e
Banner

Etiketler: intermodal



Ford Otosan’ın yeni gözde taşıma modu intermodal


Yayın: 13-04-2015

Ford Otosan, 2000 yılından itibaren demiryolunu ana taşıma modu haline getirip sektörün gelişmesi ve büyümesine öncülük ederek önemli bir efsane yarattı. 




Arkas ilk lojistik merkezini Kartepe’de kuracak


Yayın: 15-12-2015
Kategori: Denizyolu

Arkas, Alman Duisport firmasıyla yeni bir ortaklığa imza attı. Multimodal taşımacılığın geliştirilmesi için yapılan ortaklığın en önemli hedefi Avrupa-Türkiye ve Asya arasında demiryolu hattı kurulması. Bunun için İzmit Kartepe’de 200 bin metrekarelik intermodal lojistik merkezi kurulacak.




Batu’dan 60 low-bed’lik dev taşıma


Yayın: 15-12-2015
Kategori: Lojistik

 
Ağır yük ve proje taşımacılığında anahtar teslim çözümler sunan Batu International Logistics, bu alanda son yıllarda gerçekleştirdiği en büyük operasyonlardan birini başarıyla tamamladı. Şirket Şanghay’dan denizyoluyla Gebze’ye gelen yükleri, buradan 60 adet low-bed araçla Konya’ya taşıdı. 




Batu büyüme trendini intermodal ile katladı



Batu Şirketler Grubu 2014’te “Batu Intermodal’ ile markalaştırdığı intermodal taşımacılık hizmetlerini hızla büyütüyor. 




Turgut Erkeskin: İntermodal taşımacılığa odaklanmalıyız


Yayın: 19-01-2016

Turgut Erkeskin / UTİKAD Başkanı




Mars Logistics’ten ikinci intermodal servis


Yayın: 21-01-2016

2015 yılında ciddi yatırımlara imza atan Mars Logistics, 2016’da ise Avrupa’daki intermodal servis ağına bir yenisini eklemeye ve Hadımköy’deki yeni lojistik merkezini devreye almaya hazırlanıyor. 




Ford Otosan şampiyonluk gollerini lojistikle atıyor


Yayın: 28-01-2016
Kategori: Otomotiv

Tüm süreçlerini etkin şekilde yönetilen lojistik süreçler üzerine kurgulayan Ford Otosan, bunun sonuçlarını ise ihracatta yakaladığı şampiyonluklarla alıyor. Ford Otosan Malzeme Planlama ve Lojistikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Kabatepe, tedarik zinciri süreçlerinde geriye dönük planlama prensibiyle hareket ederek başarıyı yakalarken, birçok alanda avantaj yaratan intermodali ise ana taşıma modu haline getirdiklerini söylüyor. 





Otomotiv yan sanayinin önceliği intermodal


Yayın: 05-02-2016
Kategori: Otomotiv

Otomotiv sektörünün ihracat hedeflerine ulaşmasının lojistiğin doğru ve verimli bir şekilde planlanması ve yönetilmesiyle mümkün olduğunu vurgulayan TAYSAD Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu,“Sanayimizin %95’inin yer aldığı Doğu ve Güney Marmara’da intermodal taşımalar için lojistik altyapısı yetersiz. İhracat açısından limanların çevresindeki kara ve demiryolu ağının zenginleştirilmesi ve özel oto-port limanların desteklenmesi öncelikler arasında olmalıdır” diyor.  
 




M&M intermodal çözümlerle rotayı niş pazarlara çevirdi


Yayın: 23-02-2016

Güçlü network ağı ve alanında uzman ekibiyle proje taşımacılığının önemli forwarderlerinden olan Militzer&Münch, Türkiye’nin coğrafik avantajlarını da kullanarak bu alanda yeni rotalar yaratmaya devam ediyor. 




Otomotiv sektörü kombine taşımacılığı liste başı yaptı


Yayın: 21-04-2016
Kategori: Otomotiv

Lojistik Koordinasyon Kurulu tarafından çalışmaları yürütülen Lojistik Master Planı hazırlanırken otomotiv temsilcilerinin de görüşlerinin alınması gerektiğini belirten Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Genel Sekteri Osman Sever, “Taşımacılığın kombine modlarla yapılmasını öngören bir Master Planı’nın, sanayimizin ihtiyaçlarına cevap verebileceğini düşünüyoruz” dedi.