Banner

Etiketler: mckinsey



McKinsey'den şirketlerin direncini artıracak bir Kriz Yönetimi Modeli


Yayın: 24-03-2020
Kategori: Ekonomi Gündemi

McKinsey, COVID-19 sürecinde şirketlerin direncini artıracak bir Kriz Yönetimi Modeli tasarladı.





Küresel Tedarik Zincirinde Kârlılık için Harekete Geçme Zamanı


Yayın: 19-08-2020
Kategori: Lojistik

McKinsey & Company, COVID-19’un küresel tedarik zincirinde yarattığı kırılganlıklar karşısında öncelik kazanan dirençlilik konusunda kapsamlı bir çalışmaya imza attı. McKinsey Global Enstitüsü, küresel çapta 23 endüstride doğal afetlerden siber saldırılara çok çeşitli kriz senaryolarını inceleyerek şokların maliyetlerini ve üretimde olası değişimi ele alan bir çalışma yayınladı. Rapora göre, endüstriler ortalama her 3,7 yılda, bir ay süren yıkıcı etkilere maruz kalıyor. Bunlar ortalama on yıllık süreçte şirketlerin yıllık kârlılığının yüzde 40’ına mal olabiliyor. Ekstrem bir krizde ise bu çok daha büyük bir maliyet kaybı anlamına geliyor. McKinsey uzmanları bu yıkıcı etkilerden korunmak isteyen kurumların tedarik zincirlerini yeniden yapılandırmaları gerektiğini vurguluyor. Pek çok kurum ve hükümetin aksiyon aldığı bu alanda, gelecek 5 yılda küresel ticaret akışı yüzde 25’e varan oranlarda farklı ülkelere taşınabilir.




Aygaz ve McKinsey Aykargo ile kargo sektöründe



Tüketicinin en çok tercih ettiği, LPG sektörünün lider markası Aygaz, kurumiçi girişimcilik ve inovasyon faaliyetleri kapsamında çalışanlarının fikir önderliğinde oluşturulan ve yenilikçi bakış açısıyla hayata geçirdiği Aykargo’yla kargo sektöründe güçlü bir adım attı. Aygaz’ın 81 ilde bulunan yaygın dağıtım ağı ve tecrübesiyle hizmet verecek olan Aykargo, teknoloji odaklı yeni nesil altyapısıyla müşteri memnuniyetini ön planda tutacak. 




Küresel mal ihracatının dörtte biri 2025'e kadar yön değiştirecek



McKinsey, 2021 ve sonrasına yön verecek trendleri paylaştı. McKinsey uzmanları, küresel mal ihracatının dörtte birinin, 2025’e kadar yön değiştirebileceğini öngörüyor. Bu, yaklaşık 4,5 trilyon dolarlık bir ihracat hacmi anlamına geliyor. Ayrıca raporda online perakendeye geçiş’in hızla devam edeceği ve kalıcı olacağını vurgulanıyor.