e
Banner

Etiketler: lojistik



Rossmann sevkiyatta vites yükseltti


Yayın: 24-01-2019
Kategori: e-ticaret

Dünyanın önde gelen drogeriemarkt zincirleri arasında yer alan Rossmann, Türkiye’de 112 mağazasıyla hizmet veriyor. Yurtdışından ayda 40 tırlık ürün mal kabulü gerçekleştiren ve 200 civarında da yerli tedarikçi bulunan marka yaptığı iyileştirmelerle sevkiyat süreçlerini hızlandırmaya devam ediyor. Rossmann Lojistik Müdürü Sedat Hamdi Toygar, sevkiyatta KPI oranını %99,7’ye çıkardıklarını söylüyor. 
 




Batu insana ve teknolojiye yatırım yapacak


Yayın: 30-01-2019
Kategori: Lojistik

2018 yılında Avrupa’da taşıma hacmini artırmaya yönelik adımlar atan Batu International Logistics, 2019 için yatırım yapacağı alanları belirledi. Batu International Logistics COO’su Uğur Dal, “İçinde bulunduğumuz dönemi, insan kaynağına ve teknolojiye yatırımlar yapma dönemi olarak adlandırıyoruz. 2019 yılında daha çok bu alana odaklanacağız” dedi. 




Ford Otosan otomotiv lojistiğinde adını ilklere yazdırdı


Yayın: 19-03-2019
Kategori: Otomotiv

Ford Otosan, üretim ve ihracattaki başarısı kadar otomotiv lojistiğinde de imza attığı ilklerle sektörüne öncülük ediyor. Avrupa Türkiye hattında blok tren uygulaması, multimodal taşımacılık, milkrun yönetimi gibi projelerle sektörde birçok ilke imza attıklarına belirten Ford Otosan Malzeme Planlama ve Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Gökşen Töre Sancak, bu alanda önümüzdeki döneme ilişkin hedeflerini dünyanın en değerli tedarik zinciri organizasyonları arasında üst sıralarda yer almak olarak açıklıyor. 




Kuşak ve Yol Girişimi'nde Türkiye için 8 farklı senaryo


Yayın: 18-10-2019
Kategori: Ekonomi Gündemi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve PwC Türkiye iş birliği ile hazırlanan “Türkiye'nin Kuşak ve Yol Girişimi'nde Konumlandırılması” başlıklı raporun sonuçları açıklandı. DEİK bünyesinde faaliyet gösteren DEİK/Türkiye-Çin İş Konseyi ve DEİK/Lojistik İş Konseyi’nin koordinasyonunda gerçekleştirilen raporda, Türkiye’nin Kuşak ve Yol Girişimi’ndeki konumuna ilişkin potansiyel ticaret stratejileri, politika senaryoları, doğrudan yabancı yatırım, lojistik ve küresel ölçekli fırsatlar tüm boyutlarıyla ele alındı. 




Netlog’dan ‘Efsane Cuma’da yeni rekor


Yayın: 04-12-2019
Kategori: Lojistik

29 Kasım-02 Aralık dönemini kapsayan Black Friday çılgınlığında Türk lojistik şirketi Netlog da önemli bir rekora imza attı. Netlog iştiraklerinden Bleckmann, dünya markalarının Avrupa’daki 12 milyon siparişini depolarından toplayarak paketledi. Netlog bu operasyon için Avrupa’daki 4.000 çalışanına ilave olarak 3 bin kişiye ek istihdam sağladı.




Jennifer Lopez’in lojistiği de şovu kadar hareketli!


Yayın: 23-12-2019
Kategori: Lojistik

7 yıl aradan sonra yeniden Türkiye'de konser veren dünyaca ünlü ABD'li şarkıcı Jennifer Lopez’in, muhteşem dansları ve göz alıcı kostümlerinin yanı sıra lojistikte yarattığı hareketlilikle de akıllarda kaldı. Lopez ve ekibi iki özel uçakla Türkiye’ye geldi. Konser için gerekli olan 8 tır ve 4 kamyon dolusu malzeme İstanbul’dan Antalya’ya taşındı. Lojistik ayağında 3 ayrı ekip, 6 gün süren sahne kurulumunda 120 kişi çalıştı.




10 SORUDA U-ETDS UYGULAMASI


Yayın: 25-12-2019
Kategori: 10 Soruda

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu (KTK) ve KTY çerçevesinde taşımacılık faaliyetinde bulunan firmaların taşıdıkları eşya, kargo ve yolcu hareketlerinin elektronik olarak gerçek zamanlı takibi, değerlendirilmesi ve denetimi imkanlarının sağlanabilmesi için U-ETDS sistemini geliştirdi. UND İcra Kurulu Üyesi Kadir Çirkin, sistemin detaylarını UTA Lojistik için anlattı.
 




Eskişehir'de sanayiciler lojistikte iyileştirmeler istiyor


Yayın: 25-12-2019
Kategori: Ekonomi Gündemi

Üreticiler ve sanayiciler için zor bir yıl olmasına rağmen, hükümet ve devlet politikalarında üretim ekonomisine geçiş, üretim odaklı büyüme, yerli ve milli üretimin desteklenmesi ve teşvik edilmesinin ciddi bir adım olduğunu belirten Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, ESKİŞEHİR SANAYİSİ 2023 VİZYON PROGRAMI SORUNLAR / ÇÖZÜMLER raporunda  "Nakliyenin büyük bir gider olması, Eskişehir'in bir türlü limanlara bağlanamaması, Hasanbey Lojistik Köyünün etkin kullanılamaması ve özellikle Eskişehir 0SB ve Lojistik köy arasındaki demiryolu hattının yapılmaması maliyetleri her geçen gün yukarı çekmekte, bu da avantaj kaybına neden olmaktadır" görüşünün dile getirildiğini ifade etti.




Tedarik Zincirinde Dönüşüm Yolculuğu



Gökşen Töre Sancak - Ford Otosan Malzeme Planlama ve Lojistik Genel Müdür Yardımcısı




Emre Eldener: Lojistik sektörü için doğru adımlar atılmalı


Yayın: 26-12-2019

Emre Eldener / UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı