e
Banner

Etiketler: lojistik



İstanbul’da 2 yeni gümrük ve ticaret merkezi kurulacak


Yayın: 21-05-2018
Kategori: Gümrük

Küresel lojistik pazarından daha çok pay alabilmek için Gümrük ve Ticaret Merkezi Modeli'ni oluşturduklarını vurgulayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bu kapsamda İstanbul’da iki gümrük ve ticaret merkezi kurulacağını açıkladı. Bu merkezlerin lojistik merkezlerden farklı bir modelle oluşturulacağını söyleyen Tüfenkci, “Buralar sadece taşıma aktarma merkezleri olmayacak. Aynı zamanda ticaretin döndüğü, ticaretin bütün aktörlerinin içerisinde yer aldığı bir sistem olacak” dedi.  




Turkish Cargo ilk 3’e ‘sağlıklı’ uçuyor


Yayın: 22-05-2018
Kategori: Havayolu

Turkish Cargo, her türlü ilaç, aşı, medikal ürün, insan organı ve dokuların taşımasını başarıyla gerçekleştirerek dünyanın her noktasına sağlık taşıyor. 2017’de bu alanda 20 bin tonun üzerinde taşıma gerçekleştiren şirket, bu yıl bu oranı %35 artırmayı planlıyor. Şirketin sağlık lojistiğinde hedefi ise dünyada ilk 3 hava kargo markasından biri olmak. 




TEDAR, eğitim, dijital çağ ve tedarik zinciri yönetimi


Yayın: 22-05-2018
Kategori: Ekonomi Gündemi

Tuğrul Günal / Tedarik Zinciri Yönetimi Derneği Başkanı / Siemens Tedarik Zinciri Yönetimi Bölüm Direktörü




3. YILIN LOJİSTİKTE BAŞARI ÖDÜLLERİ


Yayın: 25-05-2018

3. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi kapsamında düzenlenen Yılın Lojistikte Başarı Ödülleri Töreni 2018 Hilton İstanbul Bomonti Otel'de gerçekleştirildi. www.lojistikhatti.com üzerinden gerçekleştirilen oylama sonuçlarına göre verilen Yılın Lojistikte Başarı Ödülleri lojistik sektörünün önemli isimlerini bir araya getirdi. 




Bilim İlaç’ın deposunu robotlar yönetiyor


Yayın: 28-05-2018
Kategori: Gıda

Birden çok tedarikçiyle çalışan Bilim İlaç, tam otomatik depo sistemiyle ilaç sektöründe deyim yerindeyse rakip tanımıyor. Bilim İlaç Depolar Müdürü Bülent Yıldız, Gebze üretim tesisinde kurdukları 11.400 palet kapasiteli, 38 metre yüksekliğindeki insansız depo yönetim sistemiyle verimlilik ve hız artışı sağladıklarını belirtiyor. 




Cenk Karapınar: DeFacto'da Dijitalleşme



Cenk Karapınar / DeFacto Tedarik Zinciri Yönetiminden Sorumlu Genel Müdürü Yardımcısı




Emre Eldener: Lojistik sektörü endişeli


Yayın: 14-06-2018

Emre Eldener – UTİKAD Başkanı




Trans.eu Ekonomi ve Lojistik Zirvesi’nde sektörle buluştu



Trans.eu’nun Altın Sponsor olarak destek verdiği 3.Ekonomi ve Lojistik Zirvesi’nde ekonomi ve lojistik sektörünün önde gelen isimleriyle buluştu. Zirvede düzenlenen “Trans.eu Platform’u Kullanarak Global’de İş Geliştirme Fırsatlarını Nasıl Yakaladık” başlıklı çalıştayda konuşan Trans.eu Avrasya Direktörü Ege Özsaygılı, platformun Türkiye lojistik sektörüne sunduğu fırsatları anlattı. 




Batu’nun minivan servisi tekstil sektöründen tam not aldı


Yayın: 20-06-2018
Kategori: Lojistik

Türkiye-Avrupa hattında havayoluna alternatif olarak devreye aldıkları minivan servisiyle tekstil sektöründe portföylerini genişlettiklerini belirten Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, “Avrupa’nın herhangi bir noktasına 36-48 saat arasında ulaşabiliyoruz. Minivan servisimizle yılda toplamda 420’yi aşkın taşıma operasyonu gerçekleştiriyoruz” dedi. 




Modada kazananı teslimat hızı belirliyor


Yayın: 20-06-2018
Kategori: Tekstil

Hazır giyim sektöründe vitrinini en hızlı yenileyen, müşteri talebini geciktirmeden karşılayabilen firmaların rekabette bir adım öne geçtiğini belirten Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Hadi Karasu, “İhracatımızın önümüzdeki 5 yıl içinde 25 milyar dolara çıkacağını öngörüyoruz. İhracatla birlikte doğal olarak lojistiğin yükü artacak. Yeni dönemde sağlıklı bir işbirliği için hazır giyim ve lojistik sektörlerinin bir araya gelerek ortak bir eylem planı oluşturmalarının zorunlu” diyor.