e
Banner

Etiketler: ihracat



İhracatta ve lojistikte kazan-kazan dönemi başlamalı


Yayın: 26-03-2014
Kategori: Ekonomi Gündemi

Yaptıkları İhracatçı Eğilim Anketi’ne göre ihracatçıların %75,8’inin uygun maliyet ve ihtiyaca uygun taşıma modu konusunda lojistik firmalarının yönlendirici olmalarını, %40.6’sının kurumsal yapılanma ve %35.4’ünün entegre hizmetler beklediğini söyleyen Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Lojistik firmalarının ihracatçıdan gelen benzeri geri dönüşleri dikkate alarak daha kazan-kazan çözümler geliştirmesini bekliyoruz” dedi. 




DeFacto lojistik yatırımlarıyla Akdeniz Modası’nı dünyada estirecek


Yayın: 02-08-2014
Kategori: Tekstil

10 yılda cirosunu 860 milyon TL’ye, mağaza sayısını da 200’e çıkararak hazır giyim sektöründe 2.’lik koltuğuna oturan DeFacto, küresel marka olma hedefini lojistik yatırımlarıyla destekliyor. 




TGSD: İhracatta çıtayı lojistik sektörüyle birlikte yükseltebiliriz


Yayın: 29-05-2015
Kategori: Tekstil

Türkiye hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün rekabet üstünlüğünü koruması, artırabilmesi ve pazar geliştirebilmesi için lojistik sektörünü önemsediklerini vurgulayan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Fayat, ancak özellikle ihracat ve ithalat operasyonlarında sevkiyat süreçlerinde karşılaşılan gereksiz masraf ve gecikmelerin kamu ve özel sektör işbirliğiyle asgari seviyeye indirilmesini beklediklerini söylüyor.




Karmod 2016'da ihracata yönelecek


Yayın: 14-01-2016
Kategori: Ekonomi Gündemi

Karmod Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Çankaya, "2016 ihracat hedefimizi toplam üretimimizin yüzde 50'si olarak belirledik. Bu hedefe ulaşmak için özellikle Afrika ve Güney Amerika'da yeni pazarlara ulaşmak amacıyla çalışmalarımızı başlattık" ifadelerini kullandı.




Otomotiv sektörü lojistik dünyasından ne bekliyor?


Yayın: 27-01-2016
Kategori: Otomotiv

Türkiye’nin önemli bir lojistik üstünlüğe sahip olduğunun altını çizen ODD Genel Koordinatörü Dr. Hayri Erce, “Lojistik altyapının sektörümüzün üretimini ve ihracatını destekleyecek, hedeflerine cevap vermeye devam edecek şekilde gelişimini sürdürmesi gerekiyor. Yeni yatırımları da destekleyecek şekilde adımlar atılmalı” diyor. 




AB’ye ihracat yüzde 50’yi aştı


Yayın: 02-02-2016
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: ab ihracat türkiye

Ekonomi Bakanlığından, ocak ayında Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,44 azalarak 4 milyar 680 milyon dolara gerilediği, AB'ye yapılan ihracatın genel ihracattan aldığı payın yüzde 50,8 seviyesinde gerçekleştiği bildirildi.




Confetti lojistiğin devlerinden hizmet alıyor


Yayın: 02-02-2016
Kategori: Tekstil

Confetti, ürettiği duvardan duvara proje halılarıyla 40’ı aşkın ülkeye ihracat yapıyor. 




TİM Başkanı: Yeni pazarlar Türkiye'ye fayda sağlayacak



TİM Başkanı Büyükekşi, Türk ihracatçısının komşu ve çevre pazarlardaki sıkıntıları aşmak adına yeni pazarlar üzerine çalışma yapmasının fayda sağlayacağını söyledi.




Ev tekstili yeni rotasını belirledi


Yayın: 05-02-2016
Kategori: Ekonomi Gündemi

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) 2016 yılında sektörün yeni pazarlara yöneleceğini belirtiyor.




ABD'ye ihracat artıyor


Yayın: 06-02-2016
Kategori: Ekonomi Gündemi

Türkiye'nin geçen yıl ABD ile ticaretinde ihracatın ithalatı karşılama oranı yaklaşık yüzde 58'e yükseldi.