e
Banner

Etiketler: limanlar



İller Bazında Denizyolu Taşıma İstatistikleri



Üç tarafı dört denizlerle (Karadeniz, Marmara Denizi, Ege Denizi, Akdeniz) çevrili bir yarımada üzerinde bulunan Türkiye’nin 779 bin 452 km2 alanını kaplayan büyük parçası Asya’da yer alırken, diğer 23 bin 764 kmkısmı Avrupa kıtası üzerinde yer alıyor.





Yıldırım: Deniz ticaretini kontrol eden 30 ülke arasında 15. sıradayız


Yayın: 29-01-2013
Kategori: Denizyolu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Deniz Emniyeti ve Güvenliği Faaliyetleri Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin hep denizci ülke olarak bahsedildiğini, gerçekte bunun böyle olmadığını, denizci ülke denizci millet olmanın denize açıldığında belli olduğunu söyledi.




Akdeniz ve Karadeniz'e deniz otoyolları kurulacak



Türkiye, 2023 hedefi olan 1,2 trilyon dolarlık ticarete ulaşmada denizyolu taşımacılığına önemli bir rol biçiyor.





Türk limanlarının elleçleme kapasitesi 2,5 kat artacak


Yayın: 26-06-2013
Kategori: Denizyolu

2012 yılı sonu itibariyle 387 milyon ton yük elleçleme kapasitesine ulaşan Türk limancılık sektörü, 2023’teki dış ticaret hedeflerine hazırlanıyor. Kamu 6.2 milyar dolara mal olacak Çandarlı, Filyos ve Mersin konteyner limanlarında çalışmalarını hızlandırırken, özel sektör de yatırımlarına devam ediyor.




Limanlarda deprem!


Yayın: 07-01-2014
Kategori: Denizyolu

İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen ihaleye fesat karıştırmak ve limanlardaki işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 5 ilde düzenlenen operasyonda 25 kişi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında İstanbul merkezli bir holding yöneticisi de var.




DENİZYOLUNDA GELECEĞE DÖNÜK ÖNGÖRÜLER NELER?



Son 10 yılda Türk limanlarında yük elleçlemelerinde %90, konteyner elleçlemelerinde ise 9 artış yaşandığını, denizyolu dış ticaretinin ise 207 milyar doları aştığını vurgulayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Dr. Barış Tozar, “Ülkemiz transit yük taşımacılığı için bir cazibe merkezi haline geldi” diyor.




Konteyner elleçleme kapasitesi 32 milyon TEU’ya çıkacak



 Deniz Ticareti Genel Müdür Vekili Mustafa Çalışkan, toplamda 4,3 milyar dolar yatırım yapılması planlanan Çandarlı, Mersin ve Filyos’ta dahil planlanan yeni liman projeleri tamamlandığında konteyner elleçleme kapasitesinin 32 milyon TEU’ya ulaşacağını söyledi. 




İskenderun’dan dünyaya açılan kapı: Assan Port


Yayın: 28-04-2015
Kategori: Denizyolu

İskenderun Körfezi'nde modern konteyner gemilerine hizmet veren Assan Port, Mersin’den sonra aynı hinterlanda yönelik bir alternatif haline geldi.




Bakan Yıldırım 2015'i değerlendirdi



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, devam eden ve yeni yapılacak projelerle hızlı tren hatlarının 2018'de 3 bin 200 kilometreye çıkarılmış olacağını bildirdi. 




2023’te limanlardaki kapasite ihtiyacı 1.3 milyar tona çıkacak



TÜRKLİM Genel Kurulu’nda konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kıyı Yapıları ve Tersaneler Genel Müdürü Hızır Reis Deniz, “2023’te 500 milyar dolarlık hedefe ulaşabilirsek, limanlarda ihtiyaç duyacağımız kapasite de yıllık 1.3 milyar ton olacaktır. Şu an kurulu kapasitemiz 948 milyon ton ve bu kapasitenin %43.7’sini kullanıyoruz. Limanlar büyüyor, çünkü hedefler değişti” dedi.