e
Banner

Etiketler: tav



Havada yeni rekabet alanı çevre


Yayın: 21-09-2012
Kategori: Havayolu

Havayolu taşımacılığının küresel ısınmaya katkısı büyük ölçüde uçaklardan kaynaklanıyor. Küresel Isınma Üzerine Hükümetlerarası Panel’in (IPCC) verilerine göre, havacılık endüstrisi küresel ölçekte sera gazı salımlarının yüzde 3’ünü gerçekleştiriyor.





'TAV olarak 3. havalimanı ihalesine girmeye mecburuz'


Yayın: 10-10-2012
Kategori: Havayolu

Sani Şener, yeni yapılması planlanan ve hazırlıkları son aşamaya gelen İstanbul Üçüncü Havalimanı için ihaleye girmeye mecbur olduklarını ve buna tek başına yeterli olduklarını söyledi.

 




Yolcular artık havalimanında kaybolmayacak


Yayın: 27-11-2012
Kategori: Havayolu

TAV Bilişim Hizmetleri’nin yeni ürünü Yolcu Bilgilendirme Sistemi, Atatürk Havalimanı Dış ve İç Hatlar Terminalleri Geliş ve Gidiş katlarında yolcuların en yoğun şekilde kullandığı alanlarda 14 kiosk ile hizmete sunuldu.





Avrupa'nın en büyüğü: Atatürk Havalimanı



Avrupa Havalimanları Konseyi tarafından son olarak yayınlanan Ekim ayı istatistik rakamlarına göre Avrupa ülkeleri havalimanlarında yolcu trafiği düşerken, Atatürk Havalimanı yüzde 19,1 büyüyerek kendi kategorisinde Avrupa'nın en hızlı büyüyen havalimanı oldu.





TAV Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek


Yayın: 21-12-2012
Kategori: Havayolu

TAV Havalimanları, iş dünyasının en prestijli ödüllerinden olan Avrupa İş Ödülleri'nde (European Business Awards-EBA) “müşteri odaklılık” kategorisinde Türkiye’nin en iyisi seçildi. Avrupa çapında en iyi uygulamaları özendirmek amacıyla düzenlenen yarışmanın büyük ödülü Nisan 2013’te açıklanacak.





TAV’ın net kârı yüzde 133 arttı


Yayın: 26-02-2013
Kategori: Havayolu
Etiketler: sani şener tav

TAV Havalimanları Holding’in 2012 yılı finansal sonuçlarına göre net kârı 124 milyon euro olarak gerçekleşti. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 53 milyon euro kar açıklamıştı.




TAV’ın işlettiği Üsküp, ‘Avrupa’nın en kaliteli havalimanı’ seçildi



TAV Havalimanları’nın işletmesini üstlenmesinin ardından hızla gelişen Üsküp Havalimanı, kendi kategorisinde Avrupa’nın en kaliteli hizmet sunan havalimanı oldu.




TAV hissesini Fransız Aéroports de Paris’e devrediyor


Yayın: 09-06-2017
Kategori: Ekonomi Gündemi

Akfen Holding, TAV Havalimanları Holding’de kalan yüzde 8.1’lik payını Fransa merkezli Aéroports de Paris Group şirketi ile hisse devri anlaşması imzaladı. Akfen, bu devirden elde edeceği geliri Türkiye’de hayata geçireceği 6.7 milyar liralık yatırım paketi için kullanmayı planlıyor.