e
Banner

Etiketler: hub



Mete Tırman: Lojistik üs hedefine demiryoluyla ulaşabiliriz


Yayın: 19-01-2016
Kategori: Demiryolu

Türkiye’nin güçlü bir demiryolu ağı oluşturmadan, tek başına karayoluyla lojistik üs hedefine ulaşımayacağının altını çizen Konsped Genel Müdürü Mete Tırman, “Türkiye, demiryolu taşımacılığında bugün olması gereken noktanın çok gerisinde. Bu geçikmenin aşılabilmesi için tüm kaynakların yük  taşımacılığına kaydırılması gerekiyor” diyor. Tırman, ayrıca demiryolu bağlantılı kombine taşımacılık sisteminin geliştirilmesi için teşvik sisteminin de ete kemiğe büründürülmesi gerektiğini vurguluyor. 




İlker Aycı: 3. Havalimanı'nda eşitler arasında birinci olacağız


Yayın: 01-02-2016
Kategori: Havayolu

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, THY'nin yerli uçak TRJet'ten alım yapıp yapmayacağına ilişkin "Bunlar, yönetim kurulumuzun önüne geldiğinde bizim ihtiyacımıza cevap veren uçaklar olduğunu görürsek elbette biz de bunun içerisinde oluruz ve olmak isteriz" dedi. 




Bilal Ekşi: Hava kargonun merkezi İstanbul olacak


Yayın: 27-06-2016
Kategori: Havayolu

Türkiye’de hava kargo taşımacılığının yaklaşık %90’ının İstanbul üzerinden gerçekleştirildiğini vurgulayan Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, “3. Havaalanı’nın hizmete girmesiyle İstanbul gerek sivil havacılık gerek hava kargo ve lojistik konusunda dünyanın sayılı merkezlerinden biri olacak” diyor. 




Dünya lojistiğinin kalbi Türkiye’den geçiyor


Yayın: 07-02-2024

Türkiye’nin orta koridoru olarak da bilinen İpek Yolu, Türkiye ile Çin’i, Orta Asya ülkeleri ve Hazar Denizi üzerinden bağlıyor. Bu hat, Doğu-Batı ekseninde ekonomik ve güvenli bir güzergah olarak konumlanıyor. 2200 yıllık geçmişiyle “Orta Lojistik Koridoru”, dünya ticaretine damgasını vurmaya devam ediyor. Ne savaşlar, ne doğal afetler, ne ölümcül salgın hastalıklar görse de, tarihi “İpek Yolu” dimdik ayakta duruyor. Bu hat güzergahındaki uygarlıklar, ülkeler değişti ve çağlar birbirini takip etti, ancak Doğu-Batı lojistik rotası aslında hiç şaşmadı.