e
Banner

Etiketler: havayolu



IATA TOP 5’in tek yerel oyuncusu: AS-AV


Yayın: 21-06-2016
Kategori: Havayolu

IATA Türkiye sıralamasında en iyi 5 şirket arasındaki tek yerel oyuncu olduklarını açıklayan AS-AV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Karabacak, “Son 10 yıldır Türkiye çıkışlı kargolarda pazarın %6’sını biz taşıyoruz. Geçtiğimiz yıl Türkiye varışlı-çıkışlı 20 bin tona yakın yük taşıdık” diyor.




Bilal Ekşi: Hava kargonun merkezi İstanbul olacak


Yayın: 27-06-2016
Kategori: Havayolu

Türkiye’de hava kargo taşımacılığının yaklaşık %90’ının İstanbul üzerinden gerçekleştirildiğini vurgulayan Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, “3. Havaalanı’nın hizmete girmesiyle İstanbul gerek sivil havacılık gerek hava kargo ve lojistik konusunda dünyanın sayılı merkezlerinden biri olacak” diyor. 




Hava kargoda yetki karmaşası çözülüyor


Yayın: 15-07-2016
Kategori: Havayolu

Hava kargo acentelerinin yetkilendirilmesinde önemli değişiklikler getiren SHT- 17.6 Talimatı güncelleniyor. Yapılacak değişikle “yetkili acente”, “bilinen gönderici” ve “kayıtlı gönderici”nin yetkileri yeniden tanımlanacak. Ayrıca SHT-150.11’e göre yetki belgesi alan tüm hava kargo acentelerinin Temmuz 2017’ye kadar yeniden belge almaları gerekiyor. 




Bakan Ahmet Arslan: 2017 taşımacılıktan lojistiğe geçiş yılı olacak


Yayın: 21-01-2017
Kategori: Lojistik

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2017 yılında tamamlanacak olan Lojistik Master Planı çalışmasıyla bütün ulaştırma koridorlarında taşımacılıktan lojistiğe geçileceğini söyledi.

zirve_banner

 

 

 





Globelink Ünimar e-ticaret lojistiğine hazırlanıyor



ETGB belgesi ile mikro ihracat hizmeti sunmaya başlayan Globelink Ünimar, e-ticaret lojistiği alanında da faaliyet göstermeye hazırlanıyor. E-ticaret lojistiğine yönelik yürüttükleri çalışmalara hız vererek marka güvencelerini bu alana da taşıyacaklarını belirten Globelink Ünimar İcra Kurulu Üyesi, Satış ve Pazarlama Direktörü Koray Çıtak, ayrıca bozulabilir ürün taşımacılığı çözümlerini genişleteceklerini, depolama ve yurtiçi dağıtım alanında yeni yatırımlar yapacaklarını söyledi. 




Lima Lojistik İtalya yatırımıyla otomotiv taşımalarını hızlandıracak



Lima Lojistik, otomotiv lojistiğindeki iddialı geçen yıl İtalya’da (Milano) açtığı ofisle güçlendirdi. Lima Lojistik Kurucu Ortağı Cenker Ural, İtalya ofisi üzerinden Avrupa otomotiv trafiğini ithalat ve ihracat olarak iki yönlü hızlandırmayı hedeflediklerini söyledi. 




Galata Taşımacılık pandemiye rağmen yatırımda hız kesmedi



Pandemi döneminde teknolojik altyapılarının ve hizmet çeşitliliği stratejilerinin kendilerine önemli avantajlar sağladığını vurgulayan Galata Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Vittorio Zagaia, krize rağmen intermodal ve ulusal taşımacılık alanında önemli ekipman yatırımı gerçekleştirdiklerini, Bursa’da depo, Ankara ve Mersin’de temsilcilik açtıklarını, karayolunda hizmet verdikleri ülke sayısını 17’ye çıkardıklarını söyledi. 




Havaş, ilaç taşımacılığında kalitesini belgeledi



Yer hizmetlerinin deneyimli markası Havaş, İstanbul Havalimanı’ndaki antreposunda ilaç ve soğuk hava depolaması gerektiren ürünlerin depolama ve taşıma süreçlerinin kalite standartlarını belgeleyen Avrupa Birliği GDP (Good Distrubition Practices - İyi Dağıtım Uygulamaları) sertifikasını almaya hak kazandı.




HAVAŞ depolamadaki talebe kapasite artışıyla cevap verecek!


Yayın: 19-08-2022
Kategori: Havayolu

Havaş, yük taşıma ve antrepo hizmetleri alanında büyümesini sürdürüyor. İstanbul Havalimanı’nda 12 milyon avroluk yatırımla kurdukları tesisle kargo kabul ve teslim alanlarını 10 kat, ısı kontrollü bozulabilir kargo depolama alanlarını 4 kat büyüttüklerini belirten Havaş Antrepo Koordinatörü Turhan YEŞİL, bu yıl için tesiste 2019’a göre yüzde 40’lık bir kapasite artışı öngördüklerini aktardı. YEŞİL, dijitalleşme alanında gündemlerinde giyilebilir teknolojiler olduğunu söyledi. 




Doğu Karadeniz ihracatçılarının lojistik gündemi yoğun



Sarp Sınır Kapısı’nın artık ihracat hacmini kaldırmadığını vurgulayan DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, çözümün bu kapının kapasitesinin artırılması ve Muratlı Sınır Kapısı’nın devreye alınması olduğunu söyledi. Kalyoncu, ayrıca Samsun demiryolu hattının Gürcistan-Batum Demiryolu hattına bağlanmasının, Samsun-Sarp otoyolunun bir an önce planlanmasının, belirli destinasyonlara düzenli konteyner seferleri konulmasının, Trabzon’dan direkt yurt dışı kargo taşımalarının başlatılmasının ihracat artışına katkı sağlayacağını vurguladı.