e
Banner

Etiketler: lojistik



Lojistik eğitimleri globalleşti


Yayın: 19-07-2018

Emre Eldener - UTİKAD Başkanı




Batu soğuk zincire yatırım yapıyor



Gıdanın iş hacmi içindeki payını %25’e çıkarmayı hedefleyen Batu International Logistics, Almanya’da iki yeni depo yatırımı yapmaya ve filosundaki frigorifik araç sayısını arttırmaya hazırlanıyor. Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, gıda ihracatçısına her pazarda destek sunmaya hazır olduklarını söylüyor. 




Gıda fiyatları soğuk zincir desteklenerek frenlenecek


Yayın: 19-07-2018
Kategori: Karayolu

Yeni hükümetin gündeminin ilk sıralarında gıda fiyatları var. Tarladan sofraya kadar olan tedarik zincirine ilişkin kayıt sistemi güçlendirilecek. Maddi kayba sebep olan fire oranları, soğuk zincir yatırımlarıyla en aza indirilecek. Lisanslı depoculuk sisteminin yaygınlaşması ve gelişmesi sağlanacak.




Kaya Çiftliği yılda 12 bin ton sevkiyat yapıyor


Yayın: 23-07-2018
Kategori: Gıda

200 ton süt işleme kapasiteli fabrikasında 140 çeşit ürün üreten Kaya Çiftliği, yıllık 12 bin ton sevkiyat yapıyor. Gider kalemleri arasında lojistik maliyetlerin üçüncü sırada yer aldığını aktaran Kaya Çiftliği Bilgi Sistemleri Yönetim Müdürü Selahattin Emen, lojistikte dış kaynak kullanımını bir rekabet aracı olarak gördüklerini söylüyor. 




Prof. Dr. Mehmet Tanyaş: Türkiye ATP’ye uyum sağlayamadı


Yayın: 24-07-2018
Kategori: Karayolu

Türkiye’nin ATP konvansiyonuna uyum sağlayamadığını belirten uzmanlar, bu alana dönük bir test merkezi olmamasının da ayrı bir sorun olduğuna dikkat çekiyor. Uzmanlar, gıda güvenliğinin sağlanması ve kayıpların önlenmesi için kısa tedarik zincirinin oluşturulması gerektiğini vurguluyor. 




Muratbey’de lojistik giderlere yüzde 4 ayrılıyor


Yayın: 26-07-2018
Kategori: Gıda

Amerika, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlerin ardından ihracat ağına Avrupa Birliği ülkelerini de ekleyen Muratbey, yıllık ortalama 30.000 tonajlık bir sevkiyat gerçekleştiriyor. Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, özenle ürettikleri peynirleri sofralara en hızlı ve kaliteli şekilde ulaştırmak için profesyonel ve kurumsal hizmet tedarikçileriyle yol aldıklarını söylüyor.




LC Waikiki lojistik yatırımlarıyla dünyayı giydirecek


Yayın: 26-07-2018
Kategori: Tekstil

2023’e kadar Avrupa’nın en başarılı üç moda perakendecisinden biri olmayı hedefleyen LC Waikiki, lojistik süreçlerini de buna göre kurguluyor. LC Waikiki Uluslararası Lojistik Strateji ve Süreç Geliştirme Müdürü Ahmet Yağcı, lojistikte belirledikleri yol haritası kapsamında stoklama altyapılarını kurgularken, büyüyen işlem hacmine paralel olarak otomasyon, yazılım ve akıllı sistemlere ciddi yatırımlar yapacaklarını açıklıyor.




Nestlé yüzünü yeşil lojistiğe döndü


Yayın: 27-07-2018
Kategori: Gıda

Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden Nestlé, belirlediği sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda lojistik operasyonlarının çevreye olan etkisini azaltmaya için de ciddi adımlar atıyor. 




Hazır giyimciler lojistik maliyetleri düşürme peşinde


Yayın: 27-07-2018
Kategori: Tekstil

17 milyar dolar olan hazır giyim ihracatını 33 milyar dolara çıkarmak için yola çıktıklarını belirten İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe, “Hazır giyim sektörünün hedeflerini gerçekleştirebilmesi için, firmaların rekabet gücüne olumsuz etki yapan unsurların asgariye indirilmesi gerekiyor. Lojistik sektöründen öncelikle maliyetleri azaltma konusunda yaklaşım bekliyoruz” dedi. 




Lokalizasyon projesiyle n11.com’dan e-ticaret lojistiğine inovatif çözüm


Yayın: 31-07-2018
Kategori: Ekonomi Gündemi

‘Lokalizasyon’ projesi kapsamında n11.com, Türkiye’nin 50’den fazla ilinde aynı gün teslimat ve konuma özel indirim hizmeti sunuyor.