e
Banner

Etiketler: iata



Hava taşımacılığına IATA’dan iyimser tahmin


Yayın: 17-10-2012
Kategori: Havayolu

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA, 2012’nin bitimine yaklaşık 3 ay kala dünya genelinde havayolu şirketlerinin toplam kazancı ile ilgili tahminini 1,1 milyar dolar artırarak 4,1 milyar dolara yükseltti. IATA, daha önce 2012 gelir tahminini 3 milyar dolar olarak açıklamıştı.





Hava kargoda 500 milyon dolarlık kasırga faturası


Yayın: 19-12-2012
Kategori: Havayolu

Uluslararası Havayolu Taşıyıcıları Birliği’nin (IATA)  hesaplamalarına göre Sandy kasırgasının havacılık endüstrisine olan zararının toplamda 500 milyon doları bulacağı söyleniyor.





Çin Yeni Yılı hava kargo hesaplarını altüst etti


Yayın: 04-03-2013
Kategori: Havayolu

2012’de Ocak ayına denk gelen ve ihracata çalışan Asya fabrikalarının bir hafta boyunca tatil yapmasına sebep olan Çin Yeni Yılı, 2013’te Şubat ayına denk geldiği için Ocak-Şubat aylarını bir önceki yıla oranla karşılaştırmayı zorlaştırdı.




IATA’dan hava kargoyu öne çıkaracak 4’lü formül!


Yayın: 19-03-2013
Kategori: Havayolu

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) hava kargoya öncelik verilmesi ve sektörün rekabet gücünün artırılması için havayolu şirketlerini teşvik ediyor. IATA CEO’su Tony Tyler bu doğrultuda sektöre 4 maddelik öneri sunuyor…




Yurtiçi Lojistik’ten %55’lik büyüme



Sektöründeki öncü firmalar ile uzun dönemli yeni kontratlara imza atan Yurtiçi Lojistik, 2012 yılında bir önceki yıla göre 55% büyüme kaydetti.




Hava Kargonun 'Elmas'ı Emirates SkyCargo



2013 Diamond ödülü, Katar’da düzenlenen Dünya Hava Kargo Sempozyumu’nda Air Cargo World tarafından verildi. Emirates SkyCargo, 800 bin ton ve üzeri kategorisinde verilen en büyük ödülü aldı.




UTİKAD’dan ‘KDV İstisnası’na iki önemli çözüm önerisi


Yayın: 16-07-2013
Kategori: Lojistik

UTİKAD, taşıma işleri organizatörlerinin kabusu haline gelen “KDV istisnası” sorununun kökten çözümü için “Yeni KDV Tebliği”nde iki önemli değişiklik bekliyor: KDV istisna beyanı sırasında, ağır iş yükü ve zaman kaybı yaratan evrakların gözden geçirilmesi ve lojistik firmalarının kendi bünyelerinde üretilen evraklar yerine, başka muhataplardan temini zorunlu evrak isteminin yapılmaması.




Havada hız ve verimlilik için E-AWB


Yayın: 18-02-2016
Kategori: Havayolu

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) ve IATA işbirliği ile Turkish Cargo ev sahipliğinde ‘E-AWB uygulaması’ ile ilgili bilgilendirme toplantısı 16 Şubat’ta THY Kargo Binası Mimar Sinan Salonu’nda yapıldı. 




Goh Choon Phong New IATA Chairman


Yayın: 08-06-2017
Kategori: Dünyadan

The International Air Transport Association (IATA) announced that Goh Choon Phong, CEO of Singapore Airlines, has assumed his duties as Chairman of the IATA Board of Governors (BoG) for a one-year term, effective from the conclusion of the 73rd IATA Annual General Meeting (AGM) in Cancun, Mexico. 




Turkish Cargo’dan IATA CEIV Pharma Workshop


Yayın: 25-12-2018
Kategori: Havayolu

Dünyanın 124 ülkesine hizmet sağlayan ve en hızlı büyüyen hava kargo markalarından biri olan Turkish Cargo; sektörün önde gelen ilaç firmaları, IATA yetkilileri, acenteler ve iş ortaklarına özel,  ‘Turkish Cargo & IATA CEIV Pharma Workshop’ etkinliğini düzenledi.