e
Banner

Etiketler: havayolu



Emirates ile Qantas ortaklığına onay çıktı


Yayın: 28-03-2013
Kategori: Havayolu

Avustralya’nın rekabet kurumu olan ACCC, iki havayolu şirketinin Nisan ayında başlayacak ortak uçuşu öncesinde ortaklığı onayladı.




Çelebi, Actera ortaklığı ile büyüyor


Yayın: 29-03-2013
Kategori: Havayolu

Ulusal ve uluslararası alanda gelişme stratejisi kapsamında gerçekleştirilen Actera ortaklığı ile Çelebi, daha büyük ve daha önemli adımlar atacak.




Onur Air’in yeni rotası İran’ın Urmiye şehri


Yayın: 20-04-2013
Kategori: Havayolu

Onur Air'in tarifeli hatlardaki yeni uçuş rotası, İran’ın kuzeybatısında ve Türkiye sınırında yer alan Urmiye şehri oldu.





UIA, Kiev-İstanbul seferlerine başladı



Ukrayna Havayolları (UIA), Kiev – İstanbul uçuşları haftanın 7 günü, günde 2 sefer, 14 Mayıs 2013 tarihinden itibaren de günde karşılıklı 4 sefer olarak gerçekleştirilecek.




Turkish Cargo'nun Kuveyt uçuşları 16 Mayıs'ta başlıyor


Yayın: 25-04-2013
Kategori: Havayolu

TURKISH CARGO, hizmet rotasına 16 Mayıs itibariyle Kuveyt'i ekliyor.




UTİKAD Başkanı Erkeskin:Havalimanları Serbest Bölge Olmalı



7. Uluslararası Logitrans Transport Fuarı’nda, “Türk Hava Kargo Sektöründeki Fırsatlar ve Tehditler” konulu panelde konuşan UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, Türk hava kargo taşımacılığında yaşanan kapasite artışına rağmen ciddi bir altyapı sorunu ve kapasite yetersizliği yaşandığına dikkat çekerek,” Türkiye’nin  ‘Bölgesel  Hub’ olabilmesi için havalimanları kargo tesislerinin serbest bölge olarak yapılandırılması gerektiğini söyledi.




Hava kargo taşımacılığında elektronik konşimento dönemi



Hava kargo taşımacılığında verimlilik ve hız artışı yaratacak E-AWB uygulamasına geçilmesi sürecinde yürütülen çalışmalar hız kazandı.




Turkish Cargo ‘devler ligine’ uçuyor


Yayın: 27-02-2014
Kategori: Havayolu

Global hava kargo pazarında üst basamaklara kararlı adımlarla tırmanan Turkish Cargo’nun hedefi, devler ligi. Bu hedef doğrultusunda altyapı ve yeni network yatırımlarına ağırlık verdiklerini belirten Turkish Cargo Başkanı Ali Türk,  büyümelerinde çarpan etkisi yaratacak pazarın ise Afrika olduğunu söylüyor. 




HAVA KARGO HER YIL YAKLAŞIK YÜZDE 15 BÜYÜYOR


Yayın: 05-03-2014
Kategori: Havayolu

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, ilk etabı 2018 yılı içerisinde bitirilmesi planlanan İstanbul’daki yeni havalimanın kurulacak demiryolu ve denizyolu bağlantılarıyla dünyanın en büyük Hub merkezlerinden biri olacağını söylüyor.




Bakan Yıldırım 2015'i değerlendirdi



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, devam eden ve yeni yapılacak projelerle hızlı tren hatlarının 2018'de 3 bin 200 kilometreye çıkarılmış olacağını bildirdi.