e
Banner

Etiketler: kargo



Turkish Cargo, 4 bin ton çiçek taşıdı


Yayın: 14-02-2019
Kategori: Havayolu

Turkish Cargo, charter seferlerinin yanı sıra; Nairobi’den Stansted, Narita, Maastricht ve Riyad’a; Quito’dan Amsterdam, Pekin, Manila, Cakarta ve Taiwan’a olmak üzere dünyanın birçok noktasına düzenlediği seferlerle, 2019 yılının 1 Ocak–10 Şubat tarihleri arasında 4 bin tona yakın çiçek taşıması gerçekleştirdi.




Yandex, Rota Optimizasyonu’nu üç ay ücretsiz sunmaya başladı


Yayın: 16-04-2020
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: kargo rota yandex

COVID-19 salgını nedeniyle lojistik, kargo ve tedarik zinciri gibi alanların yoğunluğu günden güne artıyor. Yandex bu zor dönemde bir kampanya başlatarak; kargodan lojistiğe, süpermarketlerden teslimat yapan perakende firmalarına ve ürünlerini tüketicilere ulaştıran çiftliklere kadar birçok alanda hizmet veren kurumların teslimat planlamalarına yardımcı olmak amacıyla Rota Optimizasyonu ürününü 3 ay boyunca ücretsiz kullanıma açtı.




Aras Kargo’dan 1 Milyar TL yatırım



Türkiye’nin öncü ve yenilikçi kargo firması Aras Kargo, sektörde yeni bir dönemin kapılarını açıyor. Aras Kargo’daki hisse oranını yüzde 80’e çıkartan Austrian Post’un Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Georg Pölzl, Aras Kargo dağıtım altyapısına 1 milyar TL yatırım yapılacağının müjdesini verdi.  Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Baran Aras, Türkiye’de kargo sektörünün büyüme ivmesi kazandığını ifade ederek, “Transfer merkezlerimize yaptığımız yatırımlar, sektörün büyüme potansiyeline inancımızın bir göstergesidir” dedi. Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın ise ilk 9 ayda işlem hacminin yüzde 65’e yakın büyüdüğünü, yıl sonu itibari ile de gelirlerinin 2 milyar TL’nin üzerinde gerçekleşeceğini kaydetti.




OPET, Ultrakargo ile istasyonlardan kargo teslimatı yapacak


Yayın: 17-12-2020

OPET fark yaratan Ultrakargo projesi ile pandemi döneminde artışa geçen e-ticaret alışverişlerinin kargo paketlerini OPET istasyonlarından teslim alabilme olanağı sunuyor. Kargopark ile yapılan işbirliği ile gerçekleşen ortak kargo istasyonu projesi kapsamında e-ticaret sitelerinden yaptığı alışverişin teslimat adresi olarak kendisine en uygun OPET Ultrakargo lokasyonunu seçenler, kargo firması tarafından bildirilen şifre ve kimlik bilgisi ile 7 gün 24 saat paketini teslim alabiliyor. 




MNG Kargo altyapı, istihdam ve yeni projelere 60 milyon TL yatıracak



Kargo sektöründe değişimi en hızlı kucaklayan ve ilklere öncülük eden şirketlerden MNG Kargo, bu yıl 60 milyon TL yatırım yapmayı planlıyor. Aktarma ve teknolojik altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini belirten MNG Kargo Ticari Faaliyetlerden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Barış Kaya, yeni şube ve mini hub açılışları ile girişimci kurye sayısını arttıracaklarını, ayrıca müşteri memnuniyetini artırıcı yeni projeler ve teslimat modelleri üzerinde çalışacaklarını söyledi. 




MNG Kargo, teknoloji altyapısına 3 yılda 70 milyon TL yatırım yaptı



Türkiye’de kargo sektörünün öncü firması MNG Kargo, son 3 yıllık dönemde teknoloji yoluyla süreçlerini iyileştirmeye odaklanarak; aktarma merkezleri, şubeleri ve IT altyapısına yaklaşık 70 milyon TL tutarında yatırım yaptı. Pandemi sürecinde sunduğu hizmeti tüketicilerin beklentisi ve sosyal mesafe kuralına uygun olarak yerine getirebilmek için, teknolojiye dayalı inovasyonları çok hızlı bir şekilde geliştiren şirketin günlük işlem kapasitesi 700 bin adede yükselirken, yüzde 90 müşteri memnuniyeti sağlanarak önemli başarı elde edildi. 




Yurtiçi Kargo 'en itibarlı' kargo markası seçildi


Yayın: 06-05-2021
Kategori: Kargo

Türkiye İtibar Akademisi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinin akademik denetiminde gerçekleştirdiği araştırmada Türkiye’nin en itibarlı markalarını belirledi. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi kargo sektörünün en itibarlı markası yine Yurtiçi Kargo seçildi.




Yurtiçi Kargo’dan Adalar hamlesi


Yayın: 30-07-2021
Kategori: Kargo

Hayata geçirdiği yeniliklerle sektöre ilkleri kazandıran Yurtiçi Kargo, Adalar’da yaşayan müşterileri için yeni bir çalışmaya daha imza attı. Şirket, artık Adalar’a gönderilen kargoları Yurtiçi Kargo teknesi ile müşterilerine ulaştırıyor. Bostancı sahilinden kargoları alan Yurtiçi Kargo teknesi, Adalar’daki müşterilerinin kargolarına daha hızlı ve güvenilir bir şekilde kavuşmalarını sağlıyor.




Aykargo yolculuğuna Sendeo olarak devam ediyor


Yayın: 10-09-2021
Kategori: Kargo

Kargo ve lojistik sektörüne dinamik, cesur ve yenilikçi bir bakış açısı kazandırmak için yola çıkan Sendeo, yeni marka kimliğiyle “Son Nokta Teslimatı”nın önemli temsilcilerinden biri olmayı hedefliyor.




Sendeo istihdamını üç ayda %40 arttırdı


Yayın: 26-12-2021
Kategori: Kargo

Koç Toğluluğu’nun dağıtım ve teslimat sektöründeki markası Sendeo, istihdamını üç ayda yüzde 40 arttırdı. Şirket, 2022 yılı içerisinde 2.500 çalışan sayısına ulaşmayı hedefliyor.