e
Banner

Etiketler: lojistik



FEAST lojistik iş ortaklarından neler bekliyor?


Yayın: 31-07-2018
Kategori: Gıda

Tohumun iyisini, malzemenin kalitelisini, taze hasat tez ulaşsın diye tarlaların fabrikaya yakın olanını seçen dondurulmuş gıda sektörünün öncü markalarından FEAST, soğuk zinciri takip ve izlenebilirlikle koruyor. Bu alana ciddi yatırımlar yaptıklarını belirten Özgörkey Gıda Genel Müdürü Mustafa Bedük, “Bütün araçlarımızda uydu takip sistemi ve sevkiyat esnasında araç içi ısı derecesi ölçümleyen cihazların bulunduğu bir sistem kullanmaktayız. Depolarımızda ise günlük depo içi sıcaklıkları ölçen ve otomatik olarak bizlere raporlayan bir sistem kullanılmaktadır” diyor.  
 




BDP International yenilenen organizasyon yapısıyla ilk 3’e yürüyor


Yayın: 29-08-2018
Kategori: Lojistik

Türkiye’de yönetim ekibinde değişikliklere giden BDP International, çok kısa sürede yakaladığı büyüme ivmesini önümüzdeki iki yılda da sürdürmeyi hedefliyor. BDP International’ı Türkiye’de daha üst seviyelere taşımak için aynı girişimci ve yenilikçi ruhla çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Marmara ve Akdeniz Bölge Direktörü Kemal Kocaemre, “2020 yılı için hedefimiz, 1 milyar TL işlem hacmi, 1.000 çalışan, 20 ofis ile Türkiye’nin en büyük ilk 3 lojistik hizmet sağlayıcısından biri olmak” dedi.




Brisa multimodal ile yol alıyor


Yayın: 30-08-2018
Kategori: Otomotiv

Lassa markasıyla 70 ülkeye ihracat gerçekleştiren Brisa, sevkiyatlarda tercihini multimodal taşımacılıktan yana kullanıyor. Bu taşımalarda denizyolunun oranını %66’ya, demiryolunun oranını %6’ya çıkartırken, karayolunun oranını ise %28’e düşürdüklerini belirten Brisa Lojistik Müdürü Ahmet Günenç, “Özellikle karayoluna alternatif olabilecek demiryolunu, yoğun multimodal taşımalarında belirli bölgelerde artırmaya çalışıyoruz” diyor.  




MAN Türkiye Lojistik Grup Müdürü Ufuk Doğrusöz: Otomotivde lojistiği yönetmek puzzle gibidir


Yayın: 31-08-2018
Kategori: Otomotiv

Otomotiv sektöründe tedarik zinciri kurgusunun, oldukça karmaşık ve bir o kadar da kontrol dışı etkenlere bağlı olduğuna dikkat çeken MAN Türkiye Lojistik Grup Müdürü Ufuk Doğrusöz, “Hep çok bilinmeyenli denklem çözmek, hep mümkün olduğu kadar tüm olasılıkları hesap etmek zorundasınızdır. Binlerce parçalık bir puzzle çözmek gibi”  diyor. 




Lojistik rüzgarı


Yayın: 14-09-2018
Kategori: Enerji

Tarık Ateş  / Nordex Acciona Windpower Türkiye Proje Lojistik Müdürü






Otomotiv lojistiğinde eylem planına ihtiyaç var


Yayın: 19-09-2018
Kategori: Otomotiv

12 yıldır ihracat lideri olan otomotiv sanayinin 2023 yılı hedefine ulaşabilmesi için lojistik alanında güçlü bir eylem planına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Otomotiv Sanayii Derneği Genel Sekreteri Osman Sever, bu planında yer alamsı gereken en temel konuları; liman ücretlerinin iyileştirilmesi, karayollarında tonaj sınırlamasının kaldırılması, demiryolu taşımacılığının yaygınlaştırılması, havalimanlarının kargo taşımacılığı için teşvik edilmesi, gümrük uygulamalarının iyileştirilmesi olarak sıraladı.




Pimsa Otomotiv’in lojistik ajandası yoğun


Yayın: 19-09-2018
Kategori: Otomotiv

3 ülkede toplam 8 fabrikasıyla hizmet sunan Pimsa Otomotiv, yeni adımlarla lojistik süreçlerini daha verimli hale getirmeye hazırlanıyor. Pimsa Otomotiv Lojistik ve Planlama Müdürü Zafer Barış Güngör, yapacakları yeni hamleleri; bazı sevkiyatlarda demiryolunun kullanılması, ithalat ve ihracat yüklerinin konsolide edilmesi, yurtdışı yatırımları için devletten teşvik alınması, yetkilendirilmiş yükümlü sertifika belgesi için başvuru yapılması şeklinde sıralıyor.




Emre Eldener: Türkiye’de 2018 yılı lojistik sektörü


Yayın: 20-09-2018

Emre Eldener - UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı




Otomotiv yan sanayinde multimodal çözümler yükseliyor


Yayın: 20-09-2018
Kategori: Ticari Araçlar

Türkiye’deki lojistik tedarikçi altyapısının otomotiv sektörünün taleplerine fazlasıyla cevap verdiğini ve ihracatta yakaladığı başarıda önemli pay sahibi olduğunu belirten Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkan Yardımcısı Kemal Yazıcı, sevkiyatlarda en çok denizyolu ve karayolunun tercih edildiğini söylüyor.




Lojistik sektörünün geleceği ‘blok zinciri’nde


Yayın: 03-10-2018

KPMG’nin küresel lojistik sektöründeki gelişmeleri ve trendleri ele aldığı son ‘Transport Tracker’ raporunda, blok zinciri teknolojisinin lojistik firmalarının gelecek dönemde karlılıklarını artırmalarına büyük katkı sağlayabileceği vurgulandı.