e
Banner

Etiketler: utikad



Emre Eldener: Lojistik sektörü için doğru adımlar atılmalı


Yayın: 26-12-2019

Emre Eldener / UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı




Emre Eldener: 2019 lojistikte nasıl geçti?


Yayın: 04-02-2020

Emre Eldener / UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı




İstanbul Havalimanı’nda mal kabul süreçleri


Yayın: 20-02-2020

Emre Eldener – UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı




UTİKAD, kara sınır kapılarıyla ilgili Cumhurbaşkanlığına 5 öneri iletti


Yayın: 25-03-2020
Kategori: Karayolu
Etiketler: karayolu utikad

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, “Koronavirüs/COVID-19 Kapsamında Avrupa Yönlü Karayolu Taşımalarında Alınabilecek Önlemler” ile ilgili hazırladığı bilgilendirmeyi T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’a yazılı olarak iletti.




Normalleşme lojistik sektörünü nasıl etkiledi?


Yayın: 08-06-2020
Kategori: Lojistik

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle atılan normalleşme adımlarının lojistik ve taşımacılık sektörüne etkilerini değerlendirdi.




UTİKAD, ordino ile ilgili yeniden harekete geçti


Yayın: 04-08-2020
Kategori: Lojistik

UTİKAD, ‘Yük Teslim Talimat Formu’ diğer adıyla ordino ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü’nün 24.07.2020 tarihli yazısı üzerine yeniden harekete geçti. UTİKAD konuyla ilgili hazırlanan yazıyı ilgili kamu kurumları ile paylaştı.




‘Geçmişten Geleceğe’ ekibi UTİKAD Yönetimine Talip


Yayın: 29-09-2020
Kategori: Lojistik

Kasım ayı sonunda yapılması planlanan UTİKAD 38. Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda yönetime talip olan ‘Geçmişten Geleceğe’ ekibi UTİKAD tarihinde bir ilki gerçekleştiriyor. Tüm lojistik hizmetleri temsil eden firmaların bir araya gelerek oluşturduğu yapılanma adına konuşan Dr. Kayıhan Özdemir Turan, bugüne kadar yapılanların değerini bildiklerini ifade ederek UTİKAD’ı ve lojistik sektörünü daha yükseklere çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.




Lojistik sektöründe hedef 100 milyar doları aşmak


Yayın: 16-10-2020
Kategori: Lojistik

UTİKAD 38. Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda yönetime aday olan “Geçmişten Geleceğe” ekibi, seçildikleri takdirde hayata geçirecekleri projelerini düzenledikleri basın toplantısıyla açıkladı. Dr. Kayıhan Özdemir Turan, ekip adına yaptığı konuşmada, dünya ölçeğinde yapılan çalışmalarda lojistik sektörünün GSYH içerisindeki payının ortalama yüzde 13 olarak kabul edildiğini belirtti.




UTİKAD, Dijital Lojistik Platformu için ilk adımı attı


Yayın: 04-11-2020
Kategori: Lojistik

UTİKAD, bu farkındalığı bir adım daha öteye taşımak için yeni bir girişimde bulundu. Türkiye'de ulusal bir Dijital Lojistik Platformu geliştirilmesine yönelik sektör raporu hazırlamak için TroyAvi ile iş birliği anlaşması imzaladı. UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve İnovasyon Odak Grubu Başkanı Nil Tunaşar, “Rapor Türkiye'de dijital sistemlerin bir üst yapısı olarak değerlendirilebilecek Dijital Lojistik Platformu doğrultusunda gelecekte yapılacak çalışmalara ışık tutacak” dedi.




Geçmişten Geleceğe ekibi U-ETDS Webinar'ı düzenledi



UTİKAD’ın 38. Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda yönetime aday olan “Geçmişten Geleceğe” Ekibi, yeni yıl itibariyle uygulanmaya başlanacak Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi (U-ETDS) hakkında webinar organize etti. Yüze yakın lojistik şirketi temsilcisinin katıldığı çevrimiçi seminerde, katılımcıların sisteme dair soruları da yanıtlandı.