e
Banner

Etiketler: taşıma



DHL Express Türkiye'de ihracatın artacağını öngörüyor



“Türkiye’nin ihracat numune çıkışlarının yarısından fazlasını taşıyoruz; artış umut verici, gelecek dönem ihracatın artacağını öngörüyoruz”

 




TÜRKİYE - AVRUPA LOJİSTİKLE BİRBİRİNE BAĞLI


Yayın: 18-05-2017
Kategori: Karayolu

Türkiye ile Avrupa arasında karşılıklı diplomatik açıklamaların tonu son süreçte sertleşse de, ekonomik veriler ve ticaretin kolaylaştırılmasında kilit rol oynayan lojistik alandaki ilişkiler iki tarafın da birbiri için vazgeçilmez olduğunu gösteriyor. 




Uluslararası taşımacılara ÖTV müjdesi


Yayın: 28-06-2017
Kategori: Karayolu

İhraç malı taşıyan araçlara yurtdışına çıkışta verilen 550 litre ÖTV’siz mazot miktarı yapılan tebliğ değişikliği ile 900 Litre’ye yükseltildi. 




ASCO’dan soğuk zincir taşımalarına Carrier güvencesi



Carrier Transicold’un Türkiye distribütörü ASCO Soğutma, hafif ticari araç, dizel motorlu kamyon ve treyler tipi olmak üzere 3 ayrı kategoriye yönelik soğutucu ürünleriyle hassas ve bozulabilir ürünlerin taşınmasını her adımda destekliyor. Carrier markasını Türkiye pazarında da lider yapmayı hedeflediklerini belirten ASCO Soğutma Genel Müdürü Ünsal Angar, 2017 yılı içinde 2.el cihaz satışlarına başlayacaklarının müjdesini verirken, 2018’de ise yetkili servis sayısını arttıracaklarını söylüyor. 




Gıda fiyatları soğuk zincir desteklenerek frenlenecek


Yayın: 19-07-2018
Kategori: Karayolu

Yeni hükümetin gündeminin ilk sıralarında gıda fiyatları var. Tarladan sofraya kadar olan tedarik zincirine ilişkin kayıt sistemi güçlendirilecek. Maddi kayba sebep olan fire oranları, soğuk zincir yatırımlarıyla en aza indirilecek. Lisanslı depoculuk sisteminin yaygınlaşması ve gelişmesi sağlanacak.




LC Waikiki dünyaya yılda 600 milyon adet sevkiyat yapıyor


Yayın: 20-05-2021
Kategori: Tekstil

2023 yılında Avrupa’nın en başarılı üç moda perakende markasından biri olmayı hedefleyen LC Waikiki, lojistik yatırımlarını sürdürüyor. Gerçekleştirdikleri yatırımlarla hem daha hızlı hem de israflardan arındırılmış bir sistem kurduklarının altını çizen LC Waikiki Global Lojistik Direktörü Osman Evren Şen, Türkiye’nin ilk yüksek otomasyonlu moda perakende deposuna sahip bir şirket olarak tüm dünyaya günde 1.7 milyon adet, yılda ise 600 milyon adet ürün sevkiyatı yaptıklarını söyledi. 




10 Soruda: Dijital Takograf


Yayın: 27-05-2021
Kategori: 10 Soruda

Motorlu araçların karayolunda seyri sırasında, hız ve kat edilen mesafe, sürücülerin etkinlikleri, olaylar ve arızlar gibi bilgileri otomatik olarak kaydeden takograf cihazı, hızlı ve etkin bir denetim sağlanması, sürücülerin haklarını firmalara karşı korumak, firmalar arasından rekabet koşullarını sağlamak ve kazaları önlemek amacıyla kullanılıyor. UND İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Elif Savrum, Türkiye’de dijital takograf uygulamasını 10 Soruda cevapladı. 




Sendeo, Fenerbahçe’nin kargo taşıma sponsoru oldu


Yayın: 03-08-2022
Kategori: Kargo

Sendeo, Fenerbahçe Spor Kulübünün resmi kargo taşıma sponsoru oldu. Sarı lacivertli kulüp ile gerçekleşen anlaşma çerçevesinde Sendeo, Kulübün Türkiye genelindeki kargo dağıtım ve teslimat organizasyonunun tamamını üstlendi.




Omsan Logistics ‘enerjisini’ global pazara yayacak



Omsan Logistics, stratejik büyüme alanı olarak belirlediği enerji taşımacılığında, 250’yi aşkın ADR’li araç ve 500’den fazla SRC-5 belgeli sürücüyle müşterileri için çözüm sunuyor. Türkiye’de akaryakıt, LPG ve endüstriyel gaz taşımacılığında ilk 3 firma içinde yer aldıklarını belirten Omsan Logistics Otomotiv ve Enerji Direktörü Kürşad Ünlü, gelecekte de sektöre bu alanda yön vermeye devam edeceklerini ve global pazarda iş hacimlerini artıracaklarını söyledi. 




Thermo King soğuk zincirdeki uzmanlığını dijital ürünlerin taşınmasında kullanıyor


Yayın: 09-03-2023
Kategori: Ticari Araçlar

Soğuk zincirde uzun yıllara dayanan uzmanlığı ile Thermo King, dijital ürünlerin tedarik zincirinde de önemli bir rol üstleniyor.