e
Banner

Etiketler: lojistik



Karayolu Taşıma Yönetmeliği yayınlandı


Yayın: 08-01-2018
Kategori: Karayolu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan "Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliği ile belge düzenlemede, bürokrasiyi azaltacak ve e-devlet kullanımını artıracak yöntemleri geliştirdiklerini söyledi. 




GEFCO, GLT'yi satın aldı


Yayın: 12-01-2018
Kategori: Lojistik


GEFCO Grubu, Avrupa-Fas taşımacılığında öncü role sahip İspanyol GLT şirketini satın aldığını duyurdu. Bu satın alma otomotiv, perakende ve moda endüstrilerinde ticaretin hızlı büyümeye başladığı Avrupa-Fas hattında GEFCO'nun varlığını ve stratejik değerini güçlendiriyor. GLT ve GEFCO arasındaki anlaşma, ilgili düzenleyici kurumların onayını bekliyor.




Çetin Nuhoğlu: Lojistik hizmet ihracatı 2023 yılında 50 milyar doları aşar



 
Türk EXİMBANK Genel Müdürü Adnan Yıldırım’a bir teşekkür ziyareti yapan UND Yönetim Kurulu Lojistik Hizmet İhracatının arttırılması amacıyla Eximbank tarafından Lojistik sektörünün bilgilendirilmesi ve desteklenmesi konusunda verdiği desteklerden dolayı Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’a teşekkür etti.




Yuvarlak Masa Toplantısı: Proje & Ağır Yük ve Enerji Lojistiği



UTA Lojistik Dergisi’nin 3 Ocak’ta düzenlediği yuvarlak masa toplantısında “Proje & Ağır Yük ve Enerji Lojistiği” mercek altına alındı. Toplantıda inşaat projelerinin lojistik süreçlerinde adeta tekerleğin yeniden keşfedilmesi gerektiğine, rüzgar enerjisi projelerinde ise bir standardın oluştuğuna dikkat çeken katılımcılar, proje lojistiğinde tedarikçi ile hizmet alan firmaların aynı dili konuşmasının kilit nokta olduğunu belirtirken, insan ve teknolojiyi öncelikli yatırımı alanı olarak gösterdi. 




Pan Lojistik referans listesine TürkAkım’ı da ekledi


Yayın: 19-01-2018
Kategori: Lojistik

PAN Lojistik, mega projeler arasında yer alan TürkAkım’ın Türkiye’deki “husbandry” operasyonlarını üstelendi. Pan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Gülriz Kantek, Mayıs 2017’de imzaladıkları anlaşma kapsamındaki proje detaylarını ve sundukları entegre lojistik hizmetlerini anlattı.




Emre Eldener: 2018'de lojistik sektörünü neler bekliyor?


Yayın: 06-02-2018
Kategori: Lojistik

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD Yönetim Kurulu üyeleri 6 Şubat 2018 Salı günü basın mensupları ile bir araya geldi. InterContinental İstanbul Otel’de düzenlenen basın toplantısında UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, Türk lojistik sektörüne dair önemli gündem maddelerini basın mensupları ile paylaştı. 




10 SORUDA LOJİSTİKTE YAZILIM


Yayın: 21-03-2018
Kategori: 10 Soruda

Kenan Çelik / Siber Yazılım CEO’su




Soğuk zincirin genç ve dinamik oyuncusu B2 Cargo


Yayın: 21-05-2018
Kategori: Lojistik

B2 Cargo, gıda ve sağlık lojistiğinde hızlı bir şekilde büyüyen genç ve dinamik bir şirket. 18 depo ve çoklu rejim frigorifik özellikli araç filosuyla Türkiye’nin 81 iline hizmet sunan B2 Cargo, parsiyel taşımalarda aylık 50 bin palet civarında bir hacmi yakalamış durumda.  Bu yıl da büyümesini devam ettirmeyi hedefleyen şirket, yatırımlarını özellikle ilaç lojistiği tarafına yönlendirecek. 




Allergan tek elden hizmet almanın lüksüne sahip


Yayın: 21-05-2018
Kategori: İlaç

Dünyanın lider global ilaç firmalarından biri olan Allergan Türkiye’de göz sağlığı, medikal estetik, nörolojik bilimler ve üroloji alanlarında hizmet veriyor. Ayrıca göz sağlığı ürünlerini Türkiye’de üretmeye hazırlanıyor. Yılda yaklaşık 500 ton ürün ithal ettiklerini belirten Allergan Türkiye Tedarik Zinciri Müdürü Nihan Kurt, aldıkları farklı lojistik hizmetlerde tek bir çözüm ortağı ile çalışma lüksünü yaşadıklarını söylüyor. 




Barsan Global Lojistik dünyaya nüfuz ediyor


Yayın: 21-05-2018
Kategori: Lojistik

29 ülkede 65 lojistik merkezi bulunan Barsan Global Lojistik’in hizmet verdiği ülkelerin toplam GSMH’sı, dünya ekonomisinin %81,67’sini oluşturuyor. Şirket yeni açacağı merkezlerle 2018 sonunda dünya ekonomisinin %92,31’ini; 2019 sonunda ise %94,89’unu oluşturan ülkelerde olmayı hedefliyor.