e
Banner

Etiketler: utikad



UTİKAD'dan Demiryollarının Geleceği Paneli


Yayın: 08-02-2016

İstanbul Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde bir araya gelen UTİKAD (Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği) ve İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu demiryollarından serbestleşmenin önünü açan düzenlemeyi değerlendirecek. 




Demiryollarının serbestleştirilmesinde sivil havacılık örnek alınmalı


Yayın: 11-02-2016
Kategori: Demiryolu

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) ve İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu iş birliğiyle İTO ev sahipliğinde düzenlenen ‘Demiryolunun Geleceği’ başlıklı
panelde sektör yetkililerince demiryolları serbestleştirilmesinin sektöre getirecekleri değerlendirildi. 




Turgut Erkeskin: Türkiye proje lojistiği için tercih ediliyor


Yayın: 17-02-2016

Turgut Erkeskin / UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı




Havada hız ve verimlilik için E-AWB


Yayın: 18-02-2016
Kategori: Havayolu

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) ve IATA işbirliği ile Turkish Cargo ev sahipliğinde ‘E-AWB uygulaması’ ile ilgili bilgilendirme toplantısı 16 Şubat’ta THY Kargo Binası Mimar Sinan Salonu’nda yapıldı. 




Turgut Erkeskin: Asyaport Türkiye için önemli bir kazanım


Yayın: 04-03-2016
Kategori: Denizyolu

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, Mart ayı yönetim kurulu toplantısını Asyaport’ta gerçekleştirdi. 




Hazar Transit güzergahı cazip hale getirilecek


Yayın: 09-03-2016
Kategori: Demiryolu

Trans-Hazar Çok Modlu Güzergah Çalıştayı 8 Mart Salı günü The Grand Tarabya Oteli’nde gerçekleşti. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Türk Keneşi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen çalıştayda, Türk Keneşi’ne üye ülkelerin bürokratları ve sektör temsilcileri bir araya geldi.




Dış ticaret ve lojistikte e-dönüşüm



İstanbul Ticaret Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘Elektronik Belge Çalıştayı’nda lojistik sektöründe ve dış ticarette elektronik belge kullanımı tartışıldı. 




SOLAS konteyner tartımı tartışıldı


Yayın: 27-04-2016
Kategori: Denizyolu

UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur, konteyner tartımı mevzuatını, uygulamaya ilişkin belirsizlikleri ve dünya uygulamalarını aralarında armatörler, acente temsilcileri, taşıma işleri organizatörleri ve liman işletmecilerinin de bulunduğu katılımcı grubuyla paylaştı.




Hava kargoda yetki karmaşası çözülüyor


Yayın: 15-07-2016
Kategori: Havayolu

Hava kargo acentelerinin yetkilendirilmesinde önemli değişiklikler getiren SHT- 17.6 Talimatı güncelleniyor. Yapılacak değişikle “yetkili acente”, “bilinen gönderici” ve “kayıtlı gönderici”nin yetkileri yeniden tanımlanacak. Ayrıca SHT-150.11’e göre yetki belgesi alan tüm hava kargo acentelerinin Temmuz 2017’ye kadar yeniden belge almaları gerekiyor. 




SOLAS HÜKÜMLERİ


Yayın: 27-09-2016
Kategori: 10 Soruda

Cavit Uğur / UTİKAD Genel Müdürü