e
Banner

Etiketler: ihracat



Avrupa'nın gözü bizim pazarımızda


Yayın: 10-11-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi

OAİB Koordinatör Başkanı Kahraman, Avrupa ülkelerinin krizden kurtulmak adına ihracat pazarlarını çeşitlendirmeye çalıştıklarını belirterek 'krizdeki ülkelerin Türkiye'nin geleneksel pazarlarına göz diktiğini' söyledi.





Tüm Atlas Lojistik, KOBİ’lere Tam Destek Veriyor


Yayın: 12-11-2012
Kategori: Lojistik

Özellikle KOBİ’lere daha rahat ihracat yapabilmeleri için her türlü desteği ve işbirliği imkânını sunan Tüm Atlas Lojistik, ağırlıklı olarak Rusya, Ukrayna Kazakistan ve Moğolistan’a taşımacılık ve lojistik hizmet veriyor





İhracatçılar geri dönüyor



DKİB Başkanı A. Hamdi Gürdoğan, Rusya’ya ihracat yapan ihracatçıların karşılaştığı sıkıntıların had safhaya ulaştığını belirterek, başta yaş sebze ve meyve ihracatçıları olmak üzere ihracatta % 30’luk bir düşüşün sözkonusu olduğunu söyledi. Gürdoğan, “İşadamları geri dönüyor” dedi.





Tekstil ihracatındaki duraklama taşımacılıkla bağlantılı!


Yayın: 13-11-2012
Kategori: Tekstil

İki yıl önce dünya pazarlarındaki liderliğini Uzakdoğu ülkelerine kaptıran Türk tekstil sektörü ihracattaki en büyük sıkıntılardan birini de lojistik alanında yaşıyor.





Konteyner yönetmeliği değişti, ihracat durdu



Mersin Girişimci İşadamları Derneği (GİAD) Başkanı Alper Gürsoy, Mersin ve Ambarlı limanlarında '40 HC konteyner' kullanan ihracatçıların, uygun araç bulamadıkları için ihracatı durdurmak zorunda kaldıklarını bildirdi.





Yeni Ticaret Kanunu’nun faydasını şimdi görüyoruz



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun hiç tartışılmadan alelacele kabul edildiğini fakat faydalarının daha sonra ortaya çıktığını söyledi.





İhracat geçen yıla göre arttı, dış ticaret açığı ise düştü


Yayın: 30-11-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi

İhracat yüzde 11,6 artarak 13 milyar 292 milyon dolara ulaştı. Dış ticaret açığı da yüzde 31,2 azalarak 5 milyar 511 milyon dolara geriledi.





İhracatçı, 'para gelmeden mal göndermedi'


Yayın: 07-12-2012

Avrupa'daki kriz ve Türkiye'nin komşularında yaşanan iç karışıklar nedeniyle ihracatçı, parasını düzenli alabilmek için garantili ödeme şekillerine yöneldi





İhracat ve ihracat birim endeksi geriledi!


Yayın: 11-12-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: ihracat ihracat birimi

İhracat birim değer endeksi, Ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,8, ithalat birim değer endeksi de yüzde 3,3 oranında azaldı.





Çağlayan; aslan payını yine ihracata ayırdı!


Yayın: 12-12-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, cari açıktaki iyileşmede aslan payının ihracat artışından olduğunu belirterek, Türkiye'nin ihracat artışı ile büyüdüğü gibi ihracat artışı ile cari açığını da kapattığını söyledi.