e
Banner

Etiketler: türkiye



CEVA Çin’de yeni fırsatların peşinde


Yayın: 21-09-2012
Kategori: Lojistik

CEVA Lojistik global ekonomiye yön veren ülkelerden biri olan Çin’de konumunu güçlendirmek için harekete geçti. Çin’de gümrükleme ve antrepo hizmetleri konusunda uzun süredir yeni işbirliği imkanlarını araştıran CEVA, Şangay merkezli Shine-Link International Logistics Co., Ltd. (SLC) ile stratejik işbirliği için el sıkıştı.

 




Arkas Anadolu’yu denizle buluşturacak


Yayın: 22-09-2012
Kategori: Denizyolu

 

‘Türkiye’nin geleceği Anadolu’da diyen Arkas Holding, Anadolu şehirlerini demiryoluyla limanlara bağlayarak yerinde üretimi teşvik edecek. Arkas Holding, temellerini 2003’de attığı ve bugüne kadar 150 milyon dolar yatırım yaptığı Anadolu Projesi kapsamında Marmaray ile bağlantılı ‘kara limanları’ oluşturmaya başlarken, yıllık taşıdığı yük miktarını da önemli ölçüde artırmayı hedefliyor. 





Maersk Line yeni servislerle büyümeye yatırım yapıyor


Yayın: 24-09-2012
Kategori: Denizyolu

16 yıldır 570’den fazla gemisi ve 17 bin çalışanı ile dünyanın en büyük konteyner taşımacılığı hattı olan Maersk Line, Karadeniz’deki faaliyetlerinin merkezine Türkiye’yi yerleştirdi. 





Limanlar Yeni Çözüm Ortağıyla Tanışıyor


Yayın: 24-09-2012
Kategori: Denizyolu

İş makinaları sektörünün güvenilir çözüm ortağı Ascendum Türk, şimdi yeni endüstriyel ekipmanlarla havayolu, demiryolu ve limanların güvenilir çözüm ortağı oluyor.

 




Limancılık sektörü 17 düğüme rağmen pupa yelken



Türkiye limancılık sektörünün özelleştirmelerin ardın gelen büyük yatırımlarım hamlesiyle bölgesinde önemli bir oyuncu haline geleceğini belirten TÜRKLİM Başkanı Kaan Gürgenç, sektörün gelişim ve büyüme ivmesinin aralarında mevzuat, yönetim modeli, master planı, geri saha sorunu, gümrük işlemleri ve mali yüklerinde bulunduğu 17 temel adımla desteklenmesi gerektiğini vurguluyor.

 




Transtaş’tan Avrupa-Türkiye hattında iki dev taşıma


Yayın: 25-09-2012
Kategori: Lojistik

Avrupa’da gerçekleştirdiği taşıma operasyonlarını Almanya ofisinden idare eden Transtaş, son olarak birisi Avrupa’dan Türkiye’ye diğeri ise Türkiye’den Avrupa’ya iki önemli taşıma operasyonuna imza attı. 





Türkiye pahalı benzinde rekor kırdı


Yayın: 25-09-2012
Kategori: Akaryakıt

Bütçe açıklarını kapatmak için akaryakıtta ÖTV'nin artırılmasının ardından Türkiye, litresi 2 Euro'dan satılan benzin ile AB ülkeleri arasında 1,8 Euro ile en pahalı benzini satan İtalya'ya fark attı.

 




Demir İpekyolu 2012’de devreye girecek


Yayın: 27-09-2012
Kategori: Demiryolu

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan işbirliğiyle temelleri atılan ‘Demir İpek Yolu’ olarak nitelenen Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu Projesi için 265 kilometresi Gürcistan’da, 76 kilometresi ise Türkiye’de olmak üzere Kars-Ahılkelek arasında 105 kilometre demiryolu inşa edileceğini söyledi.





İhracat arttı, açık geriledi


Yayın: 28-09-2012

TÜİK, ihracatın Ağustos'ta, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14,5 arttığını açıkladı.





Türkiye artık benzinde dünya birincisi


Yayın: 29-09-2012
Kategori: Akaryakıt

Benzin fiyatlarına son yapılan zamlar sonrası Türkiye en pahalı benzin kullanan ülke konumuna geldi.