e
Banner

Etiketler: taşımacılık



Ford Cargo dünya yollarına 1846T ile çıkacak


Yayın: 12-09-2012
Kategori: Ticari Araçlar

Ford, ‘One Ford’ stratejisinin ilk ürünü olacak olan yeni Cargo Modeli 1846T, uluslararası taşımacılık sektöründe rekabet için gün sayıyor. Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ve Ford Otosan İnönü fabrikasında üretilen çekici, yeni 10.3 litrelik 460 beygir güce ve 2100 Nm'lik torka sahip motoru ve otomatik şanzımanıyla sınıfının iddialı modellerinden biri olacak.





Ağaçlı otomotiv lojistiğindeki elini filo yatırımıyla güçlendirdi


Yayın: 14-09-2012
Kategori: Karayolu

Ford başta olmak üzere birçok otomotiv markasına Türkiye, Asya ve Avrupa hattında taşımacılık hizmeti sunan Ağaçlı, yatırımlarla büyümeye odaklandı. Filolarını yılsonuna kadar 60 adet oto taşıyıcı aracı katmayı hedeflediklerini belirten Ağaçlı Şirketler Grubu Lojistik Müdürü Cevdet Ağaçlı, yakaladıkları büyümeye paralel olarak yatırımların da süreceğini söylüyor.

 





İpragaz’ın taşımacılıkta altın kuralı önce emniyet!


Yayın: 16-09-2012
Kategori: Kimya

Rekabetin yoğun olduğu pazarlarda ‘farklılaşmanın’ çok önemli olduğuna dikkat çeken İpragaz Lojistik Müdürü Cüneyt Akman, tehlikeli madde taşımacılığında “Önce Emniyet” ilkesiyle hareket eden İpragaz’ın bu alanda yaygın hizmet ağı, ara ikmal noktalarıyla desteklenen, teknolojiyle optimize edilen, izlenen ve yönlendirilen dağıtım sistemiyle bir adım öne geçtiğini vurguluyor.

 




Aygaz tehlikeli madde taşımacılığında dümene geçti


Yayın: 16-09-2012
Kategori: Kimya

Türkiye’nin en büyük LPG gemisini filosuna katan Aygaz, 11.025 metreküp LPG taşıma hacmine sahip “Beylerbeyi” adı verilen gemiyle denizyolu taşımacılığındaki kapasitesini %60 oranında artırdı.





Ekol’ün forwarding hizmetleri tüm dünyayı kapsıyor


Yayın: 18-09-2012
Kategori: Lojistik

Ekol Lojistik taşıma, depolama, dış ticaret ve tedarik zinciri yönetiminden oluşan uluslararası hizmet yelpazesi sayesinde değişen ekonomik koşullar doğrultusunda tüm dünyaya entegre şekilde ulaşacak kapasiteye sahip bulunuyor. Avrupa çapında güçlü ve tanınmış bir oyuncu olma hedefi çerçevesinde Ekol Avrupa’nın farklı noktalarında yatırımlar gerçekleştiriyor.





Doğuda navlunlar fırladı, kriz Ro-Ro hatlarıyla aşılacak


Yayın: 20-09-2012
Kategori: Karayolu

Türkiye ile Suriye arasında son olarak üç sınır kapısının geçici olarak askıya alınmasıyla derinleşen kriz, ihracat ve taşımaları durma noktasına getirdi. Suriye ile ticaret hacmi 2 milyar dolardan 366 milyon dolara gerilerken, bölgeye taşıma yapan lojistik şirketleri alternatif güzergah aramaya yöneldi.




2K yükselen pazarlara yeni hatlarla demir alacak


Yayın: 22-09-2012
Kategori: Denizyolu

Yük taşımacılığı, gemi komisyonculuğu ve sigortacılık alanında sunduğu hizmetlerle küresel pazardaki yerini her geçen gün güçlendiren 2K Denizcilik, 25. yılı olan 2016’da yeni partnerleri ve müşterileri ile kurumsallaşmış bir sektör devi olma hedefiyle yatırımlarını sürdürüyor. “2012 ve sonrasında uluslararası pazarda ek hatlarımızla bilinirliğimizi artıracağız” diyen 2K Denizcilik Satış ve Pazarlama Müdürü Tülin Doğan, Afrika’ya öncelik vereceklerini söylüyor.





Transtaş’tan Avrupa-Türkiye hattında iki dev taşıma


Yayın: 25-09-2012
Kategori: Lojistik

Avrupa’da gerçekleştirdiği taşıma operasyonlarını Almanya ofisinden idare eden Transtaş, son olarak birisi Avrupa’dan Türkiye’ye diğeri ise Türkiye’den Avrupa’ya iki önemli taşıma operasyonuna imza attı. 





Tehlikeli madde taşımacılığındaki sorunlara komisyon merhem olacak!



Türkiye’de tehlikeli madde taşımacılığı alanında önemli mevzuat sorunları yaşandığını belirten Uluslararası Nakliyeciler Derneği(UND) İcra Kurulu Üyesi, ADR/RID Danışmanı ve Eğitmeni Alper Özel, Tehlikeli Yük ve Kombine Taşımacılığı Genel Müdürlüğü altında ilgili sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla bir komisyon kurulmasının ve sektörü yasal bir zemine oturtacak bir kanun çıkarılmasının hem ADR sürecine geçişi hem de sorunların çözümünü hızlandıracağını söylüyor.

 





Tehlikeli madde taşımacılığı teknik ve ihtisas işidir!



1970’lerden günümüze dökme kimyasal madde taşımacılığı alanında tamamı paslanmaz çelik ve alüminyum tanktan oluşan ADR belgeli araçları ile ulusal ve uluslararası alanda taşımacılık geçekleştiren İsmet Yılmaz Ltd. yeni yatırımlarla büyümesini sürdürüyor.