e
Banner

Etiketler: röportaj



Petkim yerli olmanın gücünü lojistikte avantaja çeviriyor


Yayın: 16-09-2012
Kategori: Kimya

Türk petrokimya sektöründe tek yerli üretici olarak yaklaşık %25’lik pazar payına sahip olan Petkim, lojistikte de yerli olmanın gücünü kullanıyor. Satın alınan ürünleri aynı gün fabrikaya ulaştırarak müşterilerine çok önemli bir avantaj sağladıklarını belirten Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk, “Müşteri odaklı çalışmanın Petkim’in olduğu kadar lojistik tedarikçilerimizin de misyonu olması gerekir” diyor.

 




Türkiye denizyolu ticaretinde 5 koyup 10 alacak!



Bir yarımada ülkesi olan Türkiye’nin deniz ticaretindeki mevcut potansiyelini yeterince kullanamadığını belirten Deniz Ticareti Genel Müdürü M. Mehdi Gönülalçak, limancılık ve transit işlemlerin basitleştirilmesi, liman ve deniz tesislerinin Trans Avrupa ağlarına entegre edilmesi, ithal, ihraç ve transit yüklerin Türk Bayraklı gemilerle taşınması, Karadeniz, Ege ve Akdeniz’de 3 ana liman inşa edilmesi, yurtiçi taşımalarına yönelik deniz otobanı gibi projelerle bunu tersine çevirip, Türkiye’yi dünyada denizyolu ticaretine yön veren bir ülke konumuna getireceklerini söylüyor.





Alışan tehlikeli madde taşımacılığında anayasasını yazıyor


Yayın: 26-09-2012
Kategori: Lojistik

Türkiye’de sıvı ve toz kimyevi madde taşımacılığı alanında “kurumsallaşmış lojistik hizmet sağlayıcı” olan Alışan Lojistik, uzman kadrosu, güçlü altyapısı ve dünyanın hemen her bölgesine yayılmış olan ISO Container ağı ile müşterilerine Avrupa standartlarında farklı çözümler sunuyor.





Acar: TTK’ya uyum süreci riks yönetimini zorunlu kılıyor!


Yayın: 26-09-2012
Kategori: Lojistik

Lojistik şirketlerinin yeniden düzenlenerek yürürlüğe giren Türk Ticaret Kanunu’na uyum sürecini zorluklarla dolu bir aşama olarak nitelendiren Risk Yönetimi Derneği Başkanı Uğurhan Acar, bu süreçte lojistik firmalarının müşteri beklentilerini karşılamak için risk yönetimi kurallarını uygulamalarının kaçınılmaz olduğunu söyledi.





Amaca ulaşmak için lojistikte hedefleri yüksek tutmalıyız


Yayın: 01-10-2012
Kategori: Lojistik

Sanayicinin rekabet gücünün artırılması açısından ihracat ve üretim noktalarının birbirine bağlanmasının çok önemli olduğunun altını çizen İstanbul Sanayi Odası Başkanı C. Tanıl Küçük, “Denizyolu, liman ve demiryolu bağlantıları ile entegre bir plan dahilinde, Kafkasya, Orta Asya ülkeleri, İran, hatta Çin’i ve Ortadoğu ülkelerini Avrupa’ya bağlayacak ulaşım ve lojistik altyapısını kurabilmeliyiz”  diyor.  

 




4 kat ticaret hacmi için modernizasyon şart!



Dış ticaretten ’nın üzerinde pay alan Kocaeli’nin lojistik alanda sağladığı avantajlarla sanayi yatırımları için bir cazibe merkezi haline geldiğini belirten Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “İlimizde sayıları 34’ü bulan liman ve özel iskele yer almaktadır. Ancak bu limanların, gelecekte 4 misline çıkacak ticaret hacmini kaldıracak şekilde modernizasyonlarının yapılması gerekir” diyor.

 




Toyota için lojistikte anahtar kelime esneklik


Yayın: 18-10-2012
Kategori: Otomotiv

2011 yılında Türkiye’nin 7. büyük ihracatçısı olan Toyota Türkiye, tedarik zincirinde esnek olduğu kadar kazanmayı garanti eden stratejiler uyguluyor.