e
Banner

Etiketler: otomotiv



Otomotiv sektörü kombine taşımacılığı liste başı yaptı


Yayın: 21-04-2016
Kategori: Otomotiv

Lojistik Koordinasyon Kurulu tarafından çalışmaları yürütülen Lojistik Master Planı hazırlanırken otomotiv temsilcilerinin de görüşlerinin alınması gerektiğini belirten Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Genel Sekteri Osman Sever, “Taşımacılığın kombine modlarla yapılmasını öngören bir Master Planı’nın, sanayimizin ihtiyaçlarına cevap verebileceğini düşünüyoruz” dedi. 




Kardex depolayacak, otomotiv sektörü kar edecek


Yayın: 18-08-2016
Kategori: Depolama - Antrepo

Otomatik depolama ve geri alma sistemlerinin dünyadaki lider üreticisi olan Kardex Remstar, sağladığı tasarrufla otomotiv sektörünün can simidi olacak. Yüzde 85 alan tasarrufu ve yüzde 60 işgücü verimi sağlayan Kardex Remstar ile otomotiv sektörü kara geçecek.




2017’de 1 milyon 350 bin araç ihraç edilecek


Yayın: 03-05-2017
Kategori: Ekonomi Gündemi


OSD Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, "Türk otomotiv sanayisi olarak 2017 hedefimiz 1 milyon 350 bin adet ihracat yaparak 27 milyar dolar ihracat geliri elde etmektir" dedi.




Mars Logistics Milk Run hizmetini 2 yıl uzattı


Yayın: 07-12-2017
Kategori: Lojistik

Mars Logistics, 2015 yılında başladığı Milk Run hizmetinin süresini 2 yıl daha uzattı. Bu kapsamda iki dev firmanın operasyonlarını da yürütmeye başlayan Mars Logistics yılda toplam 42 bin sefer gerçekleştiriyor.




Turkish Cargo, Lima ve Tofaş'tan dev işbirliği


Yayın: 25-12-2017
Kategori: Havayolu

Küresel hava kargo taşımacılığı pazarındaki payını her geçen gün artıran Turkish Cargo ile çözüm ortağı Lima Logistics, Tofaş’a özel lojistik hizmetler sunarak milli otomotiv sanayine önemli bir katkıda bulunuyor.




MAN Türkiye Lojistik Grup Müdürü Ufuk Doğrusöz: Otomotivde lojistiği yönetmek puzzle gibidir


Yayın: 31-08-2018
Kategori: Otomotiv

Otomotiv sektöründe tedarik zinciri kurgusunun, oldukça karmaşık ve bir o kadar da kontrol dışı etkenlere bağlı olduğuna dikkat çeken MAN Türkiye Lojistik Grup Müdürü Ufuk Doğrusöz, “Hep çok bilinmeyenli denklem çözmek, hep mümkün olduğu kadar tüm olasılıkları hesap etmek zorundasınızdır. Binlerce parçalık bir puzzle çözmek gibi”  diyor. 




Oyak Renault 3.500 tırı ve 8.450 konteynerı dolduracak


Yayın: 14-09-2018
Kategori: Otomotiv

Her yıl hem üretim de hem de ihracatta rekorlar kıran Oyak Renault, lojistikte de dev bir hacim yaratıyor. 2018 yılı için 1,2 milyon m3’ün üzerinde bir sevkiyat kapasitesi öngördüklerini belirten Oyak Renault Lojistik Direktörü Sibel Bayat, bu kapsamda yaklaşık olarak 3.500 adet tır ve 8.450 adet konteyner sevkiyatı yapacaklarını söyledi.




Otomotiv lojistiğinde eylem planına ihtiyaç var


Yayın: 19-09-2018
Kategori: Otomotiv

12 yıldır ihracat lideri olan otomotiv sanayinin 2023 yılı hedefine ulaşabilmesi için lojistik alanında güçlü bir eylem planına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Otomotiv Sanayii Derneği Genel Sekreteri Osman Sever, bu planında yer alamsı gereken en temel konuları; liman ücretlerinin iyileştirilmesi, karayollarında tonaj sınırlamasının kaldırılması, demiryolu taşımacılığının yaygınlaştırılması, havalimanlarının kargo taşımacılığı için teşvik edilmesi, gümrük uygulamalarının iyileştirilmesi olarak sıraladı.




Pimsa Otomotiv’in lojistik ajandası yoğun


Yayın: 19-09-2018
Kategori: Otomotiv

3 ülkede toplam 8 fabrikasıyla hizmet sunan Pimsa Otomotiv, yeni adımlarla lojistik süreçlerini daha verimli hale getirmeye hazırlanıyor. Pimsa Otomotiv Lojistik ve Planlama Müdürü Zafer Barış Güngör, yapacakları yeni hamleleri; bazı sevkiyatlarda demiryolunun kullanılması, ithalat ve ihracat yüklerinin konsolide edilmesi, yurtdışı yatırımları için devletten teşvik alınması, yetkilendirilmiş yükümlü sertifika belgesi için başvuru yapılması şeklinde sıralıyor.




Otomotiv yan sanayinde multimodal çözümler yükseliyor


Yayın: 20-09-2018
Kategori: Ticari Araçlar

Türkiye’deki lojistik tedarikçi altyapısının otomotiv sektörünün taleplerine fazlasıyla cevap verdiğini ve ihracatta yakaladığı başarıda önemli pay sahibi olduğunu belirten Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkan Yardımcısı Kemal Yazıcı, sevkiyatlarda en çok denizyolu ve karayolunun tercih edildiğini söylüyor.