e
Banner

Etiketler: kimya



Ak-Kim’de ADR’ye uymayana geçit yok!



Halihazırda 6 kıtada 70 ülkeye ihracat gerçekleştiren Ak-Kim, tüm tedarik zinciri süreçlerini ADR’ye uygun olarak yönetiyor. Yılda 500 bin tondan fazla kimyasal madde sevkiyatı gerçekleştirdiklerini ve bunun %80’i ADR kapsamında tanımlanan kimyasalların oluşturduğunu belirten Ak-Kim Planlama ve Lojistik Bölüm Yöneticisi Öznur İskefiyeli, rekabetçi fiyatlar sunsalar da ADR yönetmeliğine uygun şartları taşımayan lojistik firmalarını değerlendirmeye almadıklarını söylüyor. 




Alışan’ın lokomotifi tehlikeli madde taşımacılığı



Alışan Lojistik, tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığı sektöründe büyümeye ve bu alanı büyütmeye devam ediyor. Türkiye’de kimya sektöründe faaliyet gösteren büyük sanayi kuruluşlarının uluslararası nakliye konusunda tercih ettiği en önemli lojistik firmalarından biri olduklarının altını çizen Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, mevcut ve gelecekteki yatırım planlarını da tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığının tüm boyutlarını dikkate alarak planladıklarını aktarıyor




Gökbil, Avrupa’da rüştünü ispatladı sırada Ortadoğu ve BDT var



Avrupa taşımalarında kimya endüstrisinin en yakın partneri konumunda olan Gökbil, başarısını yeni pazarlara taşımaya hazırlanıyor. Hollanda’da açtığı ofisle Avrupa kimya endüstrisiyle doğrudan temas içine giren şirket, Barcelona ve Dubai’de ofis açmak için çalışma yürütüyor. Gökbil Genel Müdürü Kaan Kulga, güçlenmeye öncelik verdikleri pazarları Ortadoğu ve BDT ülkeleri olarak açıklıyor. 




Aktifsped yönünü Ortadoğu’ya çevirdi


Yayın: 23-08-2017
Kategori: Karayolu

Uzun yıllardır işbirliği içinde olduğu Hoyer’e 2012’de çoğunluk hissesini satan Aktifsped, Türkiye’de kimyevi madde lojistiğinde rekabete yön veren güçlü bir marka haline geldi. Global ve yerel üreticilerden, nihai kullanıcı konumundaki sanayi firmalarına, tehlikeli kimyasalların ticaretini yapan büyük distribütörlere kadar uzanan güçlü bir müşteri portföyü oluşturan şirket, iç piyasada hacmi arttırmaya odaklanırken, yurtdışında da başta İran olmak üzere, Ortadoğu pazarında daha fazla pay almayı hedefliyor. 




Lojistik ihracatın kimyasını düzeltiyor


Yayın: 28-08-2017
Kategori: Kimya

Türkiye kimya sektörünün ihracatta daha iyi bir noktaya gelmesinde lojistiğin en önemli sektörlerden biri olduğunu vurgulayan İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, taşımalarda ise en önemli hususun maddenin yapısal tehlikesi çerçevesinde sınıflandırılması olduğunu söylüyor.




Kimya sektörü lojistik sorunlara çözüm arıyor



Kimya sektörünün çatı kuruluşu İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından, kimya sektöründe lojistik ile ilgili yaşanan sıkıntı ve çözüm önerilerinin ele alınması amacıyla webinar düzenlendi. 




BATI Innovative Logistics Türkiye’deki ısotank yüklemelerini 4 katına çıkarttı


Yayın: 19-04-2023
Kategori: Kimya

Türkiye’de toplam 10 şube ve üç depoya sahip olan BATI Innovative Logistics, Türkiye pazarındaki ISO Tank yüklemelerini 4 katına çıkarttı. Devam eden çalışmaları arasında ise Almanya ve İtalya pazarlarında da ISO Tank yüklemelerini artırmak yer alıyor. 




TET Global Lojistik tecrübesini Doğu Avrupa ve Balkan ülkelerine taşıyacak


Yayın: 22-11-2023
Kategori: Lojistik

Tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılık faaliyetlerini intermodal hizmetleriyle desteleyen TET Global Lojistik, yeni yatırımlarla karayolu filosunu güçlendirirken, tecrübesini Doğu Avrupa ve Balkan ülkelerine taşımayı hedefliyor. TET Global Lojistik İcra Kurulu Üyesi Cemil Yalçın, “Yatırımlarımızla global ağdaki varlığımızı güçlendirmeyi; gelişen talepler doğrultusunda dökme kimyasal taşımacılık ve kimyasal tanker yıkama sektörünün mevcut hizmet standartlarını yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.