Banner

Etiketler: türkiye



Halıda Çin Seddi ve krize karşı ‘hastane’ formülü


Yayın: 12-09-2012
Kategori: Tekstil

Dünyanın en fazla halı ihracatı yapan ülkeleri arasında dördüncü sırada yer alan Türk halı sektörü, küresel krize inat ihracatı artırmaya devam ediyor. 





Türkiye’de havalimanı sayısı 70'i aşacak


Yayın: 13-09-2012
Kategori: Havayolu

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Birdal, Türkiye’nin havacılıkta en hızlı büyüyen ülkeler arasında bulunduğunu söyledi.





Türkmenler Ambarlı Limanı’nı örnek alacak



Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, Hazar Denizi’nde kurmaya hazırlandığı limanlar için Marmara Bölgesi’nin en büyük çıkış kapısı Ambarlı’da incelemelerde bulundu.





IFCO, Türkiye’de üs kurdu


Yayın: 14-09-2012
Kategori: Gıda

Avrupa’da perakende sektörünün meyve ve sebze taşıma kasa sisteminin yüzde 80’ini elinde tutan IFCO da Türkiye’ye gözünü dikti. 





Borusan Lojistik Türkiye-Avrupa hattında MULTİMODAL KÖPRÜ kuruyor


Yayın: 15-09-2012

Borusan Lojistik, çevreci yönünü güçlendiren bir yeniliğe daha imza atarak tüm Avrupa ülkelerine ‘Tarifeli Multimodal Tren Taşımacılığı’nı başlattı. Bu projeyi gerçekleştirebilmek için Avrupa'da özel bir altyapı kuran şirket,  Edirne’de de bir gümrüklü terminal ve aktarma sahası açtı.

 





İntermodal taşımacılığın rotası çiziliyor



İntermodal taşımacılık sisteminin geliştirilmesi için düğmeye basan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İspanya Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanlığı’yla ortaklaşa yürüteceği Türkiye’de İntermodal Taşımacılığın Güçlendirilmesi AB Eşleştirme Projesi ile Türkiye’nin intermodal taşımacılığın rotasını çizecek.

 




Tobb'dan Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Açıklaması


Yayın: 18-09-2012
Kategori: Karayolu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ticaret ve TIR Dairesi Başkanlığı'nın verilerine göre, 2012 yılı Ağustos ayında, bir önceki yılın Ağustos ayına göre verilen geçiş belgesi sayısında yüzde 3,98'lik, TIR Karnesi sayısında da yüzde 3,30'luk bir azalma görüldü.





Avrupa ilaçta Türkiye'yi takip edecek


Yayın: 17-09-2012
Kategori: İlaç

Avrupa Konseyi, ilaca güvenli erişim için üye ülkelerde uygulamaya sokacağı projede, Türkiye'deki İlaç Takip Sistemi'ni (İTS) örnek alacak.

 




Dünya enerjisinin yüzde 1'ini Türkiye tüketti



BP Dünya Enerji İstatistikleri Raporu'na göre, geçen yıl Türkiye'nin enerji tüketimi, bir önceki yıla göre yüzde 9,2 arttı.

 





Madonna Türkiye konserinde lojistik operasyonuyla salladı


Yayın: 21-09-2012
Kategori: Lojistik

Pop müziğin kraliçesi Madonna 19 yıl aradan sonra geldiği İstanbul’u hem görsel şovlarla dolu konseriyle hem de lojistikte yarattığı dev organizasyon ile salladı. Dört adet Boing 747 tipi uçak ve 46 TIR’la İstanbul’a gelen Madonna için Türk Telekom Arena Stadı’na 6 günde dev bir sahne kuruldu. Sadece taşıma operasyonunda 120 kişilik bir ekip çalışırken, malzeme girişleri için Türkiye gümrüklerine ödenen para 100 bin Euro’yu buldu.