e
Banner

Etiketler: lojistik



Lojistik 2017’de 140 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşacak



İstanbul’da yapılan Uluslararası Tedarik Zinciri Zirvesi’nde (ISCSI) konuşan LODER Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Gülçin Büyüközkan, Türkiye lojistik sektörünün 2017 yılında 140 milyar USD büyüklüğe ulaşacağını belirtti. 




Akenerji’de lojistiğin yönünü yatırımlar belirliyor



Projenin kapsamına göre lojistik tercihlerinin de değişiklik gösterdiğini belirten Akenerji Genel Müdürü Ahmet Ümit Danışman, 900 MW’lık Egemer Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali projesinde 3PL hizmeti veren bir lojistik firması ile çalıştıklarını söylüyor. 




Enerjisa: Lojistik sektöründen yatırım bekliyoruz


Yayın: 09-12-2013
Kategori: Enerji

Türk lojistik sektörünün enerji lojistiği alanındaki hizmet kalitesini her geçen gün arttırdığını ve eklenen yan hizmetlerle zenginleştirdiğini belirten Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Enerjisa İş Geliştirme Müdürü İbrahim Erden, “Lojistik şirketlerinden beklentimiz, yeni ekipman yatırımları yapmaları ve uzman ekipler oluşturmak yönünde çalışma yapmalarıdır” diyor. 




Nordex üretimde de lojistikte de güvenlikten taviz vermiyor


Yayın: 10-12-2013
Kategori: Enerji

Hız, esneklik ve maliyet alanında avantaj sağlamak için yerli lojistik şirketleriyle çalışmayı tercih ettiklerini belirten Nordex Türkiye Genel Müdürü İbrahim Özarslan, tüm diğer süreçlerde olduğu gibi lojistik hizmet alırken de en önemli önceliklerinin güvenlik olduğunu söylüyor. 




Uzakdoğu’da transit taşımalarda aranan Türk yıldızı: Reibel


Yayın: 11-12-2013
Kategori: Havayolu

Global ölçekli hava kargo operasyonlarının Türkiye’deki başarılı partneri Reibel, Uzakdoğu taşımalarında ‘cross trade’ alanındaki uzmanlığıyla büyüyor. 




Proje ve ağır yük lojistiğinin kalbi Türkiye’de atacak



Proje ve ağır yük lojistiğinin tüm aktörleri 18-19 Kasım tarihleri arasında İstanbul düzenlenen Breakbulk Türkiye Konferansı’nda buluştu. Konferansta, coğrafik konumu ile bölgesel proje ve ağır yük taşımacılığının kalbi haline gelen Türkiye’de enerji alanında 2023 yılına kadar gerçekleştirilmesi planlanan 122 milyar dolarlık yatırımın sektör açısından önemli fırsatlar yaratacağının altı çizildi.  




Logitrans Rusya’yı fethetti Kuzey Avrupa’da atağa geçti


Yayın: 12-12-2013
Kategori: Karayolu

Kurulduğu 1998 yılından beri Rusya, BDT ülkeleri ve Orta Asya bölgelerine yoğunlaşan Logitrans, yeni yatırımlarla Kuzey Avrupa’da da tüm ihracatçı ve ithalatçıların en güçlü lojistik tedarikçisi ve destekçisi olma yolunda adımlarını hızlandırıyor. 




Roger Waters konserinden lojistik notalar


Yayın: 13-12-2013
Kategori: Lojistik

Türkiye’den bir efsane geçti. Pink Floyd'un kurucusu Roger Waters Garanti Bankası sponsorluğunda, BKM ve GNL organizasyonu ile 4 Ağustos’ta verdiği konserle İstanbul’u salladı. Konser için gerekli olan 140 tonluk prodüksiyon malzemesi 78 tırla taşındı, sahneye 110 metrelik duvar kuruldu. Organizasyon, dünyada bugüne kadar kurulmuş en büyük sahnelerden biri olarak kayıtlara geçti. 




DÜNYACA ÜNLÜ İSKENDER LAHDİ NASIL TAŞINDI?


Yayın: 16-12-2013
Kategori: Lojistik

Rolü sadece ekonomiyle sınırlı olmayan lojistik, saklı kalan tarihlerin gün yüzüne çıkarılmasında da vazgeçilmez bir aktör. Buna en önemli örnekler ise, Arkeoloji Müzesi’nin temelinin atılmasına vesile olan İskender Lahdi’nin Lübnan’dan ve dünyada en ağır eserler arasında yer alan Sidamara Lahdi’nin Konya’dan İstanbul’a taşınması. 




E-ticaret ve lojistik birbirini tetikleyecek


Yayın: 16-12-2013
Kategori: Ekonomi Gündemi

Türkiye’de e-ticaret sektörü 40 milyon TL’lik bir büyüklüğe ulaştı. Yılda yaklaşık 200 milyon adet e-ticaret işlemi gerçekleştiriliyor. E-ticaret Siteleri ve İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ercüment Erdem, yenilenme ve büyümede birbirini tetikleyen iki sektör olan lojistik ve e-ticaret arasında kurulacak doğru birlikteliğin büyük bir güç yaratacağını vurguluyor.