e
Banner

Etiketler: lojistik



1V1Y.COM’un tedarik zincirindeki 5 doğrusu


Yayın: 19-12-2013
Kategori: Lojistik

Tedarik zinciri süreçlerini müşteri beklentilerine göre dizayn ettiklerini belirten 1V.1Y.COM COO’su Cafer Salcan, doğru ürünü, doğru zamanda, doğru şekilde, doğru maliyetle ve doğru kişiye ulaştıracak bir sistem kurarak, zamanında teslimat oranlarını %95’lerin üzerine, tedarik oranlarını ise %98’lere ulaştırdıklarını vurguluyor. 




BD Depolama ‘müşteriye özel’ çözümler sunuyor


Yayın: 19-12-2013
Kategori: Depolama - Antrepo

Kurdukları altyapı ve esnek kullanım kolaylığı sağlayan yazılımla, e-ticaret sektörünün farklılaşan dinamiklerine, yoğun giriş ve çıkış hareketlerine uyum sağlayıp, ihtiyaçlarına hızla cevap verebildiklerini belirten BD Depolama Genel Müdürü Uğur Evcil, bu alanda müşteriye göre modellenen çözümleriyle örnek uygulamalara imza atacaklarını söylüyor. 




Hepsiburada.com lojistikte kendi çizgisini oluşturuyor


Yayın: 20-12-2013
Kategori: Lojistik

‘Türkiye’nin en büyük online alışveriş merkezi’ olan Hepsiburada.com, günde 20 milyon kez tıklanıyor. “Her şey ayağına gelsin” mottosu ile e-ticaret sektörüne yön veren şirket, 2014 yılında açacağı 45 bin m2’lik yeni deposu ve İstanbul’da kendi araçları ve kuryeleriyle gerçekleştireceği dağıtımla lojistikte bir tık öne geçmeyi hedefliyor. 




Markafoni lojistik sektöründen özel çözümler bekliyor


Yayın: 25-12-2013
Kategori: Lojistik

Türkiye’ye getirdiği özel alışveriş kulübü uygulamasını Ukrayna ve Polonya gibi ülkelere de taşıyan Markafoni, faaliyetlerini 25 bin m2’lik bir lojistik merkezde yürütüyor. Merkezin 2 milyon ürün stoklama ve 80 bin paket gönderim kapasitesine sahip olduğunu belirten Markafoni CEO’su Sina Afra, operasyonel anlamda daha hızlı hareket edebilmek için lojistikteki tüm ana süreçleri kendi öz kaynaklarıyla gerçekleştirdiklerini söylüyor. 




Türk lojistik sektörü global kulvarda daha hızlı koşacak


Yayın: 14-01-2014
Kategori: Lojistik

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, taşımacılık ve lojistik sektörünün 2013’te yakaladığı %6-7 büyüme oranıyla ekonominin üzerinde bir performans gösterdiğini söyledi. 2014’te de bunun devam edeceğini belirten Erkeskin, “Yurtiçi ve yurtdışında artan filo, depo, altyapı ve bilgi teknolojileri yatırımlarının küresel lojistik pazarında Türk şirketlerinin şansını daha da artıracaktır” dedi. 
 




2014’E GİRERKEN DÜNDEN BUGÜNE NE DEĞİŞTİ?


Yayın: 18-01-2014
Kategori: Demiryolu

Mete Tırman – Konsped Genel Müdürü




TCDD Taşımacılık A.Ş. yılsonunda kuruluyor



Türkiye Demiryolu Sektörünün Serbestleştirilmesi Hakkında Kanun’u ile kaynakların daha verimli kullanılması sayesinde taşımacılık maliyetlerinin düşeceğini belirten TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, TCDD ile TCDD Taşımacılık A.Ş.’nin ayrışması çalışmalarının ise 2014 yılı sonu itibariyle tamamlanacağını söyledi. 




Transorient sağlık ve etkinlik lojistiğine yoğunlaşacak


Yayın: 20-01-2014
Kategori: Lojistik

İntermodal taşımacılık alanında atılıma hazırlanan Türk sermayeli lojistik firması Transorient, 2014 sağlık ve etkinlik lojistiğine yoğunlaşacak. 




Dow Türkiye, tedarikçilerine global kimlik kazandırıyor



Hizmet aldıkları lojistik firmalarını belirlemede en büyük kriterlerinin “CDI-T” ve“SQAS” olduğunu belirten Dow Türkiye Tedarik Zinciri Direktörü Ümit Parlak, “Tedarikçilerimizden global standartlarda hizmet bekliyor, hatta lokal firmalara know how desteği sunarak onların da çıtasını yükseltiyoruz” diyor. 




ADR’ye geçişte asıl sıkıntı yurtiçi taşımalarda yaşanacak!


Yayın: 23-01-2014
Kategori: Karayolu

Uluslararası alanda taşama yapan firmaların ADR sürecine hazır olduğunu, bu alanda en büyük sıkıntının yurtiçi taşımalarında yaşanacağını belirten UND İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Alper Özel, “Kara, demir, deniz ve havayolunda mevcut potansiyelimizi değerlendirdiğimizde Türkiye ‘bölgesinin kimyasal lojistik üssü’ olabilir” diyor.