e
Banner

Etiketler: çin



BGL, Çin’de yeni yatırımlarla hamle yapacak


Yayın: 11-12-2013
Kategori: Lojistik

1982 yılında gümrükleme şirketi olarak kurulan Barsan Global Lojistik, bugün gümrükleme, uluslararası kara, hava, deniz ve demiryolu nakliye, gümrüklü ve gümrüksüz depolama, stok yönetimi, dağıtım gibi birçok alanda küresel ölçekte entegre lojistik hizmetler sunuyor. 




ÇİN’deki yavaşlama lojistikte rekabeti artıracak


Yayın: 15-04-2015
Kategori: Ekonomi Gündemi

Ekonomi Yazarı Uğur Gürses, 2015’in zorlu bir yıl olacağını söylüyor. Cari açık, enflasyon ve düşük büyümenin önümüzdeki dönemde de sorun olmaya devam edeceğini vurgulayan Gürses, ekonominin büyüme ilacının ise güçlü reformlar olduğunu düşünüyor. 




Çin piyasa ekonomisi statüsü kazanıyor


Yayın: 15-01-2016
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: çin piyasa

Avrupa Uluslararası Siyasal Ekonomi Merkezi (EPICE) Müdürü Fredrik Erixon, Çin’in Dünya Ticaret Örgütü’ne (WTO) giriş protokolünün bu yıl bitiminde sona ereceğini belirterek, "Bu protokol açık bir şekilde Çin’e piyasa ekonomisi olarak davranılması gerektiğini belirtiyor" dedi.




Bezci: Yeni İpek Yolu nakliye maliyetlerini düşürecek


Yayın: 06-02-2016
Kategori: Demiryolu

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, yüzyıllar boyunca dünya ekonomisinin ana ekseni olarak faaliyet gösteren Çin İpek Yolu’nun yeniden canlandırma çalışmalarının Çin’i ve inşa edilecek yolda bulunan bütün ülkeleri yeni bir geleceğe ulaştıracağını söyledi.




Türkiye ve Çin’den yeni İpek Yolu hamlesi


Yayın: 20-06-2016
Kategori: Demiryolu
Etiketler: çin ipek yolu türkiye

Yeni İpek Yolu’nu üçüncü koridor üzerinden canlandırmak isteyen Çin, Orta Koridor’una 8 trilyon dolar yatırım yapmaya hazırlanırken, Türkiye’de de bu projenin önünü açacak iki önemli adım atıldı.  “İpek Yolu” ile “Demiryolu İşbirliği” anlaşma tasarıları TBMM’de komisyondan geçti. 65 ülkeden geçmesi planlanan Yeni İpek Yolu'nda Türkiye köprü konumunda olacak.  




10 SORUDA DENİZ İPEK YOLU VE TÜRKİYE


Yayın: 13-06-2017
Kategori: 10 Soruda

Amiral Cem Gürdeniz /Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR) Kurucu Direktörü




Küresel Terminal Operatörleri İçin Türkiye'nin Önemi ve OBOR Ulaştırma Stratejisi



Doç.Dr. Soner ESMER / Dokuz Eylül Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi




THY, Çinli Dev ZTO ve Hong Konglu PAL Air ile büyük bir ortaklığa imza atıyor


Yayın: 11-06-2018
Kategori: Havayolu

Türk Hava Yolları’nın kargo taşımacılığında Türkiye’yi tüm dünyada başarıyla temsil eden hava kargo markası Turkish Cargo ile Çinli ekspres kargo devi ZTO ve Hong Konglu PAL Air’in hayata geçireceği yeni ortaklığın duyurulması amacıyla düzenlenen basın toplantısı ve imza töreni bugün İstanbul’da gerçekleşti. 




Çin hava kargo pazarı küçülürken, Turkish Cargo büyümesini sürdürdü


Yayın: 13-08-2018
Kategori: Havayolu

Turkish Cargo, küresel hava kargo taşımacılığı veri hizmeti sağlayıcısı WorldACD verilerine göre, Ocak - Mayıs ayları arasında Çin’de ,7 lik bir büyüme kaydetti. Turkish Cargo’nun yükselen ivmesini sürdürdüğü zaman aralığında Çin hava kargo pazarında ise küçülme yaşandı.




Mars Logistics'ten Kazakistan-Çin hattında karayolu servisi


Yayın: 23-01-2019
Kategori: Karayolu

Türkiye dış ticaretinde stratejik öneme sahip olan Kazakistan-Çin hattında karayolu taşımacılık hizmeti vermeye başlayan Mars Logistics; bu hat ile kısa transit sürelerde hizmet vererek müşterilerine alternatif çözümler sunmaya devam ediyor.