e
Banner

Etiketler: konteyner



Mersin Doğu Akdeniz’in lojistik üssü olacak



Mersin’e kurulması planlanan Mersin Ana Konteyner Limanı projesinin tamamlanmasıyla yıllık 12 milyon TEU ilave kapasite yaratılmış olunacağını belirten Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Türkiye ve Doğu Akdeniz’de ana liman-lojistik üs olma hedefiyle ilerleyen Mersin’e yapılacak bu ve benzeri yatırımların yalnızca denizciliğe değil, denizcilikle bağlantılı lojistik vb tüm sektörlere ivme kazandıracağını söylüyor.




DENİZYOLUNDA GELECEĞE DÖNÜK ÖNGÖRÜLER NELER?



Son 10 yılda Türk limanlarında yük elleçlemelerinde %90, konteyner elleçlemelerinde ise 9 artış yaşandığını, denizyolu dış ticaretinin ise 207 milyar doları aştığını vurgulayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Dr. Barış Tozar, “Ülkemiz transit yük taşımacılığı için bir cazibe merkezi haline geldi” diyor.




Logitrans tekstil sektörünü Rusya, Kazakistan ve CIS ülkelerine taşıyor


Yayın: 06-08-2014
Kategori: Karayolu

Tekstil ve yan sanayi açısından son derece stratejik ve büyük potansiyel barındıran pazarlardan olan Rusya, Kazakistan ve CIS ülkelerinde yüksek bir tecrübeye sahip olan Logitrans, sunduğu uzman çözümlerle müşterilerinin bu bölgelerde markalaşmasına katkı sağlıyor. 




SOLAS konteyner tartımı tartışıldı


Yayın: 27-04-2016
Kategori: Denizyolu

UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur, konteyner tartımı mevzuatını, uygulamaya ilişkin belirsizlikleri ve dünya uygulamalarını aralarında armatörler, acente temsilcileri, taşıma işleri organizatörleri ve liman işletmecilerinin de bulunduğu katılımcı grubuyla paylaştı.




Arkas Filosu 51 konteyner gemisine ulaştı


Yayın: 08-06-2017
Kategori: Denizyolu
Etiketler: arkas filo konteyner

Türkiye’nin en büyük konteyner gemi filosuna sahip arkas, gemi yatırımlarına devam ediyor. Arkas Deniz Ticaret Filosu, dört yeni geminin alınmasıyla 51 konteyner gemisine ulaştı ve toplam TEU kapasitesi ise 95 bine yaklaştı. 




Global operatörler için en güvenli liman Türkiye oldu



Dış ticarette denizyolunun parasal değer olarak payının son 13 yılda %250 artışla 199 milyar dolara yükseldiğini vurgulayan Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, “Dünyanın önde gelen liman terminal operatörleri Marmara Denizi başta olmak üzere, Mersin, Aliağa ve İzmit Körfezi’nde önemli yatırımlar gerçekleştirdi. Ayrıca dünyanın sayılı konteyner operatörlerinin uğrak sayılarını arttırmaları, ülkemizin gittikçe bölgesinde bir lojistik ve transit merkezi olduğunun göstergesidir” dedi. Şevli, 2023 için konteyner elleçleme kapasitesinin 32 milyon TEU'ya, Türk sahipli deniz ticaret filosunun tonaj bazında 50 milyon DWTye çıkarılması hedefini ise yineledi. 




KONTEYNER ve LİMAN TAKİP SİSTEMİ


Yayın: 29-06-2018
Kategori: 10 Soruda

İbrahim Dölen / TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı




Yeşil dönüşüm ve dijitalleşmede tam yol ileri



Denizciliğin daha da gelişmesi, imkanların artırılması, lojistik maliyetlerinin en aza indirilmesi için Bakanlık olarak yoğun şekilde çalışma yürüttüklerini belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan, dijitalleşme, yeşil denizcilik ve yeşil liman alanında birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. 




Sarp Intermodal, bir yılda 55 bin konteyner taşıdı


Yayın: 19-01-2023
Kategori: Lojistik

Son iki yılda ekipman ve araç yatırımlarını yüzde 70 artıran Sarp Intermodal, 2025 sonuna kadar 6 bin konteynere ulaşmayı hedefliyor. 2022 yılını yaklaşık 55 bin taşımayla kapattıklarını belirten Sarp Intermodal Genel Müdürü Yiğit Altıparmak, “Bu yıl yurt içi ve yurt dışında yatırımlarımız tüm hızıyla sürecek. Üreticilerimizi uygun maliyetli taşıma modeli olan intermodal ile tanıştırmaya devam edeceğiz” dedi.  




Denizyolu Parsiyel Taşımacılık (LCL) Nasıl Yapılır?


Yayın: 12-10-2023
Kategori: Denizyolu

Deniz yolu taşımacılığı, yüklerinizi daha büyük bir konteynerle taşımanız gerekmeksizin düşük maliyetlerle uluslararası nakliye yapmanıza olanak tanıyan taşımacılık işlemi olarak adlandırılmaktadır. Ancak bu yöntemle ürün taşıma süreci, diğer nakliye türlerine göre daha çok zaman alan bir işlemdir, çünkü diğer yüklerle konteyneri paylaşmak bazen ek süre gerektirebilir. Bu nedenle, taşıma sürecini dikkatle planlamak ve gerektiğinde profesyonel bir nakliye firmasından yardım almak önemlidir.