e
Banner

Etiketler: ihracat



Almanya ve İngiltere tekstilde can simidi oldu


Yayın: 04-10-2012
Kategori: Tekstil

TGSD Başkanı Cem Negrin, “Pek çok ülkeye yapılan ihracat düşerken İngiltere’de yakaladığımız artış trendi ve sektörümüzün kalesi konumundaki Almanya pazarının korunması, yüzde 4’lük düşük büyüme ortamında sektöre soluk aldırdı” dedi.




Irak pazarı ihracatta ilk sıraya yükselecek



Irak'ın, halen Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ülkeler sıralamasında 2'nci olduğunu kaydeden, Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Nevaf Kılıç, Irak'ın, ilk sıraya çıkacağını söyledi.

 




9 ayda otomotiv üretimi yüzde 10 azaldı


Yayın: 10-10-2012
Kategori: Otomotiv

2012 Ocak-Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre toplam otomotiv üretimi ve otomobil üretimi yüzde 10 oranında azaldı.

 




Güneydoğu, hızlı trenle lojistik üssü olacak



TCDD, Güneydoğu'yu saatte 160 km hızla kat edecek yeni bir hat için kolları sıvadı. Diyarbakır ve Mardin'i bağlayacak projenin bir ucu da Irak ve Suriye'ye uzanacak

 




Türkiye'nin ihracat yapamadığı tek ülke


Yayın: 12-10-2012

135 Milyar Dolarla Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunu kırdıklarını söyleyen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yeni hedeflerinin ihracat yapamadıkları tek ülke olan Kiribati'ye mal satmak olduğunu açıkladı.

 




Gaziantep sanayisi denizlere açılma fırsatı elde edecek


Yayın: 13-10-2012
Kategori: Denizyolu

Sanayi üretimini çoğaltarak ihracatını yükselten Gaziantepli sanayici, yapılan bir çalışmayla kazancını artıracak.

 




Tırsan için üç büyükler içine girmeye bir adım kaldı


Yayın: 15-10-2012
Kategori: Ticari Araçlar

Geçen yıl 6 bin 898 adet araç üretimiyle Avrupa’da 4’üncü sıraya yerleşen Tırsan, Talson ile hava kargo araç üretiminde liderliğe yükselirken, Kässbohrer ile en bilinen 2. marka oldu. Tırsan Treyler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, hedeflerinin 2014 yılında üretim kapasitelerini ikiye katlayarak Avrupa’da ilk üçe girmek olduğunu söyledi.

 




GTT denge stratejisiyle büyümenin nabzını tutacak


Yayın: 16-10-2012
Kategori: Lojistik

Yaygın acente ağı, özmal filo gücü ve deneyimli personeliyle adrese teslim hizmet sunan GTT Lojistik, Afrika, Ortadoğu gibi niş pazarlarda müşterilerinin en güçlü servis sağlayıcısı olmayı sürdürüyor.





İhraç edilen çimentoyu yabancı gemiler taşıyor



Deniz ticaret filosunda büyük paya sahip dökme kuru yük filosu, denizyoluyla taşınan ortalama 100 milyon tonluk çimento ticaretinden yeterince faydalanamıyor.

 




Arap Baharı, Türkiye'nin ihracatını ''teğet geçti'


Yayın: 29-10-2012

Arap Baharı'nın yaşandığı Bahreyn, Cezayir, Mısır, Ürdün ve Yemen'de Türkiye'nin yaptığı ihracat, halk ayaklanmasından sınırlı ölçüde etkilendi.