e
Banner

Etiketler: lojistik



adidas yıllık 10 milyon adet ürünü nasıl yönetiyor?


Yayın: 20-06-2018
Kategori: Tekstil

Dünyanın önde gelen spor giyim markalarından adidas, lojistikte uzun soluklu işbirliğini tercih ediyor. Kurdukları uzun soluklu, şeffaf ve gelişime dayalı ortaklıklarla başarıyı yakaladıklarını belirten adidas Türkiye Dağıtım ve Satın Alma Müdürü Ahmet Yıkar, aynı zamanda global tecrübelerini iş ortaklıklarıyla paylaştıklarını aktarıyor. 




Hyundai Glovis tekstilin kalbine girdi


Yayın: 20-06-2018
Kategori: Lojistik

Otomotiv lojistiği denilince ilk akla gelen şirketler arasında yer alan Hyundai Glovis Türkiye, tekstil lojistiğinde de iddialı. Üretime hammadde ve aksesuardan başlayarak, sipariş yönetiminden 3.ülkeler transit dahil depolama ve dağıtıma kadar geniş bir yelpazede çözüm sunduklarını belirten Hyundai Glovis Türkiye 3PL Müdürü Mehmet Ali Ak, tekstilin kalbi konumundaki İzmir ve Bursa’ya açtıkları yeni ofislerle sektörün en yakın partneri olmayı hedeflediklerini söylüyor.




YATAŞ sevkiyat hacmiyle göz dolduruyor


Yayın: 28-06-2018
Kategori: Özel Röportaj

Mobilya, yatak, ev tekstili ve aksesuarları alanında sektörünün önde gelen firmalarından olan Yataş, lojistikte yarattığı operasyon hacmiyle de göz dolduruyor. 




COLIN’S sevkiyat oranını 4’e katladı


Yayın: 29-06-2018
Kategori: Tekstil

Entegre Tedarik Zinciri Yönetimi projesi ile süreçlerini uçtan uca dijitalleştirerek yepyeni bir boyuta taşıyan COLIN’S, sevkiyat oranı ise 4 katına çıkarak daha az maliyet ve minimum hata ile 1 milyon 200 bin adede yükseltti. 




Tepe Home lojistik süreçlerini yeniden dekore etti


Yayın: 02-07-2018
Kategori: Tekstil

Yılda yaklaşık 15 bin ton ürün sevkiyatı gerçekleştirdiklerini belirten Tepe Home Lojistik ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Hakan Öztürk, lojistik süreçlerini daha efektif hale getirmek için araç filolarını periyodik olarak yenilediklerini, personellerini eğittiklerini, tüm operasyonel süreçlerinin anlık olarak takip edilebilir hale getirdiklerini ve İstanbul’daki operasyonlarını outsource ettiklerini söylüyor.  




İnci Deri lojistik vitrinini yeniledi


Yayın: 02-07-2018
Kategori: Tekstil

Yurtiçinde 99 mağaza, yurtdışında ise 4 ülkede 5 mağaza ile hizmet veren İnci Deri, 2017’de uçtan uca tüm tedarik zincirini yeniledi. Lojistik operasyonlarını “en iyi iş gücü”, “en iyi süreç”, “en iyi iş ortakları” olmak üzere üç ana konu üzerine kurguladıklarını aktaran İnci Deri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Kızıltaş, “Yurtdışı lojistik operasyonlarımız için hem gümrük hem de uluslararası taşıma konusunda çok güçlü iki ayrı iş ortağı ile çalışmalara başladık. Depo operasyonlarımızı da bu doğrultuda yeniden yapılandırdık” dedi. 




E-Ticaret B2B’yi dönüştürüyor


Yayın: 03-07-2018
Kategori: Lojistik

DHL’in Cranfield School of Management ile birlikte hazırladığı rapor, B2B şirketlerinin dinamik olarak büyüyen uluslararası e-ticaret alanında başarıyla rekabet edebilmeleri için izlemeleri gereken stratejilere dikkat çekiyor. B2B (işletmeler arası) müşterileri giderek daha çevik, ölçülebilir ve B2C (üreticiden nihai tüketiciye) benzeri bir deneyim beklentisi içinde. 




Bir lojistik yöneticisinin ajandası


Yayın: 17-07-2018
Kategori: Lojistik

Fatih Kemal Barış / Dış Ticaret ve Lojistik Yöneticisi 




CarrefourSA 1 milyon palet hacminde yükün rotasını çiziyor


Yayın: 17-07-2018
Kategori: Gıda

Türkiye organize perakende sektörünün öncü markası CarrefourSA, her gün ortalama 450 bin tüketicinin ihtiyaçlarına cevap veriyor. Yılda 78.000 sefer ile 22.000.000 km yol kat edip, 240.000 noktaya toplamda 1.100.000 palet hacminde taşıma yaptıklarını belirten CarrefourSA Tedarik Zinciri Direktörü Burçin Çelik, depolama, elleçleme ve nakliye alanında 5 ayrı şirketten hizmet aldıklarını söylüyor. 




B2 Cargo’dan soğuk zincirde uzman çözümler


Yayın: 17-07-2018
Kategori: Karayolu

B2 Cargo, 17 bölge deposu ve çoklu rejim frigorifik özellikli araç filosuyla Türkiye’nin 81 iline soğuk zincir alanında parsiyel taşımacılık hizmeti sunuyor. B2 Cargo Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Altuntaş, üreticilerin fabrika-depolarından ürünlerini teslim alarak, taşıtmak istedikleri son noktaya kadar teslimatlarını gerçekleştirdiklerini aktarıyor.