e
Banner

Etiketler: türklim



Limancılık sektörü 16 soruna çözüm bekliyor



Uzakdoğu-Avrupa ana deniz ticaret rotasına yakın, Karadeniz-Akdeniz deniz ticaret rotasının üzerinde yer alan Türkiye’nin bu trafikten faydalanabilecek cazibeye sahip olabilmesi için Türk limancılığında yaşanan sorunlarının çözülerek mevcut durumun güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Türkiye Liman İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Dölen, bu sorunları 16 başlık altında sıralıyor. 




Dünya ortalamasından 6 kat hızlı büyüdük


Yayın: 14-06-2018

İbrahim Dölen  / TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı 




KONTEYNER ve LİMAN TAKİP SİSTEMİ


Yayın: 29-06-2018
Kategori: 10 Soruda

İbrahim Dölen / TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı




Limanlarımız hızlanıyor


Yayın: 23-07-2018

İbrahim Dölen - TÜRKLİM Başkanı




Geçmişten geleceğe limanlara bir bakış


Yayın: 29-08-2018

İbrahim Dölen - TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı




A look into 2022 in the sense of port operation


Yayın: 23-09-2018
Kategori: Denizyolu

İbrahim Dölen – TÜRKLİM Başkanı




Limancılar, kılavuzluk ve römorkaj yönetmeliğinde değişiklik istiyor


Yayın: 18-01-2019
Kategori: Denizyolu

31 Aralık'ta yürürlüğe giren Kılavuzluk ve Römorkörcülük Hizmetleri Yönetmeliği'nin birçok eksiklikleri olduğuna vurgu yapan TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hakan Genç, "Esas amaç olan can, mal, deniz ve çevre güvenliğini sağlamanın yanında bunların doğal sonucu olarak 240 milyar dolar tutarındaki dış ticaretimizin gerçekleştiği limanlarımızı ve kıyı tesislerimizin yüksek üretkenlik içinde çalışmalarını sürdürebilmesini temin etmek olması gerekir" dedi. 




Limanlar dış ticaretin bel kemiğini oluşturuyor


Yayın: 28-08-2019
Kategori: Denizyolu

2018’de gerçekleştirilen 391 milyar dolarlık dış ticaretin 238 milyar dolarının denizyoluyla yapıldığına dikkat çeken Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Genç, bunun limanların ne ölçüde ekonomik ve stratejik bir değer yarattığını ortaya koyduğunu söyledi. Genç, 2018’de Türk limanlarından 460 milyon ton yük elleçlendiğini belirtti. 




Türkiye limancılıkta oyun kurucu olabilir


Yayın: 05-06-2020
Kategori: Denizyolu
Etiketler: hakan genç türklim

Yeni normal düzende tedarik zincirlerinin çok kutuplu hale gelmesiyle, devletin de desteğiyle, Türkiye’nin limancılık alanında altın yıllarını yaşayabileceğini ifade eden TÜRKLİM Başkanı Hakan Genç, “Ülke olarak kara ve demiryolları ile limanlar arasında çok modlu bakış açısıyla lojistik bütünlüğü sağlayacak yatırımları yaparsak, konjonktürel gelişmeleri fırsata çevirebilir, limancılık alanında oyun kurucu ülke haline gelebiliriz” dedi. 




Türk limanları konteynerde dünyadan 2 kat hızlı büyüdü


Yayın: 25-08-2020
Kategori: Denizyolu

Türk limanları konteyner taşımacılığında atağa geçti. Son 13 yılda limanlarda elleçlenen konteyner miktarı ortalama %9 artış gösterdi. Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Genç, Türk limanlarının konteyner taşımacılığında ortama %9 artış oranıyla AB’den 3, dünyadan 2 kat fazla büyüdüğünü açıkladı. Covid-19’a rağmen limanlarda elleçleme yük miktarının mevcut seviyelerin altına inmeyeceği belirten Genç, kıyı tesisleri hizmetlerine yönelik yapılan yeni düzenlemenin ise sektör için baş edilmesi güç sorunlar yaratacağına ve yatırım ortamını zayıflatacağına dikkat çekti.