e
Banner

Etiketler: yakıt



İhracat taşımalarına ÖTV’siz yakıt sektöre nasıl etki edecek? İşte değerlendirmeler…



İhraç malı taşıyan araçlara yurtdışına çıkışta verilen ÖTV’siz mazot miktarı 900 litreye yükseltildi. Bu kararla Türkiye’de kalacak toplam döviz tutarının şimdilik 310 milyon euro olması bekleniyor. Tüm gümrük kapılarında uygulanmaya başlanırsa bu miktar 500 milyon euroya kadar çıkacak. Bu destekle dış ticaret hedeflerine ulaşma yolunda önemli bir adım atıldığını belirten lojistik sektörü temsilcileri, uygulamanın bütün sınır kapılarına yaygınlaştırılmasını bekliyor. 




FİLOLARDA YAKIT EKONOMİSİ VE YÖNETİMİ


Yayın: 21-05-2018
Kategori: 10 Soruda

Cafer SALCAN / VICAT Türkiye Lojistik Projeler ve Operasyonlar Direktörü




DKV temassız yakıt alım dönemini başlattı


Yayın: 17-03-2021
Kategori: Karayolu

DKV Euro Service, DKV APP & GO mobil uygulaması ile temassız yakıt alım dönemini başlattı. Sürücülerin istasyonda aldıkları yakıtı mobil uygulama üzerinden temassız ödemelerini sağlayan teknoloji, zamandan kazandırdığı kadar virüsün yayılması riskini de azaltıyor.




Navlunun yarısı mazota gidiyor!


Yayın: 26-10-2023

Avrupa’da nakliye bedelinin %25,1’ni akaryakıt oluştururken, Türkiye'de bu oran %48,2 civarındadır. Türkiye’nin ve bölgenin en büyük Dijital Forwarder konumundaki Tırport’ın 2023 üçüncü çeyrek verilerine göre; Türkiye’de gerçekleşen karayolu nakliye bedellerinin neredeyse yarısı akaryakıta gidiyor. Avrupa ile kıyaslandığında 2 katı seviyesindedir.