e
Banner

Etiketler: tekstil



Confetti lojistiğin devlerinden hizmet alıyor


Yayın: 02-02-2016
Kategori: Tekstil

Confetti, ürettiği duvardan duvara proje halılarıyla 40’ı aşkın ülkeye ihracat yapıyor. 




Hazır giyimde lojistiğin modası değişiyor


Yayın: 18-08-2016
Kategori: Tekstil

Türk hazır giyim sektörünün ihracatı daha çok adet satmak yerine yüksek kalite, hizmet ve moda sunarak artıracağını vurgulayan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Şeref Fayat, “Bu nedenle lojistik sektöründen,  adet taşıma kapasitesini artırmaktan çok, hizmet kalitesini, çeşitlerini ve ulaşılan pazarların sayısını artırmasını bekliyoruz” dedi. 




Ekol yeni depo yazılımıyla kaliteyi standartlaştırıyor


Yayın: 18-08-2016
Kategori: Lojistik

Ekol Lojistik, global bir şirket olma hedefi doğrultusunda depo yazılımını yenileyerek tekstil sektörü de dahil tüm müşterilerine bulunduğu her yerde aynı kalitede hizmet sunmayı hedefliyor. 

Ekol Lojistik, global bir şirket olma hedefi doğrultusunda depo yazılımını yenileyerek tekstil sektörü de dahil tüm müşterilerine bulunduğu her yerde aynı kalitede hizmet sunmayı hedefliyor. Ekol Lojistik, global bir şirket olma hedefi doğrultusunda depo yazılımını yenileyerek tekstil sektörü de dahil tüm müşterilerine bulunduğu her yerde aynı kalitede hizmet sunmayı hedefliyor. 




Gap Pazarlama 2016’da 54 bin ton ürün sevk etti


Yayın: 20-06-2017
Kategori: Tekstil

Uluslararası tekstil ticaretindeki payını her geçen gün arttıran Gap Pazarlama, tüm lojistik süreçlerini outsource ediyor. 2016’da 54 bin ton ürün sevkiyatı gerçekleştirdiklerini belirten Gap Pazarlama Dış Ticaret ve Lojistik Yöneticisi Fatih Kemal Barış, aralarında yerel tedarikçilerin, uluslararası faaliyet gösteren ve yurtiçi temsilcilikleri olan firmaların da olduğu yaklaşık 20’yi aşkın tedarikçi ile çalıştıklarını aktarıyor. 




BGL’den global taleplere yerinde çözümler


Yayın: 20-06-2017
Kategori: Lojistik

Barsan Global Lojistik, tekstil ithalat ve ihracatçısının yoğunlaştığı bölgelerde varlığını güçlendiriyor. Sektöre özel yaptıkları yatırımlar kapsamında Rusya, Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu pazarında bulunan aktarma merkezlerini büyüttüklerinin altını çizen Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Can Kırcan, gelecek iki yılda özellikle Afrika ve Doğu Avrupa’ya yatırım gerçekleştireceklerini aktarıyor. 




COLIN’S tedarik zincirinde dijital dönüşümün meyvelerini topluyor


Yayın: 21-06-2017
Kategori: Tekstil

“Entegre Tedarik Zinciri Yönetimi Projesi” ile tüm süreçleri tek bir platform üzerinden yönetmeye başladıklarını belirten COLIN’S Lojistik ve Bilgi Teknolojileri Direktörü Ergin Ersin, bu sayede ithalat, ihracat ve transit operasyonlarının akışını, birleşimi ve yükleme hızlarını daha önceki yapıya göre %200 iyileştirdiklerini, haftalık 300 bin adet olan sevkiyat oranlarını ise daha az maliyet ve minimum hata ile 1 milyon 200 bin adede yükselttiklerini söyledi. 




DAIMON Uzakdoğu ve Doğu Avrupa taşımalarında iyi tanınıyor


Yayın: 21-06-2017
Kategori: Lojistik

Daimon Logistics, Uzakdoğu’dan yaptığı ithalat, Doğu Avrupa’ya yaptıkları ihracat taşımalarıyla tekstil ve hazır giyim sektörünün büyümesine katkıda bulunuyor. Daimon Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Onur Sinan, “Piyasada tanınan bilinen tüm tekstil firmaları ile ya çalışıyoruz, ya geçmişte çalıştık ya da hedefimizde çalışmak var. Daimon navlun faturası bir kere de olsa tüm firmalara ulaşmıştır” diyor. 




Batu’dan tekstil sektörüne katma değerli hizmetler


Yayın: 22-06-2017
Kategori: Lojistik

Toplam ihracat taşımalarının %65’ini tekstil lojistiğinin oluşturduğunu belirten Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, “Askılı tekstil ürünlerini müşterilerimizin Avrupa’daki şehir içlerindeki mağazalara teslimatını yapıyoruz. Bu sayede tekstil ve hazır giyim sektöründe öncelikli tercih edilir hale geldik” diyor.  




İHKİB’den lojistik sektörüne Ortak Eylem Planı Çağrısı


Yayın: 22-06-2017
Kategori: Tekstil

Hazır giyim sektörü büyüdükçe lojistik sektörünün de yükünün aynı oranda artacağına dikkat çeken İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, “Hazır giyim sektörü ile lojistik sektörünün yeni dönemin yol haritasını birlikte çizmelerinin zorunlu olduğunu düşünüyorum. Bu çerçevede yeni trendleri de dikkate alarak bir eylem planı oluşturulması gerekiyor” diyor. 




Lufian kargo entegrasyonuyla verimliliği arttırdı


Yayın: 23-06-2017
Kategori: Tekstil

Tedarik zinciri operasyonlarını daha verimli hale getirmek için kargo entegrasyonu gerçekleştirdiklerini belirten Lufian Lojistik Grup Müdürü Seyhan Gülhan, bu sayede teslimatları lokasyon ve irsaliye bazında online takip edebildiklerini, sevkiyatlarda oluşan maliyetleri görebildiklerini, teslimat performansını ERP üzerinden analiz edilebildiklerini, merkez ve mağazalar arasındaki teslimat konularıyla ilgili iletişimi minimize ettiklerini söylüyor.