler: gıda



Gıda fiyatları soğuk zincir desteklenerek frenlenecek


Yayın: 19-07-2018
Kategori: Karayolu

Yeni hükümetin gündeminin ilk sıralarında gıda fiyatları var. Tarladan sofraya kadar olan tedarik zincirine ilişkin kayıt sistemi güçlendirilecek. Maddi kayba sebep olan fire oranları, soğuk zincir yatırımlarıyla en aza indirilecek. Lisanslı depoculuk sisteminin yaygınlaşması ve gelişmesi sağlanacak.




HAVI 800 noktaya sağlık, marka, kalite taşıyor


Yayın: 20-07-2018
Kategori: Lojistik

Gıda lojistiğinin gurmesi HAVI Logistics, 800’e yakın noktaya hizmet sunuyor, yılda yaklaşık 7.500.000 km kat ederek 60 binin üzerinde sevkiyat yapıyor. “İşimizi doğru yapmanın sırrı biraz da ufak detaylarda saklı” diyen HAVI Türkiye Ülke Müdürü ve Güney Bölge Finans Direktörü Deniz Kızılkan, iş ortağı olarak gördükleri müşterileriyle uzun vadeli birliktelikler sağlayarak rakiplerinden ayrıştıklarını aktarıyor. 




Kaya Çiftliği yılda 12 bin ton sevkiyat yapıyor


Yayın: 23-07-2018
Kategori: Gıda

200 ton süt işleme kapasiteli fabrikasında 140 çeşit ürün üreten Kaya Çiftliği, yıllık 12 bin ton sevkiyat yapıyor. Gider kalemleri arasında lojistik maliyetlerin üçüncü sırada yer aldığını aktaran Kaya Çiftliği Bilgi Sistemleri Yönetim Müdürü Selahattin Emen, lojistikte dış kaynak kullanımını bir rekabet aracı olarak gördüklerini söylüyor. 




Prof. Dr. Mehmet Tanyaş: Türkiye ATP’ye uyum sağlayamadı


Yayın: 24-07-2018
Kategori: Karayolu

Türkiye’nin ATP konvansiyonuna uyum sağlayamadığını belirten uzmanlar, bu alana dönük bir test merkezi olmamasının da ayrı bir sorun olduğuna dikkat çekiyor. Uzmanlar, gıda güvenliğinin sağlanması ve kayıpların önlenmesi için kısa tedarik zincirinin oluşturulması gerektiğini vurguluyor. 




Muratbey’de lojistik giderlere yüzde 4 ayrılıyor


Yayın: 26-07-2018
Kategori: Gıda

Amerika, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlerin ardından ihracat ağına Avrupa Birliği ülkelerini de ekleyen Muratbey, yıllık ortalama 30.000 tonajlık bir sevkiyat gerçekleştiriyor. Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, özenle ürettikleri peynirleri sofralara en hızlı ve kaliteli şekilde ulaştırmak için profesyonel ve kurumsal hizmet tedarikçileriyle yol aldıklarını söylüyor.




Nestlé yüzünü yeşil lojistiğe döndü


Yayın: 27-07-2018
Kategori: Gıda

Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden Nestlé, belirlediği sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda lojistik operasyonlarının çevreye olan etkisini azaltmaya için de ciddi adımlar atıyor. 




FEAST lojistik iş ortaklarından neler bekliyor?


Yayın: 31-07-2018
Kategori: Gıda

Tohumun iyisini, malzemenin kalitelisini, taze hasat tez ulaşsın diye tarlaların fabrikaya yakın olanını seçen dondurulmuş gıda sektörünün öncü markalarından FEAST, soğuk zinciri takip ve izlenebilirlikle koruyor. Bu alana ciddi yatırımlar yaptıklarını belirten Özgörkey Gıda Genel Müdürü Mustafa Bedük, “Bütün araçlarımızda uydu takip sistemi ve sevkiyat esnasında araç içi ısı derecesi ölçümleyen cihazların bulunduğu bir sistem kullanmaktayız. Depolarımızda ise günlük depo içi sıcaklıkları ölçen ve otomatik olarak bizlere raporlayan bir sistem kullanılmaktadır” diyor.  
 




Unilever kilometreyi yeşillendirme hedefinde!



2039 yılına kadar operasyonel emisyonlarını sıfırlamayı hedefleyen Unilever, lojistik operasyonlarını da buna göre kurguluyor. Lojistikte sürdürülebilirlik stratejilerini iki ana temele dayandırdıklarını vurgulayan Unilever Türkiye Müşteri Servisi ve Lojistik Direktörü Tuğba Serez Köse, “Dağıtım operasyonlarımızda katedilen mesafeleri en aza indirmeyi hedefliyor ve taşımacılığı daha çevre dostu hale getirmeye çalışıyoruz. Başka bir deyişle, ‘kilometreleri yeşillendirmeyi’ hedefliyoruz” dedi.