Banner

Etiketler: toyota



Toyota, 7,43 milyon aracı geri çağırdı


Yayın: 10-10-2012
Kategori: Otomotiv

Toyota şirketinden yapılan açıklamada, sürücü koltuğu yanındaki otomatik pencere anahtarında aynı oranda makine yağı kullanılmadığının belirlenmesi üzerine araçların geri çağrıldığı bildirildi.

 




Toyota için lojistikte anahtar kelime esneklik


Yayın: 18-10-2012
Kategori: Otomotiv

2011 yılında Türkiye’nin 7. büyük ihracatçısı olan Toyota Türkiye, tedarik zincirinde esnek olduğu kadar kazanmayı garanti eden stratejiler uyguluyor.





Toyota demiryolu taşımacılığını yakın markaja aldı


Yayın: 12-08-2014
Kategori: Otomotiv

Türkiye’nin en büyük ihracatçıları arasında yer alan Toyota, yılda 130 bin bitmiş araç, 210 bin ton da yedek parça sevkiyatı yapıyor. 




Toyota çevreci taşıma modlarına yöneldi


Yayın: 13-04-2016
Kategori: Otomotiv

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, çevreci taşıma modlarına yöneliyor. Toplam taşıma ve hareketi azaltmak için sürekli iyileştirmeler yaptıklarını, uzun mesafeli taşımalarda karayolu yerine deniz ve demiryolunu tercih ettiklerini belirten TMMT Üretim Kontrol Müdür Yardımcısı Hasan Aydemir, sağlanan yakıt tasarrufu ve azalan karbondioksit salınımının maliyet açısından da avantaj yarattığını söylüyor. 




Toyota’nın kapılarından her gün 1000 tır geçiyor


Yayın: 22-03-2019
Kategori: Otomotiv

Tedarik zinciri süreçlerinde “basit, güvenli ve yalın” felsefesi ile hareket eden Toyota’nın lojistik kapılarından günlük, parça ve bitmiş araç taşıyan 1000 tır giriş ve çıkış yapıyor. Tedarik zinciri süreçlerinde maliyet kadar çevre faktörünü de gözettiklerine dikkat çeken Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Üretim Kontrol Müdür Yardımcısı Hasan Aydemir, bu doğrultuda yeşil lojistik çözümlerine yöneldiklerini söylüyor. 




Toyota Türkiye üretime 2 hafta ara veriyor


Yayın: 18-03-2020
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: toyota

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (COVID-19) salgını ile ilgili çalışanlarının sağlığına yönelik tedbirler kapsamında Sakarya’da bulunan fabrikada üretim faaliyetini 21 Mart-5 Nisan tarihleri arası durdurma kararı aldı.




Toyota’nın Yeni COO’su İsmail Ergun


Yayın: 07-07-2020
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: ismail ergun toyota

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.’deki yeni yapılanma ile birlikte Chief Operations Officer (COO) görevine İsmail Ergun getirildi. Ergun, Toyota bünyesindeki yeni göreviyle birlikte; Pazarlama, Satış, Satış Sonrası Hizmetler ve Bayi Yönetimi Operasyonlarının idari, performans ve iş yönetimi kapsamındaki tüm operasyonlarından sorumlu olacak. İsmail Ergun ayrıca Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliğini de sürdürmeye devam edecek.




Toyota ve Hino Trucks'tan hidrojen yakıtlı ağır ticari araç


Yayın: 23-10-2020
Kategori: Ticari Araçlar

Toyota, ağır ticari araçlara olan talebin artmasıyla birlikte Toyota Motor Kuzey Amerika (TMNA) ve Hino Trucks işbirliğiyle Kuzey Amerika pazarı için hidrojen yakıt hücreli elektrikli ağır ticari araç geliştirme kararı aldı.




Toyota Türkiye'den ihracata tren yolu çözümü


Yayın: 02-02-2021
Kategori: Otomotiv

Türkiye’nin üretim ve ihracat liderleri arasında yer alan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, tren yolu lojistiği ile tedarik zincirine ekonomik, inovatif ve çevreci bir çözüm getiriyor.




Toyota ‘Proace City’ ile ticari segmentte iddiasını artıracak


Yayın: 24-03-2021
Kategori: Ticari Araçlar

Toyota, kompakt hafif ticari araç segmentinde yeni PROACE CITY modeli ile yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Türkiye’de Hilux ile hafif ticari araç pazarında uzun yıllardır farkını ortaya koyan Toyota, PROACE CITY camlı van modelini de pazara sunarak segmentteki iddiasını daha da yukarıya taşıyor. Müşterilerin beklentilerini karşılayacak şekilde hem iş hem de özel amaçlı kullanılacak özellikler dikkate alınarak tasarlanan PROACE CITY, Türkiye’de lansmana özel 199 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.